Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Prośba o pomoc w analizie błędów (VW T5)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Ojciec sprzedal A6 i kupil T5. Mam takie pytanko odnosnie błędów bo oprócz jakiś peirdół były 3 które mnie zamrtwiły:

18263 - magistrala danych ukladu napędowego - kontrola stanu oprogramowania

16622 - czujnik cisnienia doładowania

1117 - sygnal obciązenia zacisku alternatora

01341 - Control module in instrument panel on comfort can

Ten ostatni ko sadze ze bedzie mi wyskakiwac bo :

Nie m asie do czego w aucie przyczepic ale na desce rozdzielczej pojawia sie caly czas kontrolka nie zamknietych drzwi przednich, nie dziala buzer powiadamiajacy o nie zgaszonych swiatlach, nie dziala lampka po otwarciu drzwi przednich. Znam historie modulu komfortu w paskach.... ale tutaj wszystko jest na canie....nie znam sie moze Ktoś potrafi mi pomóc co jest uszkodone i zinterpretowac reszte ?

Opublikowano

najprawdopodobniej masz uszkodzony czujnik w którymś zamku drzwi też tak miałem no i przyznam że się sporo napracowałem przy tym ale się udało, najgorsze jest to że nie wiadomo który czujni jest uwalony dlatego trzeba rozbierać każde drzwi osobno[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 16:27_________________________________________________sorry u ciebie jest informacja selektywna czyli rozbierasz drzwi o których pokazuje ci deska rozdzielcza w samym mechanizmie zamka jest taki malutki czujniczek który przy odrobinie zabawy można wymienić