Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Jak zaślepic EGR ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wiec jak trzeba zaslepiac blaszka czy wystarczy zaslepic wezyk sterujacy podcisnieniem??

Nawiasem mowiac nie posiada ktos sprawnego silownika klapy gaszacej?? w moim niestety padla membrana..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak wstawię blaszkę to muszę dać jeszcze jakąś uszczelkę przy kolektorze.

Opublikowano

tak daj uszczelkę

Opublikowano

A gdzie dostanę taką uszczelkę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam ja wczoraj zaślepiłem EGR u siebie w AFN+ i czuje różnice w jezdzie na plus teraz szybciej reaguje na gaz i lepiej od dołu ciągnie takie przynajmniej mam wrazenie, błędów mi jeszcze nie wywaliło a po zaślepieniu robiłem kpl logów

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam ja wczoraj zaślepiłem EGR u siebie w AFN+ i czuje różnice w jezdzie na plus teraz szybciej reaguje na gaz i lepiej od dołu ciągnie takie przynajmniej mam wrazenie, błędów mi jeszcze nie wywaliło a po zaślepieniu robiłem kpl logów

Kolego poka poka w ktorym miejscu zaslepiles Egr w afn-e :hi:

Opublikowano

zapomniałem o tym temacie :decayed: zaślepiłem blaszką (nie od puszki) od strony kolektora wydechowego idzie rura do EGRa przed nim wstawiłem blaszkę i zauważyłem różnice na + od dołu :) po logach zauważyłem że przepływka pokazuje więcej zasysanego powietrza chyba ,ale i zauważyłem że EGR się poci po kilku miesiącach fakt że pękła mi rura gumowa dolotu6x6 z która sobie poradziłem powycierałem też wszystko i dalej Egr się pocił wiec wsadziłem drugą zaślepkę EGR od dolotu czyli zaślepiony jest z dwóch stron od kolektora wydechowego i ssącego powycierałem ślady oleju(popuszczającej turbiny) i jazda na większy + niedawno miałem paliwo gazowane z bąbelkami ale jakoś dało rade (coś z zaworkiem zwrotnym paliwa) teraz lata chyba jak nigdy i ciągnie od dołu elegancko i na wyższe obroty też bardzo chętnie się wkręca jak inne auto ale na zimę pozdejmuje chyba niech się lepiej szybciej dogrzewa wiadomo o co kaman :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie...jezeli zaślepilem rurkę podciśnienia doprowadzoną do EGR to musze koniecznie zaslepiac blaszka EGR-a i czy beda jakies skutki uboczne jezeli go nie zaslepie??

Opublikowano

Lepiej i tu i tu. Ja mam zdjęte podcisnienie z elektrozaworu i pominięty cały układ.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Dzieki.A zaslepic od tej rurki powyginanej jak harmonijka czy od kolektora wyd??

Opublikowano

Jak masz tylko jedna zaślepke to od kolektora bo w tej róże zbiera się nagar i ci może turbinę zasyfic VTG.

Sony Xperia Tapatalk 4