gregorypeck Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam, Poczytalem troche na temat diagnostyki VAG i zastanawiam sie czy powinienem zrobic u siebie adaptacje przepustnicy. Chodzi o to ze z 10miesiecy temu musialem odlaczyc na chwile akumulator aby zrestartowac auto-alarm i nie wiedzialem wtedy ze po odlaczeniu nalezalo zrobic adaptacje. I tak jezdze do dzisiaj ... Autko troche muli, nie ma przyspieszenia - po wymianie odmy troche sie polepszylo ale dalej nie jest tak jak powinno. Czy jest mozliwe ze do tej pory przepustnica sama sie zaadoptowala? Pozdrawiam
pieckinn Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 wątpie, ale dobrze było by sprawdzić czy przepustnica jest czysta, a potem można zrobić adaptacje, u mnie przepustnica od 4 lat nie ruszana i błyszczy sie, odsyłam do tematu szogun0 http://www.a4-klub.pl/smf/adaptacja_przepustnicy-t3904.0.html; ja robiłem inaczej : po adaptacji wyłączałem zapłon na minute ( oczywiście wszystkie odbiorniki prądu wyłączone, np klima, radio), odpalałem silnik i czekałem aż osiągnie 90 stopni, potem wyłączałem na minute i gotowy do jazdy,
Rekomendowane odpowiedzi