leniwiec Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Nie wiem jak to nazwać zapieczenie, zassanie ?? Po sprowadzeniu auta zamierzałem zdiąc przednią felge w celu sprawdzenia tarcz i klocków, lecz nie moge jej zdiąć. Odkręciłem śróby, po ręcznej mordędze próbowałem z wyczuciem uderzć po oponie i ani drgnie aby zejść. Macie jakieś pomysły?? Czy ktoś już tak miał Może jest jakiś patent ??
ksiadz99 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 heh ciekawe :> moze dokrec sruby na tyle zeby tylko minimalnie dochodzily i przetocz troche auto w jedna i druga strone?
dlaczego Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Auto na podnośnik, jędną śrubę wkręć trochę aby koło po "uwolnieniu" nie pofrunęło. Wejdź pod spód, złap się łapkami za zawiechę przy drugim kole i sprzedaj fest kopa oponie - zawsze pomaga Następnym razem posmaruj piastę tak by się nie zapiekało.
Rafal_ Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 jak podniesiesz autko na podnośniku to gumowy "młoteczek" od wewnętrznej strony w oponkę też powinien pomóc
Bulczas Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Kiedys mialem podobny problem i wziolem jakies drewniany bal i od wewnatrz kola walilem w felge raz w gore raz w dol i pomoglo
antonio Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 weź drugie koło i uderz oponą w oponę - nawet nie mocno zejdzie na 10000000% i nie trzeba młotka
Rafal_ Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 gumowy "młoteczek" tak też właśnie mówiłem
aramis Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Czasem wystarczy popuścić śruby i opuścić z podnośnika, a jak nie ruszy to przepchnąć lub przejechać parę metrów z hamowaniem - tylko bez szaleństw żeby śrub nie zmasakrować.
angelo77 Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Miałem to samo na wiosnę. Zapiekły mi się wszystkie cztery koła. Niestety pukanie mloteczkiem w oponę nie pomogło. Trzeba było "tłuc" młotkiem przez deskę w felgę w różnych miejscach i spryskać piastę WD 40. Po kilkunastu minutach puściło. Po zdjęciu kół wyczyść piastę i posmaruj smarem miedzianym.
leniwiec Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Opublikowano 23 Lipca 2009 dziś podniosłem autko. i zaczełem butować ją od wewnątrz i pojawiły sie małe luzy na kole góra dół . Tak też myśle czy aby nie zostawić tego specą, czyli podjechać do wulkanizatora w celu ich wyważenia :gwizdanie: Wtedy niech to oni sie martwią. Jak myślicie ??
antonio Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 "szpece" żeby zdjąć koło zrobią to w taki sposób jak ja napisałem P.S. podejrzałem to kiedys na wulkanizacji jak mi zmieniali
Rekomendowane odpowiedzi