Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no to sie zalatwilem ! wtryski do wymiany i pompa do regeneracji! porazka...

Opublikowano

przy dodaniu gazu kopci cholernie ale nie na czarno tylko na niebiesko...i tak jak mowilem,dodaje gazu a samochod prawie wcale nie reaguje na to...obrotomierz podskakuje moze o 200 obrotow ;/

a to nie jest już czasem zajechana motorownia

jak dla mnie

niebieskie dymek = brak kompresji

Opublikowano
  • Autor

hehe na szczescie nie masz racji...przynajmniej moim zdaniem,bo wtryskiwacze nie dawaly mgielki tylko zalewaly motor,dlatego tak kopcil...

Opublikowano
wtryski do wymiany i pompa do regeneracji! porazka...

to przebieg musi tam być słuszny

ile wyniesie Cię koszt mniej więcej tego wszystkiego?

Opublikowano
  • Autor

przebieg 250tys. silniczek smigal jeszcze super! i wszystko byloby nadal ok gdybym nie chcial zaoszczedzic na ropie...koszt naprawy to ok 2tys zl.

Opublikowano

mam pytanie na wolnych obrotach silnik nie pracuje mi równo , trochę buja autem.Ktos wie co to może być????

Opublikowano

kolega a może sprobował byś jeszcze przeczyścić pompę i wtryski są środki do tego przeznaczone są drogie bo pół litra około 100 zł kupuje sie taki środek dodaje z litr ropy i podłącza bezpośrednio przy pompie to znaczy odkręcasz przewody od filtra wkładasz je do naczynka z paliwkiem i środkiem i czekasz baz wszystko wypali następnie kolejne pół litra środka wlewasz do pełnego baku paliwa. ja tam miałem w splinterze zapaliło sie edc mechanik stwierdził ze pompa i wtryski sie skończyły poczytałem w necie zaryzykowałem 200zł i od tamtego czasu splinter ma na budziku 100tys km więcej i chodzi jak żądełko

Opublikowano
  • Autor

wiem , tez czytalem na temat takich srodkow i kupilem 200ml za 35zl , czy jakos tak ale nic mi to nie dalo...oddalem samochod do mechanika i stwierdzil ze te wtryskiwacze tak dostaly od tego paliwa ze nie ma szans na ich uratowanie...dodal tez ze na tym paliwie to pewnie tez traktor by siadl ;)

Opublikowano
:polew: to po co wlewałeś takie coś
Opublikowano

wiem , tez czytalem na temat takich srodkow i kupilem 200ml za 35zl , czy jakos tak ale nic mi to nie dalo...oddalem samochod do mechanika i stwierdzil ze te wtryskiwacze tak dostaly od tego paliwa ze nie ma szans na ich uratowanie...dodal tez ze na tym paliwie to pewnie tez traktor by siadl ;)

co to za paliwo :mysli:

Opublikowano
  • Autor

aju ten srodek nie pomogl ale tez pewnie nie pogorszyl sprawy ;) a zaryzykowac musialem zanim wywale 2 tysie na naprawe :polew: a paliwko nie wygladalo na takie ktore mogloby tak zalatwic silnik,zreszta tu chodzi o substancje ktora zostala do niego dolana a nie o kolor czy jakis "syf"...

Opublikowano

jeżeli obroty falują na jałowym to nastawnik pompy jest do wyczyszczenia... albo sie przytarł

Opublikowano

skoro silnik dusi się przy dodawaniu gazu, z ledwością wchodzi na 2000 obrotów i przy tym kopci na niebiesko to sprawdź sobie czy w wężyku paliwowym od filtra do pompy wtryskowej idą pęcherzyki powietrza - jeśli tak to masz już przyczynę tych objawów - trzeba tylko znaleźć i wyeliminować nieszczelność w układzie paliwowym.

Opublikowano
  • Autor

odebralem dzisiaj autko od mechanika ... i doszedl kolejny problem ;/ okazalo sie ze musze jeszcze wymienic rozrzad ;/ powiedzial mi ze jak pompa sie zatarla to rozpieprzyla napinacz... pasek jest poszczerbiony itp... spotkal sie ktos z was z czyms takim??