Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] 18`BBS CH, BRD, FMIC, jeszcze tylko tył...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pojawiło się parę zmian więc postanowiłem odświeżyć temat i zrobić jakieś małe porządki w tym co już było,

a4industrial4640x480.jpg

rok produkcji: 2004

przebieg aktualny: 217 tys. (zakupu 180tys.)

motor: AVF 6 biegów manual

Wyposażenie z grubsza:

- kolor szary delfin

- skórzana 4-ramienna multifunkcyjna :decayed: kierka,

- 6 x AIRBAG

- sportowe fotele, podgrzewane z elektryczną regulacją odcinka lędźwiowego

- kolorowy FIS,

- Navi BNS 4.2

- 2-strefowa klima

- podłokietnik przód + tył

- tempomat

- nagłośnienie Audi 8 głośników + woofer i wzmacniacz

- zestaw głośnomówiący bluetooth

- parktronic tył

- felgi ori Audi (biedronki) 205/50/16 - na te fele zakładam Pirelli Carving 205/55/16 - odbiór jutro tj. 14.10

- felgi na zimę alu 15"

Mody:

- felgi 17" AVUS z kapciem 225/45/17

- custom schwarz mat pakiet, lampy przednie, grill przód - góra i dół, listwa zderzaka tył,

- program na 166Hp (3 miesiące no i powiało nudą :evil:)

- dalsze mody mechaniczne...:

- wymiana turbiny na KKK z silnika BRD

- FMIC + orurowanie by Dynosoft Wrocław

- strojenie i nowy program by Mirass Dynosoft Wrocław

finalnie udało się uzyskać 185.3Hp i 396Nm,

WYKRES:

1dZ1V9.jpg

Planowane mody:

- tarcze hamulcowe 312mm Zimmermanny nawiercane + klocki (ten mod spróbuje oprzeć tylko o wymianę jarzma, które notabene szukam od jakiegoś czasu i nigdzie nie mogę znaleźć...?) są i tarcze i klocki! :kox:

- chłodnica oleju (dużo km robię po autobanach, a tam nie sposób przecież jechać 130km/h, więc lepiej dmuchać na zimne)

- navi RNS-E

- poprawa nagłośnienia

- może kiedyś zawiecha, ale na dzień dzisiejszy w moim przypadku, nawet - 20mm będzie nie praktyczne...

- gałka s-line - jest :kox:

*stan na dzień 23.04

- kierka TT s-line MF

- felgi 18` BBS CH motorsport czarny mat

- listwy s-line w kolorze czarnym

- sprężyny eibach pro kit

- czarne relingi

ogólnie schwarz mat :polew: :polew:

+ zderzak s-line przód,

czekam na Wasze opinie, sugestie i inne takie tam... :>

pozdrawiam

Marcin

TAK BYŁO W OGŁOSZENIU:

86133852.jpg

TAK Było:

96729122.jpg

72611702.jpg

15697433.jpg

12916758.jpg

17594690.jpg

w808.png

312mm Zimmermann + klocki Zimmermanna

1fy8dJ.jpg

gałka s-line:

WGpk0.jpg

NO I TERAZ AKTUALNE NA DZIEŃ 23 kwietnia 2010:

f1x.jpg

66301059.jpg90300895.jpg

74749653.jpg

Aktualne na dzień 23 lipca:

industrial4.jpg

industrial3bw.jpg

industrial6.jpg

industrial2bw.jpg

Opublikowano

Zapowiada sie ciekawie :good:

Daj wiecej fotkow ze stanu obecnego :)

Opublikowano

Super :good: zmiany w dobrym kierunku :good: ciekawie wygląda grill w kolorze czarnym :gwizdanie:

mam jarzma ale na tył :)

Gratuluję zakupu :wink4:

Opublikowano

ładny wykresik :naughty:

Opublikowano

Ładna prawie bliźniaczka :>

Ładnie chłopaki wystroili furkę - zastanawiałem się właśnie, kto z Kłodzka lub okolic robił w DS auto, bo Daniel się chwalił ostatnio :naughty:

Jak się na takim zestawieniu śmiga ? Ma to dużo większego buta niż na seryjnych gratach, bo właśnie rozważam, czy założyć do siebie pakiecik stylistyczny, czy zainwestować w zrobienie takiego samego mod'a.

Opublikowano

Bardzo ładne autko foty i wykresik także! :good:

Opublikowano

Az sie prosi o czarne relingi :)

Opublikowano
  • Autor

Jak się na takim zestawieniu śmiga ? Ma to dużo większego buta niż na seryjnych gratach, bo właśnie rozważam, czy założyć do siebie pakiecik stylistyczny, czy zainwestować w zrobienie takiego samego mod'a.

zdecydowanie lepiej niż na seryjnych gratach...latam dużo na trasie kłodzko - wrocław i wyprzedzanie już nie jest moją zmorą...autko pieknie jedzie na 4 i 5 biegu, a o to właśnie mi chodziło... najbardziej jednak widoczne jest to ze w cieplejsze dni autko już tak nie puchnie jak po samym programie....zdecydowanie zamiast pakietu stylizacyjnego, polecam pakiet moc....

Az sie prosi o czarne relingi :)

tak, kurde nawet przeoczyłem wątek w dziale ZAMIANA i poszło koło nosa.... ale czy do tego nie lepiej byłoby zrobić felgi na szary grafit??? jak myślicie??

dziękuje za miłe słowa!! :notworthy:

Opublikowano

Bardzo ładne auto i modyfikacje też ciekawe mu zafudowałeś :good:.

Proponuje zmienić hamulce na 320x30mm koszt modyfikacji podobny do 312 a hamuje duzo lepiej. Same jarzma pod 312 ciezko znaleźć bedziesz musiał kupić całe zaciski. Warto też zrobić tył bo jak zostawisz serie to auto będzie mocno schodzić w dół przodem przy ostrym hamowaniu.

Pomyśl kiedyś w przyszłości nad wydajniejszymi pompkami wtedy w mocy powinno 2 pokazać się z przodu :)

Powodzenia w dalszych modyfikacjach.

Opublikowano

ładniusia, moja była w identycznym kolorze, tylko 1.8T... Jarol ma rację, wrzuć 321tarcze, hamują pięknie... ogółem autko super...[br]Dopisany: 22 Sierpień 2009, 20:27_________________________________________________ :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dzięki, dzięki za wszystkie opinie....

co do hamulców, macie racje...będzie trzeba pomyśleć o komplecie i to czegoś większego tak jak piszecie...

co do wtrysków, to 'kiedyś' będzie po prostu nowe autko, zdecydowanie z 3 z przodu :evil: :evil:

póki co to wystarczy, jest zadowalająco, 20km nie wiele zmieni tak na prawdę, teraz skok musi być znacznie większy... :decayed: [br]Dopisany: 23 Sierpień 2009, 18:21_________________________________________________a jednak...zamontowałem sprężyny od s-line -20mm... może wizualnie nie za dużo zmieniły, ale autko prowadzi się znacznie znacznie lepiej...

mam parę pytań do Was....

mianowicie przymierzam się do wymiany navi na RNS-E... mam już kosz 2din, klime 2din, poluje na navi... teraz pytanko co jeszcze potrzebuje do wymianki z BNS na rns? wertuje wątek rnse od a do z i się trochę zamotałem...

na pewno antena odpada :), ale nadal trzeba coś tam motać przy zegarach????

proszę pomóżcie mi skompletować odpowiednie częsci....

no i jeszcze jedna sprawa... przymierzam się do wymiany kierownicy... szukam modułu kontrolnego z odpowiednią numeracją, czy ktoś mi pomoże???? allegro i niemiecki ebay, albo nie mają, albo źle szukam... z taśmą nie ma problemu, jest parę sztuk na allegro, ale z modułem gorzej...

Opublikowano

Ładne autko :) ten grill wygląda fajnie :good: ale brak mi tu czarnych relingów :gwizdanie: a co modułu kontrolnego to musisz pisać , dzwonić do ludzi z allegro czesto mają takie bajery ale nawet tego nie wystawiają :) najlepiej do tych którzy mają na sprzedasz kierownice z B7 multi (ja tak osobiście znalazłem swój) Numery to - 8E0-953-549-R lub 8E0 953 549 Q :hi:

Opublikowano
  • Autor

RNS-E już zamontowana,

dzięki alvaro za navi :notworthy:

Marcinowi z krk dziękuje za profi montaż :notworthy:

zieluchowi za polecenie Marcina :notworthy:

41615312.th.jpg

aktualnie u mnie pada śnieg, ledwo dojechałem do domciu...masakra,

37077519.th.jpg

ale ja się cieszę, bo przychodzi czas na drugą/pierwszą zajafkę :kox:

http://vimeo.com/6294912

to ja, gdyby ktoś pytał...[br]Dopisany: 13 Październik 2009, 20:43_________________________________________________sytuacja na froncie zupełnie się nie poprawia!

kurier ma dotrzeć z oponami zimowymi, ale znając życie sam ich nie ma, a na letnich może sobie :gwizdanie:

74576868.jpg w640.png

Opublikowano

Trzeba bylo kupic Q :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dowcipniś z nizin.... :wallbash::decayed:[br]Dopisany: 14 Październik 2009, 10:40_________________________________________________no i pięknie, dzięki Patrykowi udało się zakupić jarzma nówki sztuki, ori z aso w bardzooooooo dobrej cenie, do tego również dzieki niemu, tarcze 312 zimmermany nawiercane + klocki tez zimmermana...+ wymiana :naughty:

narazie wszystko na dotarciu, ale wiadomo różnica znaczna i niezdecydowanych, zdecydowanie namawiam :good:

jutro wrzucę jakieś fotki...wreszcie jakoś wypełniły się felgi, choć jeszcze większe muszą wyglądać :kox:

jak patrze na tył to muszę podejść bliżej koła, bo się zastanawiam czy tam w ogole coś jest :shocked: :shocked:

Opublikowano

Naprawdę ładna i mody w dobrym kierunku - sporo już zrobiłeś :) Koledzy słusznie podpowiadają z czarnymi relingami :good: Wtedy felga grafit rzeczywiście będzie ładnie się komponować. Koniecznie wrzuć fotki tarcz jak je już założysz - chętnie zobaczę jak Zimmerki się prezentują :naughty:

Opublikowano

Piękne auto :good: . Powodzenia w dalszych modach :wink4:

Opublikowano

teraz w tych nawiercanych zimmermankach co jakis czas przetykaj dziurki aby nie było zapchane bo możesz uszkodzic tarcze :cool1:

jaki klocek zapodałeś ?

Opublikowano

... jaki klocek zapodałeś ?

... tarcze 312 zimmermany nawiercane + klocki tez zimmermana...+ wymiana ...

ładny furacz :good:

Opublikowano
  • Autor

dziekuję Wam za miłe słowa! :notworthy:

podbudowują do dalszych modów...

kuźwa od wczoraj czekam na gałeczkę zmiany biegów s-line i nie mogę już na d*pie usiedzieć :wallbash:

w 1 poście fotka hamulców..