Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dywaniki welurowe - orginał, a zamienniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem ori w Aso zapłaciłem 185 pln ale żebym w 100% był zadowolony :no: woda przelewa się na rogu pod podnóżkiem :wallbash: za mały rant z boku :confused4:

a możesz dać foto tych oryginałów?

może zrobię,ale nie dziś bo trochę ciemno kupiłem je w ASO MAGO w Rybniku wyglądają fajnie ale są niepraktyczne,szczerze odradzam ORI gumy :thumbdown:

Bo to guma :thumbdown:

Opublikowano

kupiłem ori w Aso zapłaciłem 185 pln ale żebym w 100% był zadowolony :no: woda przelewa się na rogu pod podnóżkiem :wallbash: za mały rant z boku :confused4:

a możesz dać foto tych oryginałów?

może zrobię,ale nie dziś bo trochę ciemno kupiłem je w ASO MAGO w Rybniku wyglądają fajnie ale są niepraktyczne,szczerze odradzam ORI gumy :thumbdown:

Bo to guma :thumbdown:

a co to ma do rzeczy,nie mam zamiaru niszczyć swoich welurów w zimie :no:
Opublikowano

A ma bo temat jest o welurach a nie gumowcach :wink4:

Opublikowano

sorry za OT zatem :embarrassed:

Opublikowano

Niszczenie welurów zimą? O czym Wy do mnie gadacie?? :)

Mogę Wam pokazać swoje welury z drugiego auta po 4 latach użytkowania, czyli po 8 sezonach, bo zimą nie wkładam gumowych. Wszystko jest kwestią jakości zastosowanego materiału.

Opublikowano

Mogę Wam pokazać swoje welury z drugiego auta po 4 latach użytkowania, czyli po 8 sezonach, bo zimą nie wkładam gumowych. Wszystko jest kwestią jakości zastosowanego materiału.

I częstotliwości jazdy... :cool1:
Opublikowano

I częstotliwości jazdy... :cool1:

raczej ..ja tez do tej pory nie wyjmowalem moich welurow...ale teraz jest wsiadane i wysiadane z auta na non stopie + duzo jezdzone i welury ciagle byly mokre , pod spodem mokra byla rowniez podloga. Stad moja decyzja o gumach.

Opublikowano

ja tez jestem zdania ze nie oplaca sie wymieniac na gumy, welury ori sa jakosciowe nie do podje... nia:)

Opublikowano

ja tez jestem zdania ze nie oplaca sie wymieniac na gumy, welury ori sa jakosciowe nie do podje... nia:)

zrób 200tys od stanu obecnego i napisz to jeszcze raz :kox:

Ja na zime zamieniam na gumy, bo jak welur zamoknie przy pierwszych śniegach to wyschnie z nadejsciem wiosny :gwizdanie:

Opublikowano

hehe

zrobilem 130 tys i jestem zadowolony, no mokna napewno ale jak jest deszcz to tez wchodzisz w mokrych butach a nie zmieniasz na gumy, ja jestem zwolennikiem welurow ale ori, jezdzilem tez z gumami ale sie slizgaja i kicha generalnie jest

Opublikowano

hehe

zrobilem 130 tys i jestem zadowolony, no mokna napewno ale jak jest deszcz to tez wchodzisz w mokrych butach a nie zmieniasz na gumy, ja jestem zwolennikiem welurow ale ori, jezdzilem tez z gumami ale sie slizgaja i kicha generalnie jest

ori gumy się nie ślizgają :cool1:
Opublikowano

Ale deszcz nie pada/jest dzień po dniu tydzień po tygodniu :cool1: ja u siebie od roku mam jakies niefabryczne gumowe ze stoperem zakładane z pierwszym śniegiem i nie narzekam, wczęsniej miałem welury zimą to jak raz przemokły to do marca cała wnęka na nogi była zawilgocona i szyby oszronione od wewnątrz :gwizdanie: wiem mozna welury wyjmować i trzymac w ogrzewanym pomieszczeniu ale co "dywan" z samochodu też sie wyciagnie :blink: a dobra guma z wysokim rantem nie przeleje wody, wyciagniesz taką wytrzepiesz i wilgoci nie ma w aucie

(nie pisze do tych którzy auto trzymają w ogrzewanym min 5st garażu bo ich problem w sumie nie dotyczy)

Opublikowano

Gumowe dywaniki pasują do sterego Poloneza, starej Skody 100 czy Łady Samary. W Audi powinny leżeć piękne welury.

4 lata jazdy (8 sezonów) to 4 x 20 000km = 80 000km. Czyli po takim dystansie moje welury wyglądają prawie jak nowe. Koloru już takiego nie mają, ale przynajmniej nie dziurawią się jak większość dywaników gumowych.

A przebiegu 200 000km to wielu z nas tutaj - dwodziestoletnich "anonimowych" internautów forumowiczów - długo nie osiągnie, bo przede wszystkim trzeba mieć kapuchę na paliwo by tyle wyjeździć ;-)

Opublikowano

A ja nie rozumiem podejscia ze jak guma to do poloneza :gwizdanie: to tak samo jak stal na zime to też do poloneza bo w audi nie wypada, postaw jeden z drugim auto pod chmurka z zawilgoconym welurem zimą :gwizdanie: to bedziesz skrobał szybe co dziennie od wewnątrz :gwizdanie: jeśli bedą takie mrozy jak są, no chyba że autem jeździsz sam

Opublikowano

No, w Audi na zimę mam Alu 16" ale nie żadne szprychowe tylko takie lite z otworami podłużnymi. Na nich Audi wyjechał z salonu. Na lato też Alu 16", ale ładniejsze 7-szprychowe (patrz avatar).

Rzeczywiście autem do pracy jeżdżę sam.

Opublikowano

No, w Audi na zimę mam Alu 16" ale nie żadne szprychowe tylko takie lite z otworami podłużnymi. Na nich Audi wyjechał z salonu. Na lato też Alu 16", ale ładniejsze 7-szprychowe (patrz avatar).

Rzeczywiście autem do pracy jeżdżę sam.

Luzik ten wpis nie był skierowany konkretnie do twojej osoby tylko jako przykład że jak gumie nie wypada goscić w audi to i stali :decayed:

No właśnie jeżdzisz sam wiec 3/4 auta bedzie w sumie zawsze suche a jeszcze jak go trzymasz w garazu to juz w ogóle guma nie musi wpadać do auta, ale jeśli auto stoi na dworze czesto sie nim jeżdzi wsiada wysiada bierze znajomych to niestety welur pochłania wilgoć oddając w "dywan" samochodu i dzieki temu z rana wsiadasz do auta z zaszronionymi szybami od wewnątrz :wallbash: z gumą oczywiscie też tak będzie z tym ze jak wyjmiesz to wykładzina pod nia będzie sucha :gwizdanie:

Opublikowano

Może być jak piszesz. Nie miałem nigdy garażu. Za rok - półtora będę miał w końcu 2 miejsca parkingowe w garażu podziemnym :wink4:

Z tą gumą trochę żartowałem.

Opublikowano

Wszystko ładnie, pięknie. A co zrobić jeśli z tyłu nie posiadam kołkowych stoperów? :confused4: (nie było ich tam, wykładzina ładna i prosta) Dywaniki latają mi jak..... Zależy jak kto kopytka trzyma.Jeden jest spokojny a drugi się miota tak, że dywaniki są w wiecznym ruchu.Piasku jest wszędzie.Znajdzie się jakiś pomysłowy dobromir? Tylko skuteczny ;(

Opublikowano

Hmmm...myślałem o tym ale są to dtwaniki gumowe więc co przy myciu?[br]Dopisany: 14 Grudzień 2010, 19:17_________________________________________________Po za tym przy każdym wyjmowaniu wykładzina będzie sie kosmaciła w miejscach styku rzepów.Takwięc chyba jestem skazany na taki stan jaki jest obecnie :(