Filemonl Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 witam . mam pewien problem.. po odpaleniu auta cos mi stukalo wiec je od razu zgasilem, drugi raz zapalic juz nie moglem bo od razu samo gaslo + nie moge wyjac kluczykow ze stacyjki. podczas uruchamiania samochodu, zeby chodzil musze przytrzymywanc kluczyk bo inaczej auto gasnie ( kluczyk sie lekko sam cofa ). nawet aby klucze zotsaly w pozycji w ktorej swieca sie kontrolki musze je przytrzymywac. wczesniej nie mialem takich problemow. czy ktos moze pomoc?
tomasz-gorz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 prawdopodobnie uszkodzona kostka stacyjki http://www.a4-klub.pl/smf/b5_naprawa_stacyjki_i_ewentualnie_usuniecie_bledu_1117-t52237.0.html moja tez padła, tyle ze ja kupiłem nowa w ASO, numer i cena: 4B0 905 849, 137,95 zł
Armi Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Właśnie to samo miałem napisać. Na logikę, wygląda na to, że popsuł się zamek w stacyjce.
Filemonl Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2009 dziekuje bardzo jutro od rana zaczynam działać ;d
SoMeS Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a jeszcze pytanie czy nie masz może automatycznej przekładni?
Filemonl Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2009 tak. jest automat .. co najciekawsze wczoraj jeszcze jezdzilem autem, w nocy mocno lało.. a rano taka niespodzianka.
SoMeS Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 spróbuj "powachlować" trochę biegami w miejscu zostawiając na końcu na "P" miałem kiedyś podobną sytuacje, co się okazało bieg był wrzucony, wówczas skrzynia blokuje stacyjke
Filemonl Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 uwierz mi ,ze probowalem.. i nic nie pomaga. tez na to wpadlem bo objawy zupelnie takie jakbym zostawil skryznie w polozeniu innym niz P. z ta roznica ze nawet kluczyk nie pozostaje w pozycji w ktorej swieca kontrolki :/ [br]Dopisany: 19 Sierpień 2009, 00:56_________________________________________________mam problem... nie moge odkrecić poduszki.. jest na to jakis sposób czy po prostu u mnie jest to jakos "przyklejone" czy cos? uzywam klucza torx 27 ( 30 nie wchodzi ).
tomasz-gorz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 załatw T30 tylko cienkiego, ja używałem śrubokręta z wymienianymi końcówkami.
Filemonl Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 dobra udalo mi się odkrecić ... i kolejne pytanie: jakis sposób na odkręcenie stacyjki?
tomasz-gorz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 a po co odkręcasz stacyjkę? wymieniasz ją? bo jak chcesz wymienić tylko kostkę to nie trzeba (śrubki od kostki zalane są kropelka farbki, koloru czerwonego)
Filemonl Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 było u mnie dwóch specjalistów... jeden z servisu audi twierdzi ze stacyjka jest cala do naprawy/wymiany/ Drugi pan ktory zajmuje sie ogólnie stacyjkami/zamkami uważa, ze to tylko wina kosteczki. tak więc jutro wymienie sama kosteczke i się okaże. [br]Dopisany: 26 Sierpień 2009, 23:17_________________________________________________kosteczka wymieniona i wszystko pięknie śmiga;) dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi