Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Sprężyny EIBACH Pro-Kit czy komplet FK High Tec ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko pat no gleba ostra, furacz siadł :evil:

a mi tylko tył dzis mechanior zglebił bo przód sie zapiekł (tzn sruba od wahacza) i jutro na kanał do innego lece i przód bedzie zglebiany :> wiec fotki jak cos jutro popoludniu hehe (ja bede miec eibach spring -30/-30) to porownamy :naughty:

furka fajna , pozdroooooowki!

Opublikowano

Fk High Tec kit :D

Polecam wszystkim. Twardość i obniżenie w sam raz, noi ta cena :D

Zobaczymy jak będzie z trwałością ale myślę że nie będzie źle :P Narazie zrobiłem 3000km i lajcik :P

Niestety nie mam zdjęć przed dla porównania :/

62101296.th.jpg

93194768.th.jpg

45032630.th.jpg

Kolego gdzie kupowales i ile dales za ten zestaw?

Kola bede mial juz za tydzien i trzeba byloby glebnac lekko :)

Opublikowano

siemanko wojtek_a4 tu masz ten zestaw http://moto.allegro.pl/item717329087_audi_a4_8e_zawieszenie_kpl_high_tec_35_40_mm_od_fk.html

jak cos to kupuj cena w normie , ja za same springi eibach'a dałem 765zł .

3m sie :hi:

Opublikowano

siemanko pat no gleba ostra, furacz siadł :evil:

a mi tylko tył dzis mechanior zglebił bo przód sie zapiekł (tzn sruba od wahacza) i jutro na kanał do innego lece i przód bedzie zglebiany :> wiec fotki jak cos jutro popoludniu hehe (ja bede miec eibach spring -30/-30) to porownamy :naughty:

furka fajna , pozdroooooowki!

Kolego gdzie foty??

Moja wlasnie stoji u mechanika i wymieniam na FK.

Opublikowano
  • Autor

no kolego kristof2009 wyglad sie poprawił ... ale tak jak mowiles az tak mocno nie siadla... szczerze myslalem ze bedzie troszke nizej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siema fotograf87 no ja nie chcialem tak mocno zeby siadła w sumie to poprawil sie , zadowolony jestem , jak pomaluje dodkladki w kolor to jeszcze troszke wyglad sie wizualnie polepszy , a ty cos juz kupiles - eibachy, fk kit??

kiedys tak wygladala

2b4bd3cc3e67093em.jpg

ad8d692eeb42a44dm.jpg

bfa8d195d95e2d17m.jpg

tak teraz wyglada audiczka na springach eibach

5f9d81561d8b0fc9m.jpg

jeszcze lekkie poszerzanko i bedzie :good:[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2009, 23:22_________________________________________________Kolego gdzie foty??

Moja wlasnie stoji u mechanika i wymieniam na FK.

no to wojtek potem wrzuc tez zdjecia ajak tam sie furka zglebiła, :>

pozdr

Opublikowano
  • Autor

poki co wstawiam drugi IC i turbo BRD... zawias zrobie w niedlugim czasie... ale dalej nie wiem co kupie.... chyba FK jak znajde w dobrej cenie...

tak jak mowisz... pomalujesz dokladki pod kolor, dasz dystanse i bedzie super

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Daniel jak chcesz troszke znizyc nizej furke niz ja to kup same springi fk auto pojdzie w doł 35-40mm i pasuja pod seryjne amory :) zobacz cos takiego tu znalazłem do a4 [b6]

http://moto.allegro.pl/item745239492_sprezyny_sportowe_fk_audi_a4_8e_35_40_mm.html a jak chcesz z amoorami to kup caly zestaw FK lub EIBCH. Pozdrooowki[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2009, 22:16_________________________________________________a apowiedzcie mi jakie amory najlepiej pasuja pod spingi EIBACH'A?????

DZIEKI ZA ODP:)

Opublikowano

Ja miałem kiedyś Monroe Reflex, fajny zestaw z Eibachami - prawie inteligentne zawieszenie :) polecam

Opublikowano

a jak je dam to auto siadzie niezej troche??? albo jak bym dał tez amory eibach- znizy sie troszke czy bedzie tak jak teraz???

Opublikowano

kristof, same amory Eibacha są bardzo drogie - generalnie jak już to się kupuje nie Pro Kit tylko kompletny zestaw który kosztuje powyżej 2300 zł (w wersji z amorami dostosowanymi do springów)

Opublikowano

vario to co bys polecił pod springi eibach'a||||??? ostatnio byłem na przegladzie i okzałao sie ze amory mam 67/61%, wiec jak nie sprzedam auta to na wiosne nowe amory.

Opublikowano

No ja polecam Monroe Reflex albo Sensa Trac, sprawdzone rozwiązanie, w USA popularne jest łączenie Eibachów z KYB sportowymi ale na żywo nie znam tego rozwiązania.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy to nie jest tak, że zawias FK mimo gleby i mocniejszych amorów będzie źle jeździł ze względu na charakterystyke tłumienia? Cena jest bardzo niska i nie wiem, czy nie oznacza to, że amor da efekt "betonu" - będzie twardo i do d... ?

Opublikowano

Betony to bolidy F1, zawiasy do użytku publicznego nie są aż tak twarde jak sobie 90% osób wyobraża, jak się ma gwint z regulacją twrdości to inna bajka, można eksperymentować

Opublikowano

To jest dla mnie logiczne, ale przy zaupie amorów do poprzedniego auta dużo osob mi odradziało tanie zawiasy i na podstawie tych rad kupiłem w.w. koni sport i efekt był :good: Chociaż cena FK jest bardzo kusząca - dorzuce 1500 na felgi 17", 1500 na opony, plastiki w kolor i będzie masakrycznie piękne auto :naughty:

Opublikowano

Ja mam u siebie zestaw FK i jest ok.

Na 18 jest wg mnie komfortowo ale przod stoji delikatnie wyzej niz tyl. Na wiosne na przod dam -60 zeby przod jednak stał niżej.

Kika fotek ponizej:

dac6cf98ded3461c.jpg

4bddc7163ca1062f.jpg

d23e45346f608443.jpg

04d4d833899198e1.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

fajnie wygląda teraz ... skoro mowisz ze jest w miare komfortowo to chyba zdecyduje sie na FK.. teraz tylko zaluje ze nie kupiłem na allegro jak był po 829zl,.... gdzie mozna teraz to najtaniej kupici i za ile ?

Opublikowano

Wojtek a masz teraz -35 czy -40? I Jak wpłynęło to na 18" na wysokość auta? Aktualnie mam seryjny zawias (tak mi sie wydaje bo auto ze szwajcarii) i nie chciał bym zbliżać budy do asfaltu bo z krawężników już teraz musze bardzo spokojnie zjeżdżać.