Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Rozrząd w ASO czy nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kto kazał kupować 2,5 chwalisz sie czy żalisz :no:

Opublikowano

A kto kazał kupować 2,5 chwalisz sie czy żalisz :no:

Ani jedno, ani drugie. Stwierdzam fakt

A co do 2,5 TDI, to był świadomy wybór :pali:

Opublikowano

NO to z jakiego powodu walisz głową w mur :mysli:

Opublikowano

Przeczytaj watek od początku, to zrozumiesz

Opublikowano

ja też stwierdzam fakty strasznie drogi ten 2,5 pod wzgledem rozrzadu a ich własciciele jakos dziwnie reaguja na ceny :wallbash: :wallbash: nie kumam?

Opublikowano

No i w tym problem, że nie czytasz, ze zrozumieniem.

Chodzi o to, że zamiast wywalić na rozrząd w Italii prawie 1400 EUR, mogłem to zrobic w Polsce za 3000 PLN

Capisci ??

Mam nadzieję, że w końcu masz jasność :cool1:

Opublikowano

A ja to rozumiem tak i tak to wygląda że kupilście te 2,5 bez rozeznania jakie sa koszty takich silniczków i nagle :shocked:

Opublikowano

A ja to rozumiem tak i tak to wygląda że kupilście te 2,5 bez rozeznania jakie sa koszty takich silniczków i nagle :shocked:

Dzidziuś. Idź się prześpij. Odpocznij, bo sam juz nie wiesz co piszesz.

Modów sorki za OT

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Możliwe że danecki jest dobry ,ale podarowałem sobie ten zakład ze wzglęu na cene. Za wymiane rozrządu w moim audi 2.4 V6 policzyli sobie 1750zł!!!! :shocked: . W Katowicach wymienili mi od ręki i jest wszystko ok z częsciami za 1300zł. Jak nie wida różnicy to po co przepłacac?:)

Opublikowano

450zl na rozrzadzie to nie tak malo ale i tez nie tak strasznie duzo

Ja tez zaczynam rozkminiac sprawe rozrzadu . Osoba (wiadomo Piotrus :hi: ) ktora na 95% (chyab ze cos wypadnie) bedzie to robic doradza ori. Sprawdzilem ceny czesci wyszlo jakies 3200 z tego co pamietam bez upustu z cennika na ta chwile. Po upuscie moze bedzie jakies 2600 + robocizna. Wychodzi ponad 3k . Na zamiennikach (zestaw przeslany przez jednego z forumowiczow - Conti/Gates + Ina - jakies opinie na ten temat ???) Sprawa wyglada nieco taniej bo o 1k - pytanie tylko czy warto ?? ... Obiecalem sobie nie oszczedzac na rozrzadzie ...ale ... sa sprawy wyzszej wagi niz samochod na ta chwile i kazda zlotowka sie liczy ... :confused4: . Ceny rozrzadu znam od dawna - nie placze nie ma co , samochod nie byl tani to i utrzymanie tanie nie bedzie.

tak czy siak zastanawiam sie podobnie jak kolega jak to rozegrac . Ztym ze ja mam jeszce chwilke czasu ...

p.s. w temacie jest ALL B6 nie tylko 1.9. :naughty:

Opublikowano

Paski conti napinacze INA to bardzo dobry zestaw. Najwyżej bym wymienił następnym razem wcześniej niż oryginał, i co jakiś czas kontrolował stan paska.

Opublikowano

Sam wymieniałem cały rozrząd w moim 2.5 jakiś 1 miesiąc temu.

Nie wiem gdzie wy kupujecie te części. Ja zmieściłem się w 4k zł z wymianą całego rozrządu włącznie z pompą wody wszystkie rolki napinacze, do tego doszło jeszcze tak, uszczelnienie silnika z dołu, wymiana szklanek, dźwigienek i pestek. Górne uszczelki, nowe filtry i olej z układem chłodzenia, czyli wymiana płynów i oczywiście robocizna warsztatu w Gdańsku.

To gdzie tu drogo w porównaniu z 1.9

Opublikowano

Ja dzisiaj byłem na wymianie razrzadu w aso cena całego rozrzadu i pompa wody była ustalona+robicizna wyszło 800 drozej bo doszly inne rolki i paski i napinacz,a na te zeczy ceny nie ustalałem z nimi to w pierwszej wersi miałem dopłacic 1tyś.ale te 800 to i tak przepłaciłem.Tak ze nie ma co liczyc na wymianwe samego rozrzadu bo zawsze cos moze wyjsc ja pewnie bym poskładał na tym co było i za jakis czas trzeba by rozdzierac przod :confused4:

Dali gwarancje wpis do książki i sprawdzili za free serwis auta,a i jeszcze jedno dowiedziałem sie ze moje auto objete jest jakims serwisem bezplatnym dwie zeczy mają mi jeszcze zrobic czyszczenie podszybia i montaz osłony sprzegła

W sumie wyszło mnie to 1800 troche zal było ale jest takie przysłowie ze chytry dwa razy traci

Opublikowano

Ja dzisiaj byłem na wymianie razrzadu w aso cena całego rozrzadu i pompa wody była ustalona+robicizna wyszło 800 drozej bo doszly inne rolki i paski i napinacz,a na te zeczy ceny nie ustalałem z nimi to w pierwszej wersi miałem dopłacic 1tyś.ale te 800 to i tak przepłaciłem.Tak ze nie ma co liczyc na wymianwe samego rozrzadu bo zawsze cos moze wyjsc ja pewnie bym poskładał na tym co było i za jakis czas trzeba by rozdzierac przod :confused4:

Dali gwarancje wpis do książki i sprawdzili za free serwis auta

W sumie wyszło mnie to 1800 troche zal było ale jest takie przysłowie ze chytry dwa razy traci

około 1800 to jest normalna cena w aso za kompletny rozrząd z napinaczem, pompą itd. Bez pasków klinowych do alternator itd.

Opublikowano

no mi wymienili tez pasek alternatora :)

Opublikowano

Ja za kompletny rozrząd + pompa wody + zimeringi + pasek alternatora i klimy + nowy plyn chlodzący i wspomagania zapłaciłem 1250zł. Wszystko na ori częściach. Całą robote wykonałem w serwisie www.auto-danecki.pl.

Nigdy w życiu nie pojechał bym na taką wymiane do ASO bo juz nie raz mnie oszukali, a po drugie po co przepłacać jak nie widać różnicy.

Opublikowano

Ja za kompletny rozrząd + pompa wody + zimeringi + pasek alternatora i klimy + nowy plyn chlodzący i wspomagania zapłaciłem 1250zł. Wszystko na ori częściach. Całą robote wykonałem w serwisie www.auto-danecki.pl.

Nigdy w życiu nie pojechał bym na taką wymiane do ASO bo juz nie raz mnie oszukali, a po drugie po co przepłacać jak nie widać różnicy.

To jest rozsądna cena, ja szukam warsztatu gdzie zrobić rozrząd i wypadnie chyba na SSerwis koło Rybnika - już raz u nich byłem i dobrze się spisali więc chyba im dam tę robotę. Wycenili to na 1175 z czego 750 to części

Opublikowano

chłopaki ostatnio w ASO Seata wymienieli-można zapytaćjak macie gdzieś blisko domu.

Opublikowano

Stalowa Wola VW Autorud

Rzeszów VW AUDI Król-Knapik

Opublikowano

Co do 2.5 V6 AKE, orientowałem się, bo mnie czeka niedługo wymiana. Jakby kogoś to interesowało to za:

-pasek rozrządu Conti

-pasek pompy wtryskowej Conti

-napinacz paska rozrządu INA

-napinacz paska pompy wtr. INA

-rolka prowadząca INA

-ramię napinacza INA

-tłumik drgań paska INA

-pompa wody z uszczelką SKF

-pasek alternatora Conti

-pasek klimy Conti

-rolki pasków osprzętu ( 4 sztuki)

-termostat z uszczelką Wahler (ori)

wychodzi ~1600-1650 zł.

To chyba nie tak źle plus robocizna i wymiana płynu.

Można części kupic samemu i na wymiane pojechac do ASO. U mnie w SKODA/VW powiedzieli mi 500 zł