fiszmenbrzeg Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2009 Wiem wiem bo przecież mam sprzęcik jaki taki tylko chcę go wymienić, to nie jest mój pierwy raz Okablowałem wszystko dobrze, tylko se pomyślałem że jeszcze wymienię chincha ale jak to nie jest aż tak ważne to może nie wymienię, bo najgorszy to też nie mam ale żadna to firmówka,
ditomek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 jaki jest sens zasilania przodu 2x150 i tyłu 2x20 nie czepiam się, po prostu jestem ciekaw gdzie tu logika. przecież jak tył już nie będzie wydalał to przód będzie jeszcze miał duży zapas mocy. ja radziłbym odpuścić sobie głośniki z tyłu w ogóle chyba ze to jakieś kino ma być ... pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 jaki jest sens zasilania przodu 2x150 i tyłu 2x20 nie czepiam się, po prostu jestem ciekaw gdzie tu logika. przecież jak tył już nie będzie wydalał to przód będzie jeszcze miał duży zapas mocy. ja radziłbym odpuścić sobie głośniki z tyłu w ogóle chyba ze to jakieś kino ma być ... pozdrawiam No dobra ale nikt tu nie mowil, ze kolega bedzie bral udzial w dB Drag, nie musi sprzetu na full odkrecac. Jak dobrze wyreguluje to na potrzeby zjadacza chleba powszedniego wystarczy
fiszmenbrzeg Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Z tyłu dam te głośniki co mam teraz z przodu, ponieważ szkoda mi ich wywalić a są prawie nowe Ale one tylko tam będą bo będą, na odtwarzaczu mam i tak ustawione bardziej na przód Być może w ogóle tych trzynastek nie zamontuje to jest szczegół, najważniejszy teraz nowy piecyk i wzmak.
Watson Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Czy moglbys zdradzic zrodlo swoich zakupow bo w Polsce ES-6C nie sa dostepne w dystrybucji od co najmniej roku ?
fiszmenbrzeg Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udało mi się kupić od kolesia,który kupił te głośniki, a już sprzedał samochód, tak by najmniej twierdzi że nówki nie używane. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=668642744 Tak więc jeszcze udało mi się kupić, A propo Watson co myślisz o tym CARPOWER POWER-4/400 do tych głośników i suba pb s12p ?[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2009, 15:40_________________________________________________A więc decyzja już podjęta Kupiłem CARPOWER POWER-4/400 Trafiła się promocja http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=670314062 jeszcze tylko Powerbass S12P Bass Box Mam nadzieje że będzie to wszystko lepiej grało,w sumie dotychczas narzekać nie mogłem
Watson Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Widze ze to juz musztarda po obiedzie ale i tak wypada mi napisac kilka slow skoro pytasz: Mam nadzieje, ze decydujac sie na zakup PB ES-6C swiadomie wybrales kierunek jakosci dzwieku a nie ilosci basu. Za kwote widniejaca po zakonczeniu aukcji wydaje mi sie, ze nie moglbym zaproponowac nic lepszego (bardziej adekwatnego do wydanej kwoty). Szkoda ze zaprzestano produkcji zestawow z tej serii bo reprezentowaly jakosc dzwieku na przyzwoitym poziomie. Mam tez nadzieje ze swiadomie wybrales wzmacniacz Carpower z serii Power jako ten, ktory potrafi zasilic wymagajace sporej dawki mocy zestawy odseparowane. Mialem kiedys okazje przetestowac pelna oferte wzmacniaczy Carpowera pod roznymi kątami (jakosci dzwieku, wydajnosci mocowej, przyjemnosci sluchania itp.) i jedyna seria tej firmy , ktora mnie zaciekawila jest Syntex. Cala reszta to wzmacniacze nadajace sie tylko do poprawy ilosci halasu wewnatrz i na zewnatrz samochodu. Niestety zalety wzmacniaczy z serii Syntex koncza sie kiedy zaczniemy brac pod uwage konkurencje w tym samym przedziale cenowym. Oczywiscie sa to moje subiektywne odczucia wysuniete po przetestowaniu sprzetu we wlasnym samochodzie z tymi samymi (na poczatku) pozostalymi komponentami systemu. Jak najbardziej sa mile widziane inne odczucia, doswiadczenia i wnioski. W kazdej chwili jestem w stanie swoje wypisane tu slowa zamienic w praktyke. Wydaje mi sie i mam nadzieje, ze w Twoim przypadku nie cena poszczegolnych rzeczy odgrywa najwazniejsza role, a stworzenie glosnikom odpowiedniego srodkowiska do grania. Na poczatek trzeba zaznaczyc ze masz bardzo trudne do przygotowania drzwi. Naklejanie mat na powierzchnie plaskie ( co tak bardzo jest promowane na tym forum) daje niewielkie efekty i zadne glosniki, za zadne pieniadze, nie pokaza co potrafia dopoki nie przygotujesz drzwi na wystarczajacym poziomie.
fiszmenbrzeg Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dokładnie tak jak piszesz chcę zrobić tym głośnikom dobry klimat, już od dwóch dni szukam po forach jakieś maty, czy tam taśmy można zgłupieć, no ale na coś się zdecyduję. I jeszcze problem z tymi dystansami, szkoda że ktoś tego nie robi na handel, to by ułatwił sprawę. No ale nic dzięki za wypowiedź Pozdrowienia
ditomek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgadzam sie z Watsonem w sprawie mat. Radze szczególną uwage poswiecić sprawie dystansów, uszczelnieniu komory w której ma pracować głośnik, unieruchomieniu wszystkiego co lata w drzwiach i porządnym zamocowaniu samej tapicerki. No i na koniec prosze o fotostory z instalacji Powodzenia.
Cysiu Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam i zapraszam wszystkich do odwiedzenia strony www.carpower.com.pl w celu obejrzenia głośniczków jeśli coś się spodoba piszcie a ja podam moja cene ceny do negocjacji sprzet oczywiscie nowy na gwarancji
Rekomendowane odpowiedzi