Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Wyciek z miski olejowej

bmw525525

Recommended Posts

Mam wyciek z miski olejowej.Oleju ubywa bardzo malo.Czy oplaca sie to naprawiac czy jezdzic tak jak jest? Kosz to okolo 80funtów u mechanika. Samemu pod domem tego nie zrobie bo z tego co widzialem to przchlapane ja sciagnac.Moze ktos ma jakes pomysły? pozdrawiam seba

Mam wyciek z miski olejowej.Oleju ubywa bardzo malo.Czy oplaca sie to naprawiac czy jezdzic tak jak jest? Kosz to okolo 80funtów u mechanika. Samemu pod domem tego nie zrobie bo z tego co widzialem to przchlapane ja sciagnac.Moze ktos ma jakes pomysły? pozdrawiam seba

pewnie ze zrobic 80funtow co to jest 2 dni roboty ? czy moze jeden :decayed: i spokojna glowa :wink4:

do uszkodzen nie dojdzie , musisz sprawdzac tylko codziennie stan poziomu oleju i tyle

Musisz to zrobić bo następnego M.O.T nie przejdzie to po pierwsze,po drugie jak to wygląda jak pod autem zostają plamy oleju.Za zdjęcie i uszczelnienie miski 80 fuli to troche dużo.A może to nie spod miski cieknie.Umyj silnik na myjni od góry i od dołu i dokładnie się przypatrz ,może masz odme pękniętą?

rób za 80 funtów to taniocha.

Pod domem nie zrobisz - trzeba podnieść silnik (odkręcić z poduszek) wtedy na styk udaje się to zrobić nie ruszając zawieszenia (ale kanał niezbędny).

W warsztacie pewnie belkę zawieszenie odkręcą.

Robiłem sam - 2 dni roboty kombinacji itp.

koledzy mam podobny problem tylko u mnie wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej, powiedzcie mi jaka powinna być uszczelka pod miskę olejową jeśli to jest wg-ule uszczelka bo nie jestem pewien bo u mechanika znalazł uszczelkę a ja w et-ce widziałem uszczelka jest z taka blachą i oprócz tego jest silikon do uszczelnienia nie wiem jak naprawdę powinna być :wallbash:

7e05d7fe2cb6153fmed.jpg

68eb3cc7e0bf2493med.jpg

c2931353728caa95med.jpg

koledzy mam podobny problem tylko u mnie wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej, powiedzcie mi jaka powinna być uszczelka pod miskę olejową jeśli to jest wg-ule uszczelka bo nie jestem pewien bo u mechanika znalazł uszczelkę a ja w et-ce widziałem uszczelka jest z taka blachą i oprócz tego jest silikon do uszczelnienia nie wiem jak naprawdę powinna być :wallbash:

Witam

Nie ma żadnej uszczelki tylko sam silikon ale nie taki zwykły tylko specjalny...

Pozdrawiam

po 1 to tez to miałem i dopiero co to zrobiłem i chocby ch** na ch*** stawał to trzeba i juz. po 2 jest uszczelka którą trzeba wymienic bo to głównie przez nią cieknie olej a nie przez samą miske, do tego dopiero czarny silikon wysoko temperaturowy. da sie to zrobic w domowych warunkach tylko trzeba sie namęczyć, najlepiej jednak znalezc jakiś kanał. rób to puki czas pewnego dnia obudziłem sie z "suchym bagnetem" :polew: pozdro

7e05d7fe2cb6153fmed.jpg

68eb3cc7e0bf2493med.jpg

c2931353728caa95med.jpg

Masz aluminiowa miskę i wydaje mi się, że w twoim przypadku nie ma żadnej uszczelki, która występuje przy stalowej misce.

Stary, przy tak małym wycieku d*py sobie nie zawracaj,

przecież to ledwo co się poci,

przy mojej poprzedniej niuni uszczelka była aż wilgotna i co? I nic.

Oleju na bagnecie nie ubywało.

To nie nowy samochód, a przynajmniej belka nie zardzewieje :decayed:

Poczekaj, wrócisz do Polski na święta i mechanik na luzie ci to zrobi jak będziesz chciał.

Pozdrawiam kolejnego wyznawcę TDI :evil:

No niby się tylko poci ale to zapocenie zrobiło w 3 tyg i na dodatek próbowałem dokręcić jedną ze śrub na misce i ukręciłem ją powiedzcie mi czy jest ta uszczelka w końcu i jaka czy z blachą czy sama uszczelka jak jest mnie więcej cena takiej dobrej uszczelki pozdrawiam

Panowie chciałbym odnowić temat . Mam to samo z olejem tylko moim zdaniem olej cieknie jeszcze gdzies wyżej jak miska bardziej z gory czy sie myle . Oto 5 zdjec ktore udało mi sie zrobić. Umyłem dziś silnik rozgrzałem i takie coś . Dodam ze oleju ubywa i to widac jak kapie. Kto mi pomożę . Tak jak by gdzies ciekło wyżej jak te śruby są

link

http://www.fotosik.pl/zdjecie/2083cdad847dcd9a

Zawartość dodana 12 minutes later

Znalazłem wyciek. ALe troche jest to dziwne bo odkąd mam auto nawet nie rok pękła 3 odma. Teraz jest to odma 028103491M