Dev Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ja nie zalecam nikomu zmieniac płynu codziennie czy raz w tygodniu to jest indywidualna sprawa każdego z nas uważam ze tak samo jak olej silnikowy (1 rok) czy przekładniowy, płyn hamulcowy w zaleznosci od swojej charakterystyki powinien być bezwzglednie wymieniany i w całości usuwany z układu co 2 lata lub 6otkm, pamiętająć o tym ze w żadnym wypadku nie powinien wracać z zacisku przez układ ABS (ESP) do zbiorniczka, płyn w zacisku jest najbardziej narazony na wysokie temperatury i starzenie zresztą to tylko 30 minut pracy a koszt 20-25 zł za litr dobrego płynu nikomu nie zrujnuje kieszeni
samu Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 a ile tego plynu wogole wchodzi?
sq8esz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Cześć Nie wspominasz o plynie hamulcowym ,który znajduje się ukladzie wspomagania sprzegla.
Dev Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 w silowniku sprzegla tez trzeba wymieniac plyn, trzeba uwazac na odpowietrznik bo jest plastikowy I latwo go uszkodzic aby dokladnie przeplukac uklad hamulcowy I sprzegla potrzeba 1.25l plynu
Jasiu- Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 moja praca magisterska była na własnie ten temat + jego wpływ na układ napedowy i odwrotnie została wyrózniona ale to tak na marginesie U mnie na studiach jak ktoś powiedział płyn hamulcowy to dostawał od ręki pałę. Zgodnie z naszym profesorem poprawna techniczna nazwa to: ciecz hamulcowa, podobnie ma się rzecz z cieczą do mycia naczyń, to wszystko są ciecze, a nie płyny.
Rekomendowane odpowiedzi