Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Domykanie szyb z pilota lub kluczykiem -problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

mam taki problem a nic nie moge znalesc na forum konkretnego, mianowicie.

mialem pilota z alarmem przy mojej b5.ce ktoregos razu piloty mi padly i postanowilem wymienic alarm,jestem wlasnie po wymianie.

Problem polega natym ze wczesniej mialem domykanie szyb z pilota,jak mi padly to domykalem kluczykiem puzniej juz cos sie pop....i z kluczyka sie niedomykaly.dzis po wymianie alarmu gosc mi wszystko popodlanczal i mowi ze niewie co moze byc przyczyna moze sam modol a moze bezpiecznik..Podrzucicie jakies rady!!

Opublikowano

jak z kluczyka nie pójdzie to moduł prawdopodobnie, bezpiecznika do tego chyba nie ma

Opublikowano

Witam. A ten alarm co wymieniales to mial tzw.funkcje komfortu? Czyli po zalaczeniu alarmu zostaje wysylany przez ok 30 sek.sygnal masowy na modul i domyka on szyby oraz szyberdach,ja u siebie tez wymienilem alarm z ta funkcja i nie ma problemu z domykaniem. :good: Moze ten gosc ci tego nie podlaczyl,albo tak jak kolega cobradd twierdzi ze siedzi modul.

Opublikowano

Nie nie alarm ma ta funkcje i jest podlaczona i powiedzeial ze po zlokalizowaniu przyczyny bedzie daialal........!!

A jesli nawet poszedl modol to sa to duze koszta i problem z podlaczeniem?

Opublikowano

Miałeś tą opcje fabrycznie - tzn. w module komfortu Audi ? Jeśli tak to proponuje Ci podłączyćVAG'a i sprawdzić czy ta funkcja jest włączona- niestet nie pamiętam w którym kanale się to robiło ale jak poszukasz na forum to myślę że znajdziesz.

Jeśli była to funkcja z alarmu niefabrycznego to nie pomogę niestety.

Słyszałem też o adaptacji nowych kluczyków - tez przy pomocy Vag'a - popytaj.

Opublikowano

dzieki za rady od czegos musze zaczac. Ale co do alarmu to jest fabryczny czyli odrazu z modulem komfortu.

dzialalo i przestalo!!!

jeszcze raz dzieki. :hi:[br]Dopisany: 12 Sierpień 2009, 21:27_________________________________________________mam jeszcze pytanie kolego jak sprawdzic jaki model tego modulu bo moze udalo by mi sie cos tanio znalesc.

Mimo wszystko zaczne od podpiecia go pod vaga jak nic nie wykarze to bede uwarzal modol jako uszkodzony,bo to jest ciezki temat dlamnie ..