Skocz do zawartości
IGNOROWANY

J E L I T O >>> e61 +ori felga 19' z M6 +czarny nosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piekne masz to autko Jelito , no zakochany w nim jestem !! mowcie co chcecie ale w Mpakiecie 5ka bije na glowe Merdecesa i A6 (no moze jedynie to nowe moze sie rownac)

Opublikowano

dzięki chłopaki za dobre słowo. Na wiosnę planuję zaczipować auto na 290KM. I chyba na tym zakończą się jakiekolwiek zmiany.

Opublikowano

Piekne masz to autko Jelito , no zakochany w nim jestem !! mowcie co chcecie ale w Mpakiecie 5ka bije na glowe Merdecesa i A6 (no moze jedynie to nowe moze sie rownac)

zdecydowanie , szkoda tylko ze srodek kulawy ale to kwestia przyzwyczajenia

Opublikowano

wczoraj sie zlapalem z taka 530D tyle, ze w sedanie.

do konca III biegu nie uciekl mi, mimo, ze ruszyl pierwszy :kox:

Opublikowano

A takie pytanie , czym sie rozni 535d od 530d ?Siedzi tam wieksze turbo czy tylko roznica w progranie ?

Opublikowano

35d ma 2 turbiny tak ??

Opublikowano

35d ma 2 turbiny

Opublikowano

Flyer

35d ma 2 turbiny

papuga :decayed:

Opublikowano

Ty zadales pytanie, ja odpowiedzialem :polew:

Opublikowano

a jak wychodzi takie 535d po chipsie ?

Opublikowano

35d ma 2 turbiny

I jest dużo droższy w utrzymaniu bo to jest "bratnia" konstrukcja do silnika z M-ki, a w związku z tym ma wiele części wspólnych :wink4:

Opublikowano

I jest dużo droższy w utrzymaniu bo to jest "bratnia" konstrukcja do silnika z M-ki, a w związku z tym ma wiele części wspólnych

ale to diesel i w dodatku R6 a M'ka V10

Opublikowano

znajomy ma taką po wywaleniu DPFu i lekkim sofcie i ma ~300KM

Opublikowano

O ile mnie pamiec nie myli to nawet i 340PS po sofcie jest.

Opublikowano

Flyer dobrze gada, tam 300 koni to jest po musnieciu programu (przeciez tam seria jest 272 i 286 ) , dochodzi do 340-350 koni i 700NM, odpycha sie to pewnie pieknie :decayed: .

p.s. tez czytalem ze auto drogie w utrzymaniu...

Opublikowano

535d to dokładnie ten sam sillnik co w 530d tyle że że zamiast jednej turbiny siedzą tam dwie. Po czipsie jest tam ok 340KM.

Nie rozumiem dlaczego 535d ma być droższa w utrzymaniu.

Opublikowano

tez tego nie rozumumie i co ma miec wpspolnego z M , zwlaszcza silnik ?

Opublikowano

zawieszeniowo 535d różni się znacznie od 530d

tym jej bliżej do M-ki, dodatkowe stabilizatory itp

Opublikowano

535d to dokładnie ten sam sillnik co w 530d tyle że że zamiast jednej turbiny siedzą tam dwie. Po czipsie jest tam ok 340KM.

Nie rozumiem dlaczego 535d ma być droższa w utrzymaniu.

Sąsiad ma 535D i "płacze" jak ma coś przy niej robić - koszt wymiany tarcz i klocków to kilka tysięcy złotych (ceramika z M5). Moc po sofcie i to delikatnym to nieco ponad 300KM i jedzie jak malina. Minusem jak dla mnie jest jedynie tył napęd i brak xD.

W zimie to auto stoi pod domem i je tylko odśnieża, bo z kostki PB wyjechać nie daje rady. Na + bardzo małe spalanie :good:

Auto jest naprawdę spooooro droższe w utrzymaniu niż 530d :wink4: - chyba, że ktoś zmienia tarcze i klocki raz na 100lat, a olej regularnie co rok

Opublikowano

Minusem jak dla mnie jest jedynie tył napęd i brak xD.

W zimie to auto stoi pod domem i je tylko odśnieża, bo z kostki PB wyjechać nie daje rady.

No to odpada z automatu.