Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów!

Mam problem ze swoim samochodem, a dokładniej z jego silnikiem. A mianowicie: samochód nabiera mocy po czym po chwili ją traci, w między czasie tłumik puszcza czarną chmurę dymu. Powtarza się to kilka razy, mniej więcej od 1800 do 4000 obrotów. Proszę o rady i odpowiedź jeśli ktoś wie co się może dziać.

POZDRAWIAM FANÓW AUDI! :good:

Opublikowano

Z tego co piszesz wynika,że masz nieszczelność w dolocie (do weryfikacji) typowe objawy...

Druga sprawa-VAG też wiele wyjaśni,ale najpierw dolot,potem się zobaczy... :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedz.Sprawdzilem dolot jest szczelny zauwazylem tez gdy sciagne kostke elektryczna z przepływomieza przestaje kopcic.Jesli mozesz to powiec co to jest VAG jestem ciemny z tej dziedziny.pozdrawiam

Opublikowano

pewnie problem z przeplywomierzem i masz za bogata dawne temu kopci najlepiej to :vaglogi:

Opublikowano

dzieki za odpowiedz.Sprawdzilem dolot jest szczelny zauwazylem tez gdy sciagne kostke elektryczna z przepływomieza przestaje kopcic.Jesli mozesz to powiec co to jest VAG jestem ciemny z tej dziedziny.pozdrawiam

Vag to popularny program diagnostyczny-maja go w praktycznie każdym warsztacie!

Podjedz na spota w twojej okolicy-napewno znajdzie się ktoś z pomocną dłonią!

Opublikowano

stawiam na przepływomierz, najlepiej będzie jak podjedziesz do zaprzyjaźnionego warsztatu niech Ci :vaglogi: i sprawdzą jakie dawki podaje przepływomierz, skoro widzisz roznice po odłączeniu...

a poza tym czy to tracenie mocy, to jakby zacinanie mocy, czy może przypadkiem traci ją w ten sposob, że w ogole nie chce iść i trzyma niskie obroty??

Opublikowano
  • Autor

siemka dzieki za informacje to jest takie zaciecie mocy po chwili wraca do normy i powtaza sie to :good:

Opublikowano

Przyczyn może być kilka..., :vaglogi: :gwizdanie:

Ja przy podobnych objawach musiałem regenerować turbo :gwizdanie:

Opublikowano

siemka dzieki za informacje to jest takie zaciecie mocy po chwili wraca do normy i powtaza sie to :good:

to zvaguj jak najszybciej!!!!!!!!

Opublikowano
  • Autor

siemka wlasnie wrucilem z vag-a mechanik mi powiedzial ze pompa wtrskowa siada czy to jest mozliwe?pozdrawiam

Opublikowano

Na jakiej podstawie to stwierdził??? Pewnie kiedyś usłyszał od kogoś, "że te pompy padają" i tym sposobem wydał wyrok na twoją!

Opublikowano

siemka wlasnie wrucilem z vag-a mechanik mi powiedzial ze pompa wtrskowa siada czy to jest mozliwe?pozdrawiam

popros mechanika o logi, nagraj na pendrive'a i wrzuć na forum to na pewno Ci pomożemy!!!!!!!!

bo niby na jakiej podstawie stwierdzil, że pompa padła??? :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

z tego co można wyczytać na forum to zgon pompy VP44 następuje gwałtownie, bez żadnych ostrzeżeń, lub objawia się ciężkim zapalaniem na ciepłym silniku...

Pozdrawiam...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam wszystkich wrescie znalazlem mechanika ktury sie zna na zeczy wymilenil przeplywomiez i czujnik na popie wtryskowej i jest wszystko wpozadku lalka jezdzi zaje-fajnie pozdrawiam klubowiczuw i dziekuje za pomoc :hi:

Opublikowano

Dobrze,że nie posłuchałeś tylko jednego "fachowca" :gwizdanie: