Siwy Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Panowie byłem wczoraj w CompSporcie w KrK na diagnostyce. Goście potwierdzili moje obawy (że przepływomierz zdechł). Powiedzieli, że lepiej by auto jeździło jak by się wypięło przepływomierz. Czy po takim zabiegu może się coś negatywnego stać ??? (zapomniałem zapytać w Compsporcie )
rikardo Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Nie nic się nie stanie będzie tylko słabsze. Mi uszkodzony przepływomierz w trakcie wyprzedzania TIR-a zaczął hamować więc myślę, że dla bezpieczeństwa odepnij wtyczkę a najlepiej to zakup nowy.
Gość SuNDaY Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Hmm u mnie jak się odepnie przepływkę to arazu na blacie zapala mi się kontrolka od ASRu i skrzynia zostaje zablokowana na bodajrze 2 albo 3 biegu... auto prawie wcale nie jedzie... No ale Ty chyba nie masz automata to raczej Ci to nie grozi... JAK najszybciej jedz do ASO! i kup nową przepływke koszt ok 440 - 480 pln pod warunkiem ze oddajesz stara (musi być ori i nie uszkodzona mechanicznie - nie połamana itp) Przyjemność z jazdy w w pełni sprawnym autem - bezcenna :gwizdanie:
Siwy Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 Odpiąłem przepływomierz. Jesli chodzi o dynamike to sie poprawila :>. Ale myslalem ze efekt bedzie lepszy . Zamowilem przeplywomierz. Po niedzieli powinien przyjsc. Zobaczymy czy jak go zaloze bedzie jeszcze lepiej ???
Gość SuNDaY Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Tak powinno być o wiele lepiej .... Bo teraz jeździsz na wartościach awaryjnych zapisanych w ECU.... Mówisz że zamówiłeś już nowy - mam nadzieję że w ASO a nie na allegro jakiegoś najtańszego?? Bo znam wiele przypadków kiedy taka pozorna oszczędność się okazuje po czasie tylko i wyłącznie wywaleniem kasy w bloto... Nie ori przepływka potrafi ładnie działać przez miesiąc lub dwa a później kiszka... A kupując w ASO masz chyba dwa lata gwarancji ...
Siwy Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Kupilem ze stronki iParts.pl ori Bosch. O takich samych numerach jak moj obecny[br]Dopisany: 31 Lipiec 2009, 16:05_________________________________________________Przeplywomierz Boscha zalozony. Fura idzie jak rakieta
Gość SuNDaY Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 No to w takim razie Cieszę się bardzo
Rekomendowane odpowiedzi