Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Grupowy chip + hamownia Geko Cars, Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skontaktowałem się z firmą Geko Cars z Poznania w ramach ewentulanego chipowania autek + hamowanko.

adres firmy http://www.gekocars.pl/index.html

Po rozmowie wynegocjowałem cenę 1000zł za 1,9tdi, 2,5tdi lub 1,8t przy min 5autach

Cena i ilość są jak widać dobre. Przy większej ilości osób cene negocjował bym jeszcze.

Wszytko oczywiście dopięte było by tak żeby każdy był zadowolony.

W razie pytań pilotuję sprawę.

Lista.

1. aju

2. JohnyPixel

3. stuwa

4. drzewko23

5. dyrdan

Opublikowano

dziwi mnie trochę to że podają na stronie że robią 3.0 TDI w A4 - a hamownie mają na jedną ośkę :mysli:

z tego co mi wiadomo to 3.0 TDI w A4 były i są tylko w :quattro: ale może się mylę.

Opublikowano

A w gre wchodzą tylko 1,9TDI i 1,8T? Bo sam z chęcią bym zawirusował swojego 2,5TDI :D

jesteś chętny? myślę że po rozmowie zrobią i 2,5tdi. ALe masz Q nie wiem co z hamowaniem :confused4:

jeśli jesteś zainteresowany poważnie mogę zadzwonić i zapytać o Q widzę że mają wiele takich wpisów że robią 4x4 np porche cayene :mysli:

Opublikowano

Jeśli cena była by dobra to myśle, że byłbym chętny.

No właśnie mam Q i pewnie będzie problem z hamowaniem... bo bez hamowania to chyba nie da rady?

Opublikowano

Radę da.. Tylko wtedy to nie ma sensu dać tyle kasy. Za gotowca w byle zakładzie bez hamowni zapłacisz około połowę tej ceny.

Opublikowano

Dzwoniłem w Twojej sprawie, program będzie indywidualny nie gotowiec. Efekty przy Q mierzone były by na drodze akcelelometrem czy czymś takim. Hamownie na Q będą mieli za około 4tygodnie (kończą pracę nad nią)

Łapał byś się na zmiany w cenie jakiej podałem.

Opublikowano

Czyli za 1000zł jednak dało by rade?

Jeśli tak to jestem chętny.

Tylko trzeba by znaleźć pozostałych 3 chętnych...

Tylko jeszcze dla przypomnienia dodam bo może nie wszyscy wiedzą, ale mam skrzynie Tiptronic... Chyba nie będzie to problemem?

Na stronie Geko piszą:

- Czy chiptuning może być przeprowadzony na silniku z automatyczną skrzynią biegów?

- Tak, uwzględniamy to przy modyfikacji programu.

Więc myśle, że nie będzie większego problemu...

Opublikowano

Wstępnie poruszałem sprawę automatów, nic nie marudził więc myślę że dadzą radę :)

Teraz tylko jeszcze 3 osoby a idzie jak krew z nosa :thumbdown:

Wpiszę CIę na listę a gdyby nikogo innego nie było to zorbie tak że i tak damy rady :decayed:

Opublikowano

Panowie nie chce straszyć , ale słyszałem już od wielu osób, że trzepią gotowce jak leci. Mam nadzieję że coś w tej kwesti się zmieniło. Jednak jeżeli się zdecydujecie, to pochwalcie się wykresem. Pozdrawiam

Opublikowano

możesz kupić gotowca, możesz zrobić program.... przecież to będzie widać :decayed:

Opublikowano

Panowie nie chce straszyć , ale słyszałem już od wielu osób, że trzepią gotowce jak leci. Mam nadzieję że coś w tej kwesti się zmieniło. Jednak jeżeli się zdecydujecie, to pochwalcie się wykresem. Pozdrawiam

Widzę że oni w modelach A3, A4, A6 przy tych samych silnikach podają tą sama moc którą mogą osiągnąć i też się tak zastanawiam czy nie walą gotowca.

Może ktoś z forum tam robił to niechaj wygłosi swą opinie.

Opublikowano

no jak silnik taki sam to jak inna moc ma być :)?

Opublikowano

no jak silnik taki sam to jak inna moc ma być :)?

A kondycja silnika? W każdym walą tyle samo koni i Nm, nie zależnie od przebiegu i zużycia silnika? Tak na twardo jak pojadę to z mojego AFN wycisną 305 Nm bez szkody dla silnika?

Pytałeś?

U Rogala jest badanie kondychy motoru z tego co czytałem i podkręca silnik w bezpiecznych dla niego granicach. A oni tu tabelkę walą i nic nie piszą że np. "powyższe dane mogą ulec zmianie, w zależności od ......".

P.S. Wcale się nie czepiam Twojego pomysłu a nawet go popieram tyle że chciałbym wiedzieć jak się umawiałeś.

Pozdro. :wink4:

Opublikowano

każde auto jest sprawdzane, tabelka jest po to że większość pierwsze pytanie jakie zadaje przez tel to: "ile da się wyciągnąć" :>

Nikt Cię kolego nie zmusza do jechania do GEKO, możesz jechać do dynosoftu (który polecam, robiłem tam fiata coupe 16vt) możesz jechac do Rogala albo do VTG :good:

Opublikowano

a moze klubowicze zadzwoncie do nich kumpel robil tam swoja :audi: i jest zadowolony nawet dojezdzaja :> przy wiekszej ilosci aut http://www.agma-tuning.pl/

Opublikowano

Ja też się piszę - jeśli tylko nie okaże się, że kichę odwalają. Ma ktoś jakieś doświadczenia z Geko ?

Opublikowano

ja mam doświadczenia od kolegów którzy robili tam fiaty coupe, wypowiadali się pozytywnie, poza tym sami piszą sprawdzają najpierw auto a później robią program i hamowanie jak wyszło, operacja trochę trwa i na pewno nie będą to gotowce :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...