Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Przepływomierz Bosch Pierburg padł - jaki kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety wykonczył mi sie przepływomierz.

Koszt w ASO Audi Kraków-Modlnica 1300zł a 550 gdy oddam stary :gwizdanie: :gwizdanie:

Wiadomo nie kupie jakiegos taniego z Allegro, bo czytałem na forum opinie ale widze ze pojawiaja sie nowe przepływki BOSCHA PIERBIRGA w cenie 200-300zł.

Może ktos polecic jakiegos pewniego sprzedawca? Najlepiej ktos kto kupywał juz...

http://www.allegro.pl/50749_przeplywomierze.html

Nazywaj poprawnie tematy.

Opublikowano

Kup w InterCarsie.

Probowales czyscic jakims kontakt-sprayem? Z reguly pomaga.

Opublikowano

na allegro lepiej nie kupuj, no chyba że chcesz podróbkę :mysli: która nie będzie działać od momentu zmontowania

Opublikowano

no niesety kiedys juz czysciłem i mam wrazenie ze od tego momentu zaczeło robic sie gorzej...kontakt spray i do tego nowy filter powietrza BOSCH (nie było MANN,KNETCH)

a mowia ze nie padaja...no a niesety mierzył wtedy 740 zamiast 850...a przes ostatni tydzien miałem wrazenie ze jest coraz gorzej......

dzis wracam do domu, auto nie jedzie:) a ze miałem laptopa i vag przy sobie to podczas jazdy podłacyzlem i widze ze turbo OK, podcisnienia ok, a przepływka mierzy 550 zamiast 850;/ eh... piekny koniec...

na forum czytaja ze polecaja od kolegi z forum TOM77:) wiec chyba tam bedzie najlepiej i najpewniej....niz z Allegro...

EDIT:

Lepiej BOSCH(od kolegi z forum za 285) czy PIERBURG( z intercars za 325zl) ??? Co lepisze??

Opublikowano

no niesety kiedys juz czysciłem i mam wrazenie ze od tego momentu zaczeło robic sie gorzej...kontakt spray i do tego nowy filter powietrza BOSCH (nie było MANN,KNETCH)

a mowia ze nie padaja...no a niesety mierzył wtedy 740 zamiast 850...a przes ostatni tydzien miałem wrazenie ze jest coraz gorzej......

dzis wracam do domu, auto nie jedzie:) a ze miałem laptopa i vag przy sobie to podczas jazdy podłacyzlem i widze ze turbo OK, podcisnienia ok, a przepływka mierzy 550 zamiast 850;/ eh... piekny koniec...

na forum czytaja ze polecaja od kolegi z forum TOM77:) wiec chyba tam bedzie najlepiej i najpewniej....niz z Allegro...

EDIT:

Lepiej BOSCH(od kolegi z forum za 285) czy PIERBURG( z intercars za 325zl) ??? Co lepisze??

Kolego ja już kupiłem w 2007 r. Boscha za 250 zł a w rezultacie skończyło się na oryginalnym. O kosztach które poniosłem w między czasie nie wspomnę auto tylko sobie poszarpywało. Osoba która zdiagnozowała mi wadliwość tego przepływomierza zapytała mnie skąd go mam. Gdy podałem cenę zakupu powiedział, że to nie możliwe ponieważ jego przepływomierze które były identyczne jak mój kosztowały 390 zł a różnica w dynamice bez porównania. Kupiłem w ASO z dwuletnią gwarancją i auto odżyło. Montować u nich nie jest konieczne mają straszne ceny mi to zrobili we Fiacie za 20 zł i myślę, że warto się zastanowić nad zakupem w ASO.

Opublikowano

Witam,

przepraszam za odgrzewanego kotleta ale u mnie również pojawił się problem z zakupem przepływomierza.

Otóż w intercarsie są dwa Boscha o nr. 0 281 002 216 (taki jak mój ale aktualnie brak na stanie) i jest on tańszy ok 350zł oraz o nr 0 986 284 001 o 130zł droższy. Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi? Czy oba będą pasowały?