aju Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam Znów auto kolegi to samo co kiedyś w innym wątku o delikatnym kopceniu. Tym razem zaraz po wymianie oleju i odpaleniu auto zaczeło bardzo kopcić na czarno, przy dodaniu gazu w czasie jazdy nie widać prawie nic więcej poza czarną chmurą w lusterku. Właśnie zrobili mu diagnostykę i zarówno nie ma błędów jak i w "próbie dynamicznej" jak nazwali w czasie jazdy nie ma żadnych nieprawidłowości Doładowanie jest troszeczkę większe ale minimalnie. W dolocie jak i w egr pełno sadzy. Auto kopci tylko na czarno, bierze olej w normie. Mechanik nie wie od czego by zacząć bo wsyztko nieby jest ok. Jedyne co można się przyczepić patrząc na silnik to brudny dolot i egr oraz puszczający wąż doprowadzający olej do turbiny Dodam też że auto ma moc taką samą jak miało i odpala bez problemu. Paliwo dla pewności zalał dodatkowo 15litrów verwy
wojtekce Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 wydaje mi się że to tylko zbieg okoliczności , na początek sprawdź dokładnie dolot
aju Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Opublikowano 10 Lipca 2009 Zaślepiłem koledze egr i jest ok... choć dziwi mnie to bo wydaje mi się że pracuje Olej kolega leje jakiś dziwny mobil super S czy jakoś tak 10w40
Norbi TDI Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Olej kolega leje jakiś dziwny mobil super S czy jakoś tak 10w40 Jaki dziwny bardzo popularny i często zalewany olej
domelq Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Moim zdaniem to tez przypadek Nie bardzo, żeby po samej wymianie zaczął nagle tak kopcić
Rekomendowane odpowiedzi