małyarek Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam! To mój pierwszy wątek na tym forum, nie umię jeszcze się poruszać na tym forum. Koledzy potrzebuje pilnie rady jaki ukryty wyłącznik założyć w aucie 19.tdi Jutro jestem umówiony w warsztacie a niechcę aby wcisnęli mi coś bezsensownego co nie da żadnego efektu. Montują standardowo takie wyłączniki. Nie mam kompletnie wiedzy na ten temat. Dajcie jakieś info. Z góry dzięki
tw182 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 blokada sensorowa, ukryta tak zeby trzeba bylo rozkrecac pół samochodu aby sie do niej dostac, kable wlutowane i ukryte, chodzi o to zeby wszystko wyglądało jak seria, a nie jak to bywa ze zdejmujac oslone bezpiecznikow widac centralke
domjenick Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 chcesz ,zeby oni to zrobili,czy chcesz to zrobic sam?-jak cos pisz na priva
małyarek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2009 Blokada sensorowa? czyli taka jak się zbliżam to się rozbraja? urządzenie wysyła co 5 sek kod, jeżeli centralka nie otrzyma kody to się rozbraja .właśnie coś takiego mi zaproponowali. Gdzie można coś takiego ukryć mówią, że pod maską. Obawiam się, że to są standartowe rozwiązania w wielu samochodach. dawniej (B3 i CYGARO)sam robiłem przełączniki pod cewkę zapłonową i nie było problemu. Jak coś to poszukam nazwy tego urządzenia. Co o tym myślicie?[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 14:14_________________________________________________Myślałem o zrobieniu czegoś smemu, to by było chyba najpewniejsze. Nie wiem czy znajdę na to czas, Robota itd..[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2009, 14:17_________________________________________________A może ukryty wyłącznik świateł? ukradnie, ale jest wtedy łatwo rozpoznawalny. Może to wystraszyć!
domjenick Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 A może ukryty wyłącznik świateł? ukradnie, ale jest wtedy łatwo rozpoznawalny. Może to wystraszyć! jak juz chcesz robic wylacznik,to zrob taki,zeby ci auta nie ukradli,a nie taki,zeby odjechali bez swiatel...
małyarek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dzięki! podjołem już decyzje/
jimy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 najlepiej wciąć się w przewody CAN z dobrej jakości włącznikiem i nie ma bata żeby ktokolwiek to autko odpalił... złodziej podmieni ecu - nic mu to nie da, podłoży swój immo i ecu - nic mu to nie da... auto z rozpiętym CANem ciężko jest ukraść pozdrawiam
Demo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 najlepiej wciąć się w przewody CAN z dobrej jakości włącznikiem i nie ma bata żeby ktokolwiek to autko odpalił... złodziej podmieni ecu - nic mu to nie da, podłoży swój immo i ecu - nic mu to nie da... auto z rozpiętym CANem ciężko jest ukraść pozdrawiam Można prosić jakieś szczegóły?
domelq Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Miejsce wpięcia to jedno a drugie umieszczenia włącznika. To już tylko Twoja inwencja twórcza
Demo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Miejsce wpięcia to jedno a drugie umieszczenia włącznika. To już tylko Twoja inwencja twórcza Pytam o miejsce wpięcia naturalnie.
jimy Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Np.: połączenie immo ze sterownikiem ECU :-) to już tylko i wyłącznie Twoja inwencja twórcza
Rekomendowane odpowiedzi