Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak oszukać drugą sondę lambda po wycięciu katalizatora - rozwiązanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w AVJ są dwie lambdy?

Opublikowano

Taka tulejkę mam jakieś 5 miesięcy i powiem, że sprawdzałem 3 rodzaje długości i żadna nie działała odpowiednio. dopiero w najdłuższą włożenie bardzo minimalnej ilości wełny mineralnej pomógł, gdyż temperatura spalin docierających do sondy spadła, i ilośc syfu docierającego również:)

Opublikowano
  • Autor

A w AVJ są dwie lambdy?

Tak

Opublikowano

No i jak OLO? Działa, nie działa? Ile $ jak działa, ile jak nie? :kox: :kox: żartowałem...

Napisz coś na temat tych Twoich tulejek...

Opublikowano

No i jak OLO? Działa, nie działa? Ile $ jak działa, ile jak nie? :kox: :kox: żartowałem...

Napisz coś na temat tych Twoich tulejek...

no kolega mówi ze działa.

totalny brak czasu tylko mam zeby ogranąć temat do konca...

ale w najblizszych dniach sie tym zajme...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak się skończyły testy? można składać zamówienia? :evil:

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem a4 2005 bęzyna 2 litry 130km. z junkersem własnie mam taki sam problem przez 2 sonde zapala mi sie ta żółta kontrolka.Mechanior podpioł i wyskoczył mu błąd skaczące napiecie na 2 sondzie (poprostu sterowanie gazu jest za wolne do tego auta instalacja zenit sekwencja,, i kat za duzo mial do dopalania mieszanki i przez to zaczoł szwankowac twierdził jeszcze ze wymiana kata nie do konca wykluczy bład bo te sondy sa bardzo czule i delikatne odchylenie od normy zaraz wywala bład . Nie chce pakowac wiecej kasy do niego . a katalizator oreginalny to duzy wydatek stad moje pytanie czy mozna jakos to obejsc i czy przypadek wyzej wymieniony zadziala w 100% pozdrawiam i byłbym wdzieczny za odp .

Opublikowano

szukaj kata z sondami

ostatnio kolega z forum kupił z alledrogo kpl za 300pln :oklaski: :oklaski: :oklaski:

w Twoim przypadku zrobiłbym dokładna dioagnostyke silnika a potem regulację gazu

jezeli masz uszkodzoną sondę to niestety musisz ja wymienic poniewaz uszkodzenie którejkolwiek

powoduje znaczny wzrost zuzycia paliwa (nawet o 100%)

Opublikowano
  • Autor

poniewaz uszkodzenie którejkolwiek

powoduje znaczny wzrost zuzycia paliwa (nawet o 100%)

uszkodzenie pierwszej sondy owszem

uszkodzenie 2 sondy nie wpływa na spalanie bo 2 sonda nie bierze udziału w ustalaniu składu mieszanki :wink4:

Opublikowano

tutaj akurat jestes w błedzie

druga sonda jest tak samo wazna jak pierwsza, inaczej nie byłoby jej

równiez uszkodzenie katalizatora z dwiema sondami powoduje takie same objawy

czyli zalewanie paliwem

przykro mi Kolego nie myle sie ani trochę przerabiałem to już wiele razy

najczęsciej w seicento MPi zasilanymi LPG, temperatura na wydechu jest tak wysoka poprzez zubazanie mieszanki

że wypala kata a sondy dostają ostro w d.....

Opublikowano
  • Autor

seicento MPI to nie audi :naughty:

2 sonda w audi jest sondą WYŁĄCZNIE diagnostyczną

to jest fakt, który potwierdzi każdy tuner benzyn w Polsce a nie podejrzenie na podstawie obserwacji fiatów na LPG :decayed:

Opublikowano

owszem śmierdzace SC MPi to nie audi ale zasada działania silnika z dwiema sondami jest niestety taka sama

podałem tutaj tylko przykład auta z EOBD

tuner zajmuje sie typowo "poprawianiem" mocy i Nm a rzadko kiedy naprawą

odłacz prosze 2 lambde i zobacz co sie dzieje

Opublikowano
  • Autor

odłacz prosze 2 lambde i zobacz co sie dzieje

naprawdę nie masz racji

jeździłem z odpiętą sondą ba są osoby które jeżdżą z podpiętą sondą do wtyczki a sonda sobie dynda na trytytce w komorze silnika i nie ma żadnych sensacji ze spalaniem :wink4:

jedyny efekt uboczny to check engine na desce

Opublikowano

W każdym razie patent działa, zrobiłem już jakies 9000 km i narazie spokój.

Jakis czas temu wywaliło mi błąd 17522 - nie jestem pewien, ale chyba sonda padła.

Trzeba się jeszcze zastanowić jak zredukować wspomnianą już temperaturę i syf - ten sposób w wełną mineralną sprawdził się?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam . Mam ostrzeżenie dla posiadaczy amerykanskich wersji A4. Pod żadnym pozorem nie wyrzucajcie kata jesli macie instalacje LPG!!!!! Na 100% pojawi się wam check . Temat osobiście przerabiałem mimo zapewnień Pozka po czym finał był taki że kat wrócił na swoje miejsce a ja zostałem biedniejszy o 800zł . Wszystko w firmie El-Tec. Właściciel sam stwierdził że amerykańce są chyba bardziej czułe na temperature itp. Stosowali różne położenia drugiej sondy ..niestety to nie pomagało...wróciła fabryka . Dokładnie chodzi o silnik AMB 170KM. Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

dziwne, ja nie mam wprawdzie instalacji, ale kata też nie mam i wprawdzie błąd jest w pamięci jak podepne vaga ale check sie nie pojawia na blacie, :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jak komuś wyskakuje check mimo tulejki to nie pozostaje nic innego jak wyłączenie 2 sondy w sofcie :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Jak komuś wyskakuje check mimo tulejki to nie pozostaje nic innego jak wyłączenie 2 sondy w sofcie :gwizdanie: :naughty:

to jest najlepszym rozwiazaniem :good: :good: :good: :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżdrzę z tulejką i wełną mineralną w środku od paru miesięcy i jest OK. Jedynie raz wydmuchało mi wełnę i odrazu check wyskoczył. A co do spalania to kurcze jak pali się check chociaż nie powinien to chyba pali więcej:(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a propo wyłączenia sondy 2 w sofcie, jak to można zrobić? poprzez VAG czy jakieś specjal interfejs? Czym grozi wyłączenie 2 sondy?