Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czekam na uwagi i opinie - ROCKFRORD FOSGATE - filmiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozwole włączyć sie do rozmowy i powiem tak. :) Do normalnego słuchania tak jak powiedział stempel72 wystarczy subik 10cali 200-300RMS

_Bartek_ widział już moją "skrzyneczke" ale jej nie słyszał. Podejrzewam, że nie słyszał żadnego woofera ROCKFORDA. Z tego co pamietam _Bartek_ ma zamkniętą skrzynkę z głośnikiem PowerBass.

Gwarantuje jednak, jakościowo bass ROCKFORDA nie bedzie gorszy od PB. Tak jak powiedział Muskel1 głośniki te są bardzo szybkie w obudowie closed. Jestem pewien, ze _Bartek_ nie wyczuje swoim uchem różnicy w szybkości basu swojej 25 i moich dwóch 30 :)

_Bartek_ poczytaj sobie o ROCKFORDZIE bo to chyba jedna z nielicznych firm, która ceni sobie jakość, prezycję jak również moc. A jak posłuchasz u mnie to wtedy bedziesz przekonany ze nadają sie do słuchania na codzien :)

pozdrawiam

Ośmielę się mieć inne zdanie na temat tego konkretnego produktu RF. Wygląd głośnika rzeczywiście przykuwa uwagę, logo firmy i cena także. Niestety czar pryska kiedy głośnik zostanie rozebrany na części pierwsze. Pod tymi wszystkimi elementami plastikowymi kryje się przeciętny, klasyczny przetwornik obudowany ładnymi elementami z tworzywa sztucznego. Teoria jak zwykle swoją drogą a praktyka i rzeczywistość swoją. Moce podawane przez producenta, jakie może/mogą znieść cewka/cewki głośnika dają do myślenia kiedy przekonamy z jakich materiałów jest wykonana sama cewka i karkas. Dodatkowo zastanawiające są rozwiązania służące do chłodzenia tych elementów (na podstawie własnych doświadczeń i opinii osób zawodowo zajmujących się regeneracją przetworników) śmiem nawet twierdzić , iż wentylacja/chłodzenie w tych modelach pozostawia wiele do życzenia. Aby nie być gołosłownym i nie rozpowszechniać niesprawdzonych opinii jako przykład podam 3szt RF z serii Power, które uległy uszkodzeniu po kilku tygodniach/miesiącach użytkowania. Oczywiście nie oznacza to, że wszystkie produkty z tej firmy posiadają jakieś wady, oczywiście nie oznacza to, że zawsze, wszędzie i w każdym przypadku takie objawy występują, ale jak na takie doświadczenie, renomę i cenę tej firmy, spodziewam się , że takie niedociągnięcia są zwykłym wypadkiem przy pracy.

ps. szkoda że z dawnej jakości z jakiej znana była firma Rockford Fosgate pozostaje już coraz mniej.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No no kawał dobrej roboty i sprzęcik zacny :hi: Rockford to już nie byle co, szczególnie wzmaki które mają zaniżoną moc czasem a tak na prawde mają jej troszeczke wiecej niż znamionowo :D nawet ładnie trzącha autkiem u Ciebie :D nie myślałemś nad zawodami i jakimiś pomiarami ile to dmucha :naughty: bo jestem ciekawy :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

No fajnie wyglada moze i ja sie skusze na takie cos

Opublikowano

szczególnie wzmaki które mają zaniżoną moc czasem a tak na prawde mają jej troszeczke wiecej niż znamionowo

Każa naprawdę porządna firma firma stosuje tego typu zagrywki w tej branży :good:

Szacun za strone wizualną całej zabudowy :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

sprzęt już został dawno sprzedany... dla ciekawskich powiem, że dmuchnąłem na nim 142,6 db - mierzone TERM-LAB'em - więc wynik w 100% prawdziwy a nie jakiś zaniżony :)

Opublikowano

jak na amatora to wynik chyba bardzo dobry+