Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Gasnący samochód podczas rozruchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiac temu zainstalowalem instalacje gazowa w swoim A4 1.8 ADR. Po jakims czasie po odpaleniu samochod od razu gasnie. I tak po 3 - 4 probach zapala normalnie. Po podlaczeniu go do komputera wykazalo nastepujace bledy :

17733 czujnik antystukowy cylindra 1

17734 czujnik antystukowy cylindra 2

17735 czujnik antystukowy cylindra 3

17736 czujnik antystukowy cylindra 4

17978 modół sterujacy zablokowany

16486 przeplywomierz niskie napiecie[br]Dopisany: 05 Sierpień 2009, 16:40_________________________________________________aha moj samochod to A4 1.8 ADR z 1996 roku[br]Dopisany: 05 Sierpień 2009, 16:42_________________________________________________125 km

Opublikowano

immo czyli ?

Opublikowano

nic nie ma wspólnego, w załączonych błędach jest - 17978, czyli silnik zablokowany przez immobilizer, błąd czujników spalania stukowego może być poprostu od kiepskiego paliwa

Opublikowano

na 90% immo, u mnie na początku też zapalało normalnie po 4-5 razach a potem sie pogłębiło do kilkunastu, koszt naprawy 130 zł i zapomniałem o problemie

co do reszty błędów to nie wiem za bardzo jak zinterpretować

Opublikowano

A ile masz paliwa w baku? Kiedys mialem sytuacje ze byly opary i tez nie chcial palic

Opublikowano

zła regulacja mieszanki powoduje spalanie stukowe co za tym idzie zmianę kąta zapłonu

dlatego masz problemu z rozruchem aby tego uniknąć kilka minut przed zgaszeniem silnika trzeba przejśc na benzynę

jakiego masz junkersa w aucie?

Opublikowano

No przecież gaz ma większą liczbę oktanową od benzyny - więc jeżeli na LPG dojdzie do spalania stukowego to tym bardziej ten efekt wystąpi na benzynie.

A tak w ogóle to FajfWorAss nie napisał na jakim paliwie mu bryka gaśnie - jedynie można przypuszczać, że ten efekt występuje na benzynie (kolega napisał, że gaśnie po odpaleniu).