gadam13 Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Samym torxem wątpię o ile pamiętam tam jest lewy gwint. Ja to zrobiłem tak nie mając klucza kowalskim sposobem: migomatem złapałem środek z brzegiem tego sprzęgła , wtedy przytrzymując żabą zewnętrzna część odkręciłem torxem.
goldi Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Już wszystko dogadane wymienie u kolegi za 40 zł normalnie biorą 50 zł za wymianę a klucza na jeden raz nie bede kupował bo się nie opłaca dzięki uważam temat za zamknięty
adadur Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 A czy dwa rodzaje sprzęgiełka nie sa związane z rodzajem alternatora - występują 90A i 120A.
goldi Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Pewnie tak dlatego kupując sprzęgiełko trzeba podać numer VIN mi w sklepie powiedział że albo będzie kosztowało 150 lub 200 jeszcze z orięntuję się gdzie indziej
gadam13 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 A czy dwa rodzaje sprzęgiełka nie sa związane z rodzajem alternatora - występują 90A i 120A. Nie Są różne dla alternatorów Bosch i Valeo , alternator 90A nie ma sprzęgiełka (przynajmniej ja nie widziałem)
Rekomendowane odpowiedzi