Blanko Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 objawy sa takie: ubywa plynu chlodniczego w zbiorniczku wyrownawczym ten plyn wycieka przez otworek pod zbiorniczkiem poziom oleju mam wrazenie ze sie lekko podniosl wycieku zadnego niezauwazylem pod samohodem zeby cos kapalo silnik sie grzeje nawet przy bardzo spokojniej jezdzie po paru km temp. wody dochodzi do 100-110st po dlugiej max do 120st dochodzi po odkreceniu koreczka od zbiornika wyrownawczego jest taki taki syk jak by cisnienie zeszlo no i nie dziala klima nie jestem pewny ale chyba 1 wiatrak od chlodznicy wody nie chodzi ten od strony pasazera spalanie jest w normie spadku mocy tez nie zauwazylem nie kopci czy to uszczelka czy moze cos innego?
tomati76 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 odkręć korek wlewu płynu w zbiorniczku odpal auto i zobacz czy bombluje jak idą bąble powietrza uszczelka uwalona wiatrak od strony pasażera załancza pierwszy bieg od92st a drugi 95 st sprawdz bezpiecznik klima nie będzie pracować jak ten wiatrak nie chodzi
wojtekce Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 spr. termostat od tego bym zaczął klima nie będzie pracować jak ten wiatrak nie chodzi to wiatrak się nie załączy jak np. brak czynnika w układzie :gwizdanie:
tomati76 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 to wiatrak się nie załączy jak np. brak czynnika w układzie nie załączy sie dla klimy w ukladzie chłodzenia musi działąć fakt nie pomyslałem o termostacie
Rekomendowane odpowiedzi