Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Spadek mocy..dziwny przypadek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Czy jest to możliwe,że odczuwalny jest spadek mocy (przejście w awaryjny) w związku z małą ilością paliwa w zbiorniku??? Pewnie to trochę śmieszne,ale po zatankowaniu nagle wszystko jest OK. Nie mam porównania,ponieważ po raz pierwszy zdarzyło mi się wyjeździć zbiornik prawie do zera. Co wy na to??? Podobno w niektórych benzynkach (nie koniecznie Audi) dzieje się tak samo i nawet komp o tym informuje...

Opublikowano

ja kiedyś jechałem jeszcze w B6 jak na Fisie pokazywało mi "0" i nic takiego nie odczułem :wink4: chociaż delikatnie obchodziłem się z pedałem gazu wtedy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie. Ja tego gazu nie oszczędzałem..Sam już nie wiem...

Opublikowano

ja zawsze jeżdżę do rezerwy i dopiero tankuję

nigdy mi sie nie zdarzyło załapać tryb awaryjny z powodu małej ilości paliwa

Opublikowano
  • Autor

OK. Tyle,że już sporo na rezerwie jeździłem.FIS pokazywał "20". I tak jak już napisałem,gazu nie szczędziłem. Na 3 tyś. obrotów wchodził.

Opublikowano

3000 obrotów i koniec? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

3000 obrotów i osłabł... :( A o dziwo po zatankowaniu w tym zakresie obrotów wszystko jest :good:

Opublikowano

popałuj go teraz - po zatankowaniu, przekonasz się czy na 100% nie łapie trybu awaryjnego

Opublikowano
  • Autor

Kolego antonio. Zatankowałem,wskoczyłem na prostą,i jazda. Nawet przy 3500 obrotów wszystko było OK. Żadnego trybu awaryjnego. [br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 20:04_________________________________________________Jeszcze jedno. Przed tankowaniem zdarzyło mi się to dwa razy (w ciągu jednego dnia). Po tankowaniu jest już dwa dni i nic się nie dzieje. Sam już nie wiem co o tym myśleć :wallbash:

Opublikowano

jeżeli jest spokój to jeździć

Opublikowano
  • Autor

Wyjeżdżę to co zatankowane i obadam sytuację. Jak się coś dowiem to się odezwę.

Opublikowano

Zastanowił bym sie nad pompą paliwa. Jeżlei mamy mały poziom paliwa w baku to pompa ma ciężko zassać paliwo. wydatek spada a więc przy dużych obrotach brakuje mu paliwa więc może dlatego wskakuje w tryb awaryjny.

A tak na marginesie to nie jeździ sie do " suchego" baku!. Zasysany jest wtedy cały syf z zbiornika to raz a dwa na ściankach zbiornika skrapla sie woda więc całość przekłada sie na częste sprawdzenie separatora wody i wymianę filtru paliwa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.Muszę ponowić temat ponieważ znowu dopadła mnie ta sytuacja.Tyle,że w zbiorniku jest połowa stanu. I nie wiem za bardzo teraz od czego zacząć. Może ktoś pomoże.pozdro

Opublikowano

a moze bys tak VAG-a podlaczyl?

zupelnie nie rozumiem czego oczekujesz bez dianostyki :disgust::cool1:

Opublikowano

Mocy przybywaj

b271a246e799ead2med.jpg

Ciekawe, czy zadziała :naughty:

Opublikowano

Zastanowił bym sie nad pompą paliwa. Jeżlei mamy mały poziom paliwa w baku to pompa ma ciężko zassać paliwo. wydatek spada a więc przy dużych obrotach brakuje mu paliwa więc może dlatego wskakuje w tryb awaryjny.

A tak na marginesie to nie jeździ sie do " suchego" baku!. Zasysany jest wtedy cały syf z zbiornika to raz a dwa na ściankach zbiornika skrapla sie woda więc całość przekłada sie na częste sprawdzenie separatora wody i wymianę filtru paliwa

w/g mnie to dobra diagnoza. Pompa paliwa przytarła sie (bo jest chlodzona i smarowana paliwem - dlatego nie powinno sie jezdzic do zera), a teraz bedzie juz tylko gorzej.

pompa podaje za malo paliwa i nie starcza na obciazony silnik. mechanik powiniene sprawdzic cisnienie jakie daje pompa albo podmienic na inna i zobaczyc czy cos sie zmieni. ale raczej to bedzie to...

Opublikowano

Wydaje mi sie ze był wczesniej zbieg okoliczności i złapał TA z innego powodu a nie z małej ilości paliwa. Pojechałeś zatankowałeś i wróciła wszystko do normy bo po odpaleniu ponownym TA sie kasuje do kolejnego np przeładowania, złego działania jakiegoś zaworu itd. Moze być wiele przyczyn. A więc WAG i do dzieła. A paliwo zostaw w spokoju.

Pozdro

ZC

Opublikowano
  • Autor

Koledzy OLO_GDA i Zimny Chirurg dzięki za sensowne odpowiedzi

Opublikowano

nie umniejszając moim poprzednikom (bo ich diagnozy są prawdopodobnie poprawne) to

wg mnie to jest najlepsza diagnoza...

sprawdz VAG bo to moze być klika polaczonych problemow a nie tylko jeden

Opublikowano

a ja mysle ze mała ilośc paliwa to przypadek ze akurat wtedy złapał awaryjny