ppaziuu Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tylko takie mam pytanko : numery na przepływmoierzach trochę sie różnią : mój stary oryginalny : F 00C 2G2 027 a nowy zamontowany: F 00C 2G2 047 czy jest jakaś różnica między nimi .. .. prócz symbolu oczywiście .. .. i czy ma to jakiś wpływ na pracę silnika .. Mam u Siebie silnik 1.9 TDI 115 PS audi A4 2000r.
quattro71 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 jaka różnica nie wiem ALE - jakiś czas temu padła mi przepływka sprowadzili zamiennik i autko chodziło lecz troszkę mułowate się zrobiło paliwka troszkę wjęcej jakby zpalało ( oddałem spowrotem - bo taką miałam umowę ze sklepem ) na alegro znalazłem gościa co sprowadził mi orginał z niemiec za połowę ceny polskiej po zabudowaniu nowej przepływki spalanie spadło i to znacznie i auto dostało takiego kopa ........ polecam nówkę naprawde warto ( uwaga na orginały po regeneracji) Sebastian
ppaziuu Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 nie no u sibie mam z niemiec BOSH-a .. .. ale roznica jest w symbolach .. .. z tego co sie doczytalem to ten ktory ja mam stosowany jest do silnikow 2.5 TDI .. .. a ja mam 1.9 TDI .. .. nie wiem czy tak mozna .. .. poki co auto chodzi jak zegarek .. .. nic dodac nic ujac .. .. naprawde .. no ale nie wiem czy mozna stosowac mocniejsza przeplywke do slabszego silnika i jaki to ma wplyw na silnik ..
przemik Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Przeplywomierz powinno sie zakladac dedykowany do danego silnika... najlepiej sie udac z nr VIN do ASO...
Rekomendowane odpowiedzi