Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] 110KM drga kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie wróciłem od mechanika wywaliłem kata, wyczyściłem egr, i wymieniłem poduszki pod silnikiem i skrzynią. i jestem załamany.na postoju drży mi kierownica wibracje przechodza na bude, tapicerka w dzwiach mi trzeszczy, podczas jazdy gdy na obr. mam 3 tyś obrotów to całe auto mi wibruje. :cry::cry:

Opublikowano

marcys, te drgania są tylko podczas jazdy czy na postoju też

Opublikowano
  • Autor

podczas jazdy i na postoju

Opublikowano

rozumiem że trzepie silnikiem

dobrze byłoby np. podpiąć silniczek pod vaga

może cos nie tak z dawką paliwa

może wystarczy wymienić filtr paliwa

może jest zapowietrzony ukł. paliwowy

może coś z cisnieniem na cylindrach (kwestia przebiegu)

i jeszcze sporo innych propozycji

Opublikowano
  • Autor

dziś też wymieniłem olej i wszystkie filtry a pod vaga też się podpiąłem i wszystko oki.

Opublikowano
a pod vaga też się podpiołem i wszystko oki.
nie chodzi o odczyt ewentualnych zapisanych błędów tylko o dokładną diagnoze poszczególnych elementów (tzw. logi)
Opublikowano
  • Autor

jutro ciąg dalszy walki zobaczymy może poduszki kiepskie kupiłem 4 maxa, albo coś zwydechem i przenosi drgania,bo przecież stało się to po tych wymianach

[ Dodano: 26-04-2007, 23:18 ]

zgadza się i wszystkie są oki,

Opublikowano

miałeś tak przed wizytą u mechanika?(może był post ale nie czytałem) jakie masz poduchy silnika ? ja miałem drżenie kierownicy bo siatka za turbiną drgania przenosiła , a jak zmieniłem poduchy silnika na takie za 110 zł to przez miesiac wkurzały mnie drgania kierownicy,właśnie przez te gówniane poduszk wymieniłem na oryginalne i cisza spokój.

[ Dodano: 26-04-2007, 23:23 ]

post pisałem w chwili kiedy wrzuciłeś swój, już wiem jakie poduchy i że te drgania to po wizycie u mechanika.

Opublikowano
gówniane poduszk wymieniłem na oryginalne i cisza spokój.
potwierdzam , też to przerabiałem :cool:

[ Dodano: 26-04-2007, 23:25 ]

kupiłem 4 maxa
to jest najtańsza linia Intercarsu krótko mowiąc kupa

szukaj najlepiej Lemfordera a przynajmniej Febiego

Opublikowano

może złóż stare poduszki silnika i zobacz, jeśli nie ma drgań to znaczy ,że to jest przyczyna zamieszania. tak na poduchach nie oszczędzać :a4fan: ale skąd mogłeś wiedzieć ja też dałem się zrobić.

Opublikowano
szukaj najlepiej Lemfordera

potwierdzam drogie sa ale dobre :wink:

Opublikowano

mam to samo w swoim AHH poduchy wymienione na orginalne wydech sprawdzony. Jeden mechanik stwierdził że to dwumasówka jest do wymiany ale u mnie te wibracje raz są większe raz mniejsze. http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10064 Rano zapalam jest ok. zapalę po jakimś czasie już wszystko drży. Jeszcze zrobię logi i wszystko się wyjaśni choć były robione i niby jest ok. ale wolę samemy sobie sprawdzić :biggrin:

Opublikowano

Ja też założyłem poduchy za 110 zł i drży jak cholera. Bałem sie ze to coś poważniejszego, ale jeśli mowicie że to wina poduszek to powraca mi humor.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

sory że nie odpisywałem ale komp mi zdech.poluzowali mi doduchy i wszystko wruciło do normy.dokręcili i znowu wszystko drży.byłem u innrgo magika i powiedział że sprubuje coś z tym zrobić hmm... chciałbym w to uwierzyć.

Opublikowano

nie masz się nad czym zastanawiać, zakładaj poduchy w orginale a te badziewne zwróć.

I dopiero wszystko wróci do normy :lol:

Opublikowano
  • Autor

lipa.chyba będe musiał zamówić nowe orgnalne poduchy.wie ktoś ile mogą kosztować tak plus minus.pozdro. :a4fan:

Opublikowano

DieselPower ale tu chodzi o poduszki pod silnikiem i skrzynia :wink:

Opublikowano

98igo, tylko ze pisze droga kierownica ;] w temacie wiec moglem sie zamotac eheh sorki... :audi: