Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Bioester do audi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko chodzi o paliwo bioester kture jak mi wiadomo jest sprzedawane na stacjach orlen i bliska czy nie ryzykuje nic tankując a4 1.9 110 kucy bo na stronie o producencie tych paliw (orlen) można stosowac bioester oznacz. B 100 .co wy sądzicie otym paliwku czy nie zaszkodzi czy ktoś prubował ???

Opublikowano

zaszkodzic nie powinien wkoncu to stare tdi na pompie :hi: na wszytskim pojedzie :wink4: nie to co nowe tdi....

Opublikowano

ja bym na Twoim miejscu sobie odpuścił .... lej to co lejesz po co eksperymentować tankując takie paliwo .... szkoda zachodu ....

Opublikowano

jeśli w ogóle jakiś silnik lubi to paliwo bio :wink4:

Opublikowano

jeśli w ogóle jakiś silnik lubi to paliwo bio :wink4:

jakies stare diesle w stylu 1,6 w golf II czy mercedem 200d to jada na wszystkim wiec pewnie im nie zaszkodzi. w nowszych bym nie testowal.

chociaz znalem vectre C jezdzaca nonstop na opale i zyła :D

Opublikowano

Lej normalne paliwo, nie ma co ekspertymentować z wynalazkami.

Opublikowano

tyle razy juz byl ten temat poruszany ze az szkoda gadac.. frytki, muł, uje*ane wtryski z tego co pamietam i kilka zlotych w kieszeni

Opublikowano

muł? jechałeś na tym?

:naughty:

Ja jechałem audi a6 3.0tdi zatankowane tym wynalazkiem z ciekawości przez właściciela... jest takie samo w zachowaniu a może nawet ma mocniejszy dół :naughty: Poza tym pachnie olejem pieczonym :dance: Ale osobiście nigdy bym tego nie zalał ani do moich służbówek ani do aut prywatnych. No może poza moim 290gd który jedzie na czym się chce :polew:

Opublikowano

tak jechalem, dlatego sie wypowiadam

Opublikowano

muł? jechałeś na tym?

Ja jechałem audi a6 3.0tdi zatankowane tym wynalazkiem z ciekawości przez właściciela...

czy Twoj znajomy z ciekawosc np jezdzi bez oleju, albo bez powietrza w oponach???? :wallbash: :wallbash:

3.0 TDI ma wyraznie napisane w instrukcji - na klapce od wlewu tez - zeby NIE WLEWAC ZADENGO BIO.... :wallbash:

Opublikowano

muł? jechałeś na tym?

Ja jechałem audi a6 3.0tdi zatankowane tym wynalazkiem z ciekawości przez właściciela...

czy Twoj znajomy z ciekawosc np jezdzi bez oleju, albo bez powietrza w oponach???? :wallbash: :wallbash:

3.0 TDI ma wyraznie napisane w instrukcji - na klapce od wlewu tez - zeby NIE WLEWAC ZADENGO BIO.... :wallbash:

Zanim zacznie jeździć się takim autem, trza najpierw przeczytać instrukcje obsługi :polew:

Opublikowano

Wlałem kiedyś biodiesla i miałem więcej koni pod pedałem i silnik był żwawszy.

Ale podobno mój silnik pojedzie na przepalonym oleju silnikowym...

Nie sprawdzam.

Opublikowano

Ja bym sobie odpuścił! Lej to co jest dedykowane do diesla czyli ON a nie jakieś BIO! :)

Opublikowano

To jego auto i wlewa co mu się podoba :naughty: przecież napisałem że ja bym tego nie zrobił :hi:

Opublikowano

To jego auto i wlewa co mu się podoba :naughty: przecież napisałem że ja bym tego nie zrobił :hi:

A ja mówiłem do niego czyli autora wątku. :tongue4:

Opublikowano

a ja mówiłem do wcześniejszych pisarzy :wink4:

Opublikowano

Ja jeździłem kiedyś na tym Bio moją EX Audi B3 1,6TD

W jeździe nie było różnicy, ale spalanie znacznie wzrosło :confused4:

Nie polecam tego rodzaju paliw...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...