mirk Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam Potrzebuje siakiegoś schematu jak poukładane są podkładki i śrubki w przednim kole, bo w zeszłym tygodniu wymieniałem łożysko w przednim kole i czuje że sa na nim coraz większe luzy szukałem w książce "sam naprawiam" ale tam jest tylko pokazany schemat tyłu Pozdrawiam
Daimos Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Jeżeli wymieniałeś sam, tzn bez prasy to pojawienie się luzów jest normalką :gwizdanie:
wesz82 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Łożysko ma to do siebie że trochę pojeździsz i trzeba je dokręcać jescze raz oczywiście z odpowiednią siłą... Jeżeli wymieniałeś sam, tzn bez prasy to pojawienie się luzów jest normalką :gwizdanie: Jeżeli ktoś to robi bez prasy to jest Syzyfowa robota
mirk Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 -nie robiłem tego sam (tylko poprawiam wszystko po mechanikach ) -łożysko było zaprasowane -dokręciłem jeszcze raz sam tą śrube jak sie znowu odkręci to kolega mi podpowiedział zeby troszke z brzegu (5 albo 6 zwój) gwint spłaszczyć to śruba napewno sie nie odkręci
wesz82 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 -nie robiłem tego sam (tylko poprawiam wszystko po mechanikach ) -łożysko było zaprasowane -dokręciłem jeszcze raz sam tą śrube jak sie znowu odkręci to kolega mi podpowiedział zeby troszke z brzegu (5 albo 6 zwój) gwint spłaszczyć to śruba napewno sie nie odkręci Dokręcić,miałem na myśli kluczem dynamometrycznym z odpowiednią siłą moment dokręcenia jest istotny. I dlatego też wole robić samemu takie rzeczy,mam pewność że jest zrobione książkowo
mirk Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 no ksiązkowo to jest napisane że ta śruba jest jednorazowa tyle że w sklepie nie mogłem takiej dostać a z kluczem dynamometrycznym to trzeba pierw taki posiadać
Rekomendowane odpowiedzi