siara33 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Witam Bardzo prosze o pomoc osoby kompetentne ktore moga mi odpowiedziec co to jest za kolo zebate? pytam z tego wzg. iz prawdopodobnie z pod niego..pewnie z uszczelniacza wycieka olej i rozchlapuje sie po pasku rozrzadu...moze ktos od razu wie czy da sie to samemu wymienic (mam dosc spere umiejetnosci w poslugiwaniu sie kluczem) Z gory bardzo dziekuje za pomoc.. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03376dac66531df0.html
cobradd Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 a czy masz dość odwagi żeby grzebać przy rozrządzie, dobierając się do tego koła musisz zdemontować pasek rozrządu. A jest to chyba koło od pompy oleju a za nim jest uszczelniacz i oring
siara33 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2009 a jaki problem jest ustawic rozrzad? sprawdzalem w internecie jak wyglada pompa oleju i na tym obrazku z opisem jej nie ma a sama pompa oleju napedzana jest lancuchem wiec musi byc podlaczona do walu... wiec raczej nie jest to kolo od pompy oleju... zastanawiam sie czy nie jest to tylko kolko posrednie
pawelc Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam Bardzo prosze o pomoc osoby kompetentne ktore moga mi odpowiedziec co to jest za kolo zebate? pytam z tego wzg. iz prawdopodobnie z pod niego..pewnie z uszczelniacza wycieka olej i rozchlapuje sie po pasku rozrzadu...moze ktos od razu wie czy da sie to samemu wymienic (mam dosc spere umiejetnosci w poslugiwaniu sie kluczem) Z gory bardzo dziekuje za pomoc.. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03376dac66531df0.html Pompa wody ..
siara33 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 witam Niestety pompa wody to tez nie jest... bynajmniej u mnie pompa wody znajduje sie miedzy wspomaganiem a blokiem silnika i jest napedzana paskiem "klinowym" wiem dokladnie bo kilka dni temu sam ja wymienialem na nowa i dla tego zainteresowalem sie tym wyciekiem oleju
siara33 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Koło zębate pośrednie . czyli wolna rolka?to inne pytanie czy moze z niego leciec olej? skoro rolka posrednia to powinna byc zamontowana tylko na srobie wkreconej w blok a z jakiego powodu moze sie tam pojawiac olej?
cobradd Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Jak dla mnie to jest to koło. I jak można zauważyć na schemacie, pompa oleju nie jest napędzana żadnym łańcuchem. Łańcuch jest chyba w 1.6
siara33 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 to juz jest jakas konkretniejsza odpowiedz...widze ze pompa oleju zasilana jest prawdopodobnie przez te kolo za posrednictwem walka...nie spotkalem sie wczesniej z takim rozwiazaniem...kolego cobradd czy moglbys podac jakies zblizenie tego zdjecia i jakas specyfikacjie dotyczaca uszczelnienia za tym kolem??
cobradd Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 8 - uszczelniacz wału - nr b 068 103 085 E - oznaczenie 47X10 4 - o-ring - nr +N 903 535 01 - oznaczenie 56X2 zapisz sobie ten schemat na dysku i powiększ, powinno byc wszystko widać
siara33 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 oznaczenia tak jak na schemacie...to juz mi twoja pomoc rozjasnila sytuacjie wielkie dzieki za pomoc...moglbys jeszcze podpowiedziec z jakiego programu masz taki schemat? jeszcze raz dziekuje... Temat mozna uznac za zamkniety Pozdrawiam
cobradd Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 moglbys jeszcze podpowiedziec z jakiego programu masz taki schemat? niezastąpiona ETKA
siara33 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 chcialem zakonczyc temat... potwierdzam iz owe kolo zebate to w mojej wersji silnika jest naped do pompy oleju ... jak cieknie to wymienic zimering... mnie orginal kosztowal ok. 15zł ... dziekuje za pomoc i precyzyjna odpowiedz pana cobradd
Rekomendowane odpowiedzi