Jump to content
IGNORED

[ALL] Dywaniki welurowe - orginał, a zamienniki

scrat

Recommended Posts

Witam,

chciałbym Was zapytać, czy mieliście do czynienia z dywanikami welurowymi firmy SPDesign? Znalazłem na Allegro ich aukcję i zaintrygowały mnie oznaczenia Audi i VW na stoperach. Poza tym deklarują, że dywaniki zrobione są z materiałów stosowanych fabrycznie (m.in. WŁÓKNO POLIAMIDOWE). Ze zdjęć jest mi ciężko wywnioskować czy w jakimkolwiek stopniu przypominają one ORI dywaniki, więc chciałem zapytać czy może ktoś już takie użytkował i ma porównanie. Na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo poprawnie, no i cena nie jest bardzo wygórowana... :mysli:

http://allegro.pl/item684759081_dywaniki_welur_audi_a4_b7_2004r_elephantbacking.html

Strona producenta:

http://spdesign.com.pl/

EDIT:

Dywaniki dojechały. Poniżej porównanie tych dywaników z ORI dywanikami.

Wymiary dywaników, rozmieszczenie stoperów i same stopery praktycznie identyczne.

Z lewej strony dywaniki ORI, z prawej zamienniki.

dsc0739.th.jpg dsc0714osk.th.jpg

Spód dywaników:

dsc0718y.th.jpg

dsc0732f.th.jpg dsc0733y.th.jpg

Stopery:

dsc0731e.th.jpg dsc0729j.th.jpg

Wykończenie obrzeży:

dsc0735e.th.jpg

Podsumowując, dywaniki wyglądają całkiem porządnie. Jakość weluru zadowalająca. Ciężko mi porównać z ORI, bo moje są już mocno sfatygowane.

Jak to mawiają, wszystko wyjdzie w praniu. Prawdziwy test przejdą w czasie użytkowania. Za jakiś czas napiszę jak się sprawują na co dzień.

skoro cena w ASO jest o wiele większa to ja bym brał :wink4:

W ASO cena jest z kosmosu :wallbash: przód ok 300 zł tył ok 140 zł :wallbash: :wallbash: :wallbash:

wyglądają łądnie... prawie jak ori...

Guest Trzeniu

W ASO cena jest z kosmosu :wallbash: przód ok 300 zł tył ok 140 zł :wallbash: :wallbash: :wallbash:

no właśnie , lipton...

sam chce kupić bo już mam wytarty trochę ten od kierowcy ale za komplet nie dam 450 pln , wolałbym dociąć linoleum :decayed:

tylko czarne widać mają :wallbash:

Ja zaryzykowałem i zamówiłem komplet na przód. Jak tylko do mnie dotrą, to wrzucę jakieś fotki poglądowe. Zobaczymy jak wypadają w porównaniu z ORI...

Napiszcie też jak bardzo grube są :wink4:

Ja zaryzykowałem i zamówiłem komplet na przód. Jak tylko do mnie dotrą, to wrzucę jakieś fotki poglądowe. Zobaczymy jak wypadają w porównaniu z ORI...

Koniecznie, bo ja też chcę kupić :wink4:

szkoda że nie ma szarych :wink4:

a po co CI szare jak masz czarnego paździocha ?

Mam "welurowe" dywaniki z allegro i po roku uzytkowania nadają sie do kosza :thumbdown: Stopery są źle spasowane. Ja jednak kupowałem u kogos innego. Może ten robi lepsze jakościowo :mysli::good:

Guest Trzeniu

Adaś , środek mam szary +alcantara :wink4:

Adaś , środek mam szary +alcantara :wink4:

a nie chcesz szarych :gwizdanie:

Dywaniki w końcu dotarły. W pierwszym poście krótkie porównanie tych zamienników, z moimi wysłużonymi ORI dywanikami.

Jak bardzo miękki jest ten gumowy spód? Pytam, bo już raz kupiłem dywaniki z podobnym spodem i ten pod nogami pasażera zawinął się przy zagięciu z przodu i już tak pozostał...

Witam , podepne sie krotko pod temat a mianowicie nie jestem wstanie zrozumiec skad w ASO biora te ceny ? , kiedy pytalem o kpl. dywanikow do anglika B6 to powiedzieli 280zl przod i 220zl tyl dlatego ich wysmialem i dokonalem zakupu owych dywanikow u dealera VW bo Audi nie mam w poblizu w UK bo tu mieszkam i jezdze :a4fan: i zaplacilem dokladnie 37 funtow za komplet dywanikow welurowych ori do Audi a to jest jakies 190zl :kox: :kox: :kox: , pewnie jak bym kupowal u dealera :audi: to zaplacil bym pare funow taniej ( wysylka dywanikow do dealera VW + ich zysk itp.) ale nie mialem czasu i ochoty krecic kilometow.

Pozdrawiam

Ja też kupiłem takie zamienniki, gruby welur, solidne podgumowanie, ładne wykończenie, super spasowanie, cena też około 100, wszystko super... ale po 3-4 tygodniach dziura pod prawą nogą :(

Prawdopodobnie i ori by nie wytrzymały, ale może się mylę.

ale po 3-4 tygodniach dziura pod prawą nogą :(

no u mnie po 3 miesiącach i chyba z 7-8 tys km. sa całe :gwizdanie:

a w miejscu prawej nogi welur jest przygnieciony jedynie, zobaczymy jak będzie dalej :)

Mam "welurowe" dywaniki z allegro i po roku uzytkowania nadają sie do kosza :thumbdown: Stopery są źle spasowane. Ja jednak kupowałem u kogos innego. Może ten robi lepsze jakościowo :mysli::good:

Tych dywaników na aukcjach jest mnóstwo! Ja też nie mam ORI tylko jakieś pseudo ale narazie sprawują się :good:! To pewnie zależy od producenta. Dziś mi się już nie chce ale jutro spróbuje znależć jakieś oznaczenie producenta i wtedy wrzucę tu jego nazwę. :)

W tamtym tygodniu byłem na giełdzie i też tego mają sporo! Różne kolory... Z róźnymi wykończeniami, itd...

ale po 3-4 tygodniach dziura pod prawą nogą :(

no u mnie po 3 miesiącach i chyba z 7-8 tys km. sa całe :gwizdanie:

a w miejscu prawej nogi welur jest przygnieciony jedynie, zobaczymy jak będzie dalej :)

Przygnieciony to chyba normalne i w ORI by tak było ale, że zaraz dziura!? :thumbdown:

wg. mnie dywaniki z allegro to wszystko podróby i wystarczaja tylko na jeden sezon... Kupiłem raz i juz nigdy nie kupie, przynajmniej nic wygladajace tak jak pokazane wyżej...

jak ktos jeszcze zamowi niech wrzuci fotki jak wygladaja w autku

mogę swoje pokazać, jak wygladają po 8 miesiącach... :kox:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2009, 16:34_________________________________________________

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76cecce6f5c4b9e2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/522f8bc227827bdf.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16572f91d73d42e4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6146b7be2befd7fa.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b68e9b244614ba7b.html

Jak widać po zdjęciach ich jakośc jest fatalna :) ta gumowa "kość słoniowa" co tak się chwalą na allegro jest fatalna, zbyt miękka, potrafi się ślizgać. Stopery praktycznei wyrwane od ruchów dywanika... Materiałowa część strasznie zbiera piach i ogólnie cały syf, którego potem ciężko się pozbyć, nawet trzepanie za bardzo nie pomaga... To tyle mojej opinii :)

Tylko ORI panowie. Starczają na dużo dłużej - idealnie pasują do auta, łatwo je odczyścić. Polecam poszukać na ebay.de lub jak ktoś ma możliwość zakupić w USA - tam są dużo, dużo tańsze. Ja swój komplet zakupilem za 50$

cena dobra :good: trzeba sprawdzic faktycznie na ebay-u bo u nas w aso to masakra

Zróbcie listę kto by chciał i zamówcie "hurtem", tak jak to było jakiś czas temu z concertemII :wink4:

Guest Michał

Zróbcie listę kto by chciał i zamówcie "hurtem", tak jak to było jakiś czas temu z concertemII :wink4:

Noo, myslę że kilka osób by się znalazło :naughty: