Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Katowice i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Psyyyyyyyyyyyyt...

• Odpowiedzi 154.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• stanley

18904

• Kędzior

14855

• Miszka82

14548

• akjam

13789

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.08.2017 o 20:58, stanley napisał:

Pany, rozjebałem dzisiaj swój telefon, gdzie polecacie kupić nowy ?

Zainteresuj się Samsung Galaxy Note4, co prawda używke juz tylko dostaniesz, ale za około 1kpln masz maszyne, której pseudo urządzenia, i pseudo flagowce z niby dobrymi flakami, nigdy nie dogonią... nie wspomnę o dobrej baterii,  ciągłym wsparciu, częściami zamiennymi, akcesoriami itp itp...

A Xiaomi jest fajne dla tego co nie widział go w środku, ten kto uwałił gniazdo USB w tym czymś to wie. W samsungu po uszkodzeniue gniazda, wymieniasz i tyle, a w siaomi najczęściej łatanie PCB... niestety, trzyma sie tylko na padach...

Edytowane przez Multis
Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.08.2017 o 22:39, afroo. napisał:

Następny. :decayed: Jakby Tyskiego nie było. :grin:

Proszę cie.... chyba że masz dostęp do tyskiego z tychów, w co wątpie :)... Wiem co mówie :)

Edytowane przez Multis
Opublikowano
Zainteresuj się Samsung Galaxy Note4, co prawda używke juz tylko dostaniesz, ale za około 1kpln masz maszyne, której pseudo urządzenia, i pseudo flagowce z niby dobrymi flakami, nigdy nie dogonią... nie wspomnę o dobrej baterii,  ciągłym wsparciu, częściami zamiennymi, akcesoriami itp itp...

A Xiaomi jest fajne dla tego co nie widział go w środku, ten kto uwałił gniazdo USB w tym czymś to wie. W samsungu po uszkodzeniue gniazda, wymieniasz i tyle, a w siaomi najczęściej łatanie PCB... niestety, trzyma sie tylko na padach...
No fajny tel. Heheh
Opublikowano
Godzinę temu, Multis napisał:

Proszę cie.... chyba że masz dostęp do tyskiego z tychów, w co wątpie :)... Wiem co mówie :)

Jak masz dostęp to udostępniaj. ; )

Opublikowano
Jak masz dostęp to udostępniaj. ; )
Ciężko ... ;)

:hi:

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 godzin temu, Multis napisał:

Multis co Ty pierdo*lisz ?  Córka 1.5 roku temu zalała mi telefon colą , na szczęście tylko głośnik się posklejał rozmów - kupiłem go za 12 zł oryginalny , wymiana 10 zł 

Drugi raz bez wyciągania kabla ładowania pociągła za telefon naderwała gniazdo USB , wymiana całego z mikrofonem to zakup chyba 35 zł , wymiana z 15 zł ... także z całym szacunkiem ale xiaomi widziałeś chyba na Youtube .. a jak dalej chcesz się licytować to co najczęściej pada w telefonach od użytkowania ? Wyświetlacz .. który do mojego Xiaomi kosztuje 80 zł a do tego Note 4 od Szajsunga... ? 5 stów :)
Bateria u mnie po 1,5 roku jak non stop coś robię trzyma ponad dzień( Kędzior niech się wypowie ile u niego trzyma) , przeważnie 2 spokojne dni , wsparcie ?  Miui 9 które teraz wchodzi i uprzedzając Twoje sugestie wprowadza wszystkie udogodnienia zaimplementowane w " seryjnym " andku 7 dostaje nawet redmi 2 które jest z 2015...  Wiem, że to boli, iż teraz nie trzeba za dobry telefon wydać 2k i więcej a wystarczy poszukać i porównać - zwykły suchy test Samsung S8+ vs Mi6 choćby Benchmark , gdzie Xiaomi wygrywa  (Mi6 -1400 zł, Samsung S8+ ponad 3000zł )... kolejna kwestia zakup .... po co kupować używany telefon ? Wystarczy, że musimy kupować używane samochody .. chociaż niech telefon pachnie nowością ;) 

Opublikowano

Naprawiam telefony wiec wiem co mówię. Oczywiście co do cen masz rację. Ja jednak zostaje przy jakości wykonania. Nie mowie ze xiaomi jest źle wykonane, nie mniej jednak wolę jakość samsunga. Tak samo jak nie toleruje japka, uważam że jakość jest dobra. A uruchomiłeś się jak typowy fan siaomi, niepotrzebnie...

Opublikowano
50 minut temu, Multis napisał:

Naprawiam telefony wiec wiem co mówię. Oczywiście co do cen masz rację. Ja jednak zostaje przy jakości wykonania. Nie mowie ze xiaomi jest źle wykonane, nie mniej jednak wolę jakość samsunga. Tak samo jak nie toleruje japka, uważam że jakość jest dobra. A uruchomiłeś się jak typowy fan siaomi, niepotrzebnie...

A ja na swoim przykładzie 2 razy z mojej winy naprawiałem telefon więc mówię jakie były usterki i koszta :) Nie jestem Fanboy'em Xiaomi . Ja po prostu nie lubię przepłacać, jest teraz wiele marek jak ( Honor, Huawei, Xiaomi, Meizu itp. ) które oferują wiele za tak nie wiele w porównaniu do innych marek. Co do apple na temat jakości się nie wypowiadam ale są pewne rozwiązania software przez które ludzie są skazani na używanie jabłka zamiast androida .  

Opublikowano

Cześć

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
A ja na swoim przykładzie 2 razy z mojej winy naprawiałem telefon więc mówię jakie były usterki i koszta [emoji4] Nie jestem Fanboy'em Xiaomi . Ja po prostu nie lubię przepłacać, jest teraz wiele marek jak ( Honor, Huawei, Xiaomi, Meizu itp. ) które oferują wiele za tak nie wiele w porównaniu do innych marek. Co do apple na temat jakości się nie wypowiadam ale są pewne rozwiązania software przez które ludzie są skazani na używanie jabłka zamiast androida .  
W ciągu ostatnich 5 lat miałem kilka Chińczyków. Min oppo zopo xiaomi i inne wynalazki potem LG G3. Zawsze mi czegoś brakuje albo musiałem modyfikować oprogramowanie. Jak juz myślałem ze G3 to fajny telefon wszystko mający, to się soft sypał jak cholera. 2 razy na gwarancji . Wcześniej miałem sg n2 i teraz mam sg n4 . I nic nie musze kombinować z softem. Jedynie czym mnie szajsung wkurza, to tym ze zawsze sobie trzeba klapkę indukcyjna dokupić. ...
Wracając do tematu oryginalnych części. .. chciałbym Cię uświadomić że takie są jedynie z demontażu. Jak Ci ktoś wmawia ze kupujesz oryginał to ładnie Ci kit wciska. Tylko i wyłącznie autoryzowane serwisy mają dostęp do ori. Nie ma czegoś takiego jak oryginalna cześć poza serwisem. Tylko chwyt marketingowy. To co kupujesz jako część serwisowa to może być dobrej jakości zamiennik. I to się tyczy wszystkich producentów.

Opublikowano
1 minutę temu, Multis napisał:

W ciągu ostatnich 5 lat miałem kilka Chińczyków. Min oppo zopo xiaomi i inne wynalazki potem LG G3. Zawsze mi czegoś brakuje albo musiałem modyfikować oprogramowanie. Jak juz myślałem ze G3 to fajny telefon wszystko mający, to się soft sypał jak cholera. 2 razy na gwarancji . Wcześniej miałem sg n2 i teraz mam sg n4 . I nic nie musze kombinować z softem. Jedynie czym mnie szajsung wkurza, to tym ze zawsze sobie trzeba klapkę indukcyjna dokupić. ...
Wracając do tematu oryginalnych części. .. chciałbym Cię uświadomić że takie są jedynie z demontażu. Jak Ci ktoś wmawia ze kupujesz oryginał to ładnie Ci kit wciska. Tylko i wyłącznie autoryzowane serwisy mają dostęp do ori. Nie ma czegoś takiego jak oryginalna cześć poza serwisem. Tylko chwyt marketingowy. To co kupujesz jako część serwisowa to może być dobrej jakości zamiennik. I to się tyczy wszystkich producentów.

część wymieniona, usterka usunięta, działa jak przed zdarzeniem - więc nie mam się czego czepić :) co do softu dla mnie Miui leży ok, stabilność taka, że od 1,5 roku nie miałem jakiś wymuszonych restartów lub innych ekscesów . 

Opublikowano
część wymieniona, usterka usunięta, działa jak przed zdarzeniem - więc nie mam się czego czepić [emoji4] co do softu dla mnie Miui leży ok, stabilność taka, że od 1,5 roku nie miałem jakiś wymuszonych restartów lub innych ekscesów . 
Akurat to do czego używam telefonu, musze mieć tel stabilny. Owszem Xiaomi mi się podobają. Ale są za delikatne. I zawsze czegoś w nich brakuje...

Opublikowano

No to psyyyyt....

e6a80938725863bed8184a5a43109613.jpg

Opublikowano
No to psyyyyt....

e6a80938725863bed8184a5a43109613.jpg

Jak tyle wdu...sz to Cię rozerwie [emoji12]
Opublikowano
Jak tyle wdu...sz to Cię rozerwie [emoji12]