Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Moja nowa laleczka 1,9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich serdecznie :notworthy:

to już moja druga laleczka z serii A4

kupiłem ją 5 dni temu i chciałbym pokazać jakieś fotki o ile mi się to uda(pierwszy raz to robie)

narazie oprócz serii to ma wszystkie szyby ściemnione :naughty:

no i radyjko Clarion z poprzedniej Audiczki przełożone.

w najbliższym czasie chcę zmienić felunek na 16' może 17' ale mamy kiepskie drogi we wsi :thumbdown:

Jeszcze myślę o chromach w oknie, może fajnie się prezentować

no i umówiłem się z rogalem na sprawdzenie auta no i może jakiś wirusek będzie zapodany.

Jak macie jakieś propozycję to piszcie bo różni ludzie mają różne ciekawe pomysły. :hi:

pozdrawiam

dsc00023g.jpg

dsc00024kqn.jpg

dsc00025akg.jpg

dsc00028b.jpg

dsc00029xsw.jpg

dsc00022ywb.jpg

narazie kiepskie zdjęcia bo robione kamerą ale wkrótce zrobię lepsze i więcej

Opublikowano

Ładne Auto

Opublikowano

Kozacka ta twoja nowa niunia :good:. Obecnie również jeżdże A4 1.6 i nosze sięz zamianą na A4 1.9 tdi ale 2000r. Jeśli masz sposób na upłynnienie 1.6 to zapodaj napewno skorzystam :naughty:. Pozdro :hi:

Opublikowano
  • Autor

Wcale tak nie chciałem sprzedawać mojej poprzedniej laleczki :no:

Ale kolega z pracy zaproponował mi odpowiednie pieniądze za Audiczke no i on się teraz cieszy :gwizdanie:

Skłoniło go do zakupu tak mi się wydaje po rozmowie z nim:

- atrakcyjna cena ( chcesz szybko sprzedać musisz realnie myśleć, jest mega dużo samochodów w Polsce i też a4-ek)

- wiedział co przy niej robiłem ( a robiłem sporo: nowa maglownica, przy okazji sprzęgło, łożyska przód, lampy tył zmienione na "clear red smoke" czy jakoś tak :cool1: i jeszcze trochę wachaczy)

- sekwencja LPG, klima ( miała trochę do poprawy jak większość 1,6 - falujące obroty na gazie; a poza tym to klima mnie już rozbrajała zamiast chłodzić grzała i na odwrót)

Co do obecnej niuni to pierwsza rej. to 27.12.1999 a produkcja 17.12.1999 czy jakoś tak, więc uważam że nie daleko jej do 2000 r. :naughty:

jak tylko będziesz miał okazję sprzedać to się nie zastanawiaj, a kupując to ostro się targuj (ja utargowałem parę tysi :polew: bo gościowi zależało na kasie i dałem mu tysiaczka więcej jak w komisach)

pozdrawiam :palacz:

Opublikowano

Dzięki kolego vdm za rady i wskazówki. Tez staram się dbać o swoją A4 i jeśli cos w niej wymieniam to wstawiam porządne i często nie tanie części. Co do wymiany to w tamtym roku pod koniec zrobiłem cała zawieche łacznie z łożyskami kół przednich, wydech środkowy, cały rozrzad wraz z wszystkimi paskami i napinaczami nawet od klimy, termostat wraz z plynem chłodniczym, tylne lampy clear ciemne bo czarna mam fure, właśnie jestem swiezo po wymianie hamulcy tzn z przodu zmieniłem tarcze i kocki a z tylu tylko klocki no i plyny i filtry standard.

Ogólnie wyposażenie też nie jest złe łącznie z grzanymi dupkami z przodu i klimą :naughty:. Gdyby był to diesel to napewno bym go nie sprzedawał ale przy obecnych cenach paliwa doszedłem do wniosku ze pora powoli sie z nim żegnać. Aha wiec tak plus minus ile moge wołac za swoją? :gwizdanie: Pozdro.

Opublikowano

Fajne wozidło tylko szkoda że nie Avant :tongue4: noi kolorek słuszny :good: Dokładki zderzaków w kolor machnij i bedzie :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego vdm za rady i wskazówki. Tez staram się dbać o swoją A4 i jeśli cos w niej wymieniam to wstawiam porządne i często nie tanie części. Co do wymiany to w tamtym roku pod koniec zrobiłem cała zawieche łacznie z łożyskami kół przednich, wydech środkowy, cały rozrzad wraz z wszystkimi paskami i napinaczami nawet od klimy, termostat wraz z plynem chłodniczym, tylne lampy clear ciemne bo czarna mam fure, właśnie jestem swiezo po wymianie hamulcy tzn z przodu zmieniłem tarcze i kocki a z tylu tylko klocki no i plyny i filtry standard.

Ogólnie wyposażenie też nie jest złe łącznie z grzanymi dupkami z przodu i klimą :naughty:. Gdyby był to diesel to napewno bym go nie sprzedawał ale przy obecnych cenach paliwa doszedłem do wniosku ze pora powoli sie z nim żegnać. Aha wiec tak plus minus ile moge wołac za swoją? :gwizdanie: Pozdro.

Ciężko jest mi określić ile możesz wziąć :mysli: Ja za swoją chciałem 12 tysi ale wiadomo, że trzeba trochę spuścić i te 11 dostałem.

Fajne wozidło tylko szkoda że nie Avant :tongue4: noi kolorek słuszny :good: Dokładki zderzaków w kolor machnij i bedzie :good:

Dobrze mówisz z tymi dokładkami zderzaków :good: , ale najpierw myślę o założeniu chromu w szybach :naughty: , a4 b5 w chromach to mistrzostwo świata pod względem wyglądu :notworthy: Pozdro

Opublikowano

przydałby sie jakies 17" w ciemnym kolorze , kiera 3 ramienna , a tak pozatym fajna furka

Opublikowano

Super autko sam mam takie same tylko 115PS. Kolor tez ok :good:

Opublikowano

ale najpierw myślę o założeniu chromu w szybach :naughty: , a4 b5 w chromach to mistrzostwo świata pod względem wyglądu :notworthy: Pozdro

zrob fotki jak wyszlo, tez sie zastanawiam nad zalozeniem, mysle nad 6 albo 9 mm na górę i 12 mm na dół, widziałem kiedyś tak obklejone :a4fan: i ładnie wyglądało

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jak mocno masz ściemnione szybki kolego? Czepiali sie już Ciebie czy jeszcze nie?:P

JEszcze felga ,gleba i bedzie gitara (ja tez to musze zorbic;p)

Zdrap z klapy A4 1.9TDi, bez ładniej wyglada tylko OOOO zostaw! :tongue4:

Opublikowano

no niezla lala - nie ma co. wywal drewno ze srodka tylko :gwizdanie:

Opublikowano

Przede wszystkim fajny kolorek, miałem golfa 4 w takim kupić ale ostatecznie czerwona A4. Będę musiał w końcu wstawić tu jakieś fotki :>

Opublikowano
  • Autor

jak mocno masz ściemnione szybki kolego? Czepiali sie już Ciebie czy jeszcze nie?:P

JEszcze felga ,gleba i bedzie gitara (ja tez to musze zorbic;p)

Zdrap z klapy A4 1.9TDi, bez ładniej wyglada tylko OOOO zostaw! :tongue4:

dokładnie nie wiem bo taka z Francji przyjechała, ale kumpel w golfie robił 70% i powiem, że wygląda tak samo :cool1:. Ale jak deszcz pada w nocy to za c**ja nic nie widzę :kox: do tyłu.

Ze znaczkami nie mam czasu się zabrać :> ale w planach mam :good: .

A oponki zimowe będą wędrowały na te feluśny, a na lato jakieś 17" i -30 zawieche planuje .

no niezla lala - nie ma co. wywal drewno ze srodka tylko :gwizdanie:

Zobaczymy, może i masz rację :good:

Opublikowano

NO to prawda widoczność jest mniejsza ale coś za coś!:D

A z tymi znaczkami to troche roboty jest bynajmniej u mnie było :P Zdrapać poźniej tą gume to masakra;p MIałem co robic jak byłem na nocce w robocie hehe :tongue4:

Opublikowano

Widoczność do tyłu w Audi jest słaba i to jest minus. Trudno wyczuć koniec samochodu, ale teraz inaczej parkuje tyłem i jest o wiele lepiej :), ale widoczność w Lancerze jest idealna z każdej strony :kox:

P.S. Ładna Audiczka :decayed:. Większe kółka i będzie :).