Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomoc w doborze felg oraz opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosiłbym znawców o dobór felg oraz opon do audi A4 sedan w kolorze ciemny grafit. rocznik 99 po lifcie.

prosiłbym o poradę jakie najlepiej felgi kupić w jakim rozmiarze czy 16" czy może 17" plus jakieś oponki na lato .

dzięki za każda poradę

dykan

Opublikowano

Z tych rozmiarów co chcesz to 17", opony 225/45/17. A co do wzoru to wklej przykładowe co Ci się podobają. Wtedy będziemy wiedzieli w czym gustujesz, bo wybór jest naprawdę ogromny.

Opublikowano

Fele lepiej bierz wiekszą czyli 17'' z rozmiarem 225/45R17 a ET w granicach 35-45 proponował bym ET 35 auto wtedy wygląda na szersze i nie są tak mocno schowane koła.

Co do 16'' to rozmiar opony wystarczający jest 205/55R16.

Opublikowano

Z tych rozmiarów co chcesz to 17", opony 225/45/17.

Myślę, że rozmiar felgi i szerokość opony które Dibo proponujesz są lekko przesadzone. :mysli: :gwizdanie:

225/45 - tak szerokie opony (do auta z silnikiem 1.6) nic pozytywnego w tym aucie nie dadzą, a jedynie znacznie zwiększą opoy toczenia.

Opublikowano

jeżeli chcesz lansować to załóż coś takiego ale w 18"

50df43ad10e42757.jpg

Opublikowano

jeśli mogę sie wtrącić to doradźcie mi co założyć do b7 w combi fele17 czy 16tki ?,

i jak to się będzie miało do trwałości zawieszenia ????????

Opublikowano

Co najmniej 17 :decayed:

Opublikowano

dykan jeżeli zawiecha bedzie seryjna to proponuję te oryginalne 16"

http://moto.allegro.pl/item706138525_audi_a4_a6_16_cali_5x112_oryginal.html

[br]Dopisany: 18 Sierpień 2009, 09:47_________________________________________________

jeśli mogę sie wtrącić to doradźcie mi co założyć do b7 w combi fele17 czy 16tki ?,

i jak to się będzie miało do trwałości zawieszenia ????????

17" i oponki 225/45 -----> zawiecha na tym nie ucierpi

Opublikowano

Na wiosnę miałem ten sam "problem" co Ty. Też chciałem 16" bo strata komfortu, bo duże koła itd. Wniosek: tylko 17 cali. Jeśli weźmiesz 16 to później będziesz mówił, że kupiłeś za małe felgi.

Najładniejsze to są oryginalne felgi audi np. takie:

84976794.th.jpg14472070.th.jpgml708209986_2.jpg

Najlepiej jakbyś sobie popatrzył w dziale moja B5 na alufelgi i coś wybrał.

A jeśli koniecznie chcesz 16 to tak jak kolega wcześniej powiedział "te oryginalne 16".

Opublikowano

Koledzy, a czy te felgi podejdą bez problemu ?

Najbardziej chodzi mi o ET, bo nie chcę aby wystawały poza obrys.

http://allegro.pl/item701498867_felgi_aluminiowe_vw_audi_et35_5x112_8j17_borbet.html

Opublikowano

Będą pasować ale czy pasują do wyglądu audi to kwestia dyskusyjna. Może poszukaj innych bo te to pasują do jakiegoś starego golfa.

Opublikowano

A czy przy feldze 17 cali może pozostać ori zawieszenie, czy trzeba coś modzić ?

Opublikowano

Ja mam 17 i oryginalne zawieszenie i nie narzekam. Chociaż na tym forum 90% powie, że trzeba obniżać bo auto będzie stało jak koza.

Opublikowano
  • Autor

tak zawieche chce seryjną bez obniżania . I chyba skłonie sie ku tym 16" orginalnym od audi , mysle ze i tak bedzie na nich sie łądnie prezentowała. teraz kwestia opon jakie do nich kupic?

Opublikowano

teraz kwestia opon jakie do nich kupic?

Goodyear Eagle F1 205/55/16
Opublikowano

Z tych rozmiarów co chcesz to 17", opony 225/45/17.

Myślę, że rozmiar felgi i szerokość opony które Dibo proponujesz są lekko przesadzone. :mysli: :gwizdanie:

225/45 - tak szerokie opony (do auta z silnikiem 1.6) nic pozytywnego w tym aucie nie dadzą, a jedynie znacznie zwiększą opoy toczenia.

Bez przesady, to są tylko 17" :wink4: Są osoby na forum co mają 1.6 i jeżdzą na większych felgach i szerszych oponach.

Opublikowano

Kleber Dynaxer HP2 205/55/R16

Continental ContiSportContact2 205/55/R16

Mam je na passaciku i swojej A4 (tyle, że 195/65/R15) i są rewelacyjne. Conti droższy, ale warto. Idealne na wodę.

Opublikowano

teraz kwestia opon jakie do nich kupic?

Goodyear Eagle F1 205/55/16

Również polecam :good: , mam te opony tylko trochę w innym rozmiarze.

Opublikowano

Mam obecnie autko na felgach Dezent N 16" i oponkach 205/55/16 i juz dzis zaluje ze nie kupilem od razu 17-tek, ale strachu nie ma bo beda sie idealnie na zime nadawaly.

I teraz mam delikatny dylemat, czy brac oponki 205/50/17, czy 225/45/17? Chodzi mi zeby jak najwiecej komfortu zachowac, bo 45 w profilu to juz nie za duzo...