Opublikowano 22 Lipca 201115 l Elektroniką w środku, inne są też "silniczki" wskazówek i jager jest bardziej awaryjny czyli jak by co lepiej VDO zmontować bo i w VDO i w jaeger bede musiał robić wyświetlacz.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l Jager niby jest bardziej awaryjny pod względem elektroniki ale jeżeli chodzi o wyświetlacz to to samo ja kupiłem VDO a FIS mam do roboty.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l wiesz ja mam VDO na półce od anglika ale myślałem żeby kupić europejski i akurat krycha ma ale jaeger.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l Jakoś auto jeżdzą z licznikami JAEGER i jest dobrze fakt że naprawa jest droższa niż VDO. To pewnie jest tak jak z silnikami 2,5 TDI prawie nikt nie ma a każdy krytykuje.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l mam pytanie ten żółty kabel od spalania uciołem przy samej wtyczce pod kompem i nadal nie pokazuje mi spalania
Opublikowano 22 Lipca 201115 l mam pytanie ten żółty kabel od spalania uciołem przy samej wtyczce pod kompem i nadal nie pokazuje mi spalania Miałeś żółty dopiąć do żółtego który jest w kompie -nic się nie obcina.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l ale od.j.eb.ałem Czyli jeszcze raz wyjmuję z kostki żółty kabelek i dołączam go do komputera tego co jest na podszybiu, też do żółtego kabelka
Opublikowano 22 Lipca 201115 l ale od.j.eb.ałem Czyli jeszcze raz wyjmuję z kostki żółty kabelek i dołączam go do komputera tego co jest na podszybiu, też do żółtego kabelka Ano.
Opublikowano 22 Lipca 201115 l witam serdecznie fis działa ok :> lecz mam dwa problemy (przebieg za duży i obroty) licznik z fisem jest z v6 jak go przekodować ? czy cdif da radę jak to zrobić (czy jest gdzieś opis) a co do przebiegu czy jest możliwość przelutowania pamięci?? lub jakimś vag tacho commander?>? pozdrawiam
Opublikowano 22 Lipca 201115 l vagie możesz przekodować wchodzisz w 17-Instruments a później 07-Coding ustaw na 0042 lub 0142 pamięci raczej nie przelutujesz bo pewnie nie jest te samo oznaczenie w ori liczniku i w liczniku z FIS próbuj vag tacho
Opublikowano 23 Lipca 201115 l Witam :> Poszukuje licznika z pełnym FISem który będzie działać pod a4 1.9 tdi AFN z 98 roku Jak ma ktoś na sprzedaż to chętnie kupię
Opublikowano 23 Lipca 201115 l vagie możesz przekodować wchodzisz w 17-Instruments a później 07-Coding ustaw na 0042 lub 0142 pamięci raczej nie przelutujesz bo pewnie nie jest te samo oznaczenie w ori liczniku i w liczniku z FIS próbuj vag tacho Nie każ mu ustawiać pierwszego lepszego kodowania, tylko niech spisze sobie kodowanie starego licznika... i wpisze wartość do nowego. Przede wszystkim niech przeczyta wątek, chociażby kilka stron wstecz, wszystko jest tam opisane, w postach moich czy kolegi vauxhall95, który mnie kierował z kodowaniem obrotów, bo też miałem ten sam problem.
Opublikowano 23 Lipca 201115 l to nie jest pierwsze lepsze kodowanie, ma taki sam silnik jak ja i takie kodowanie występuje w silniku 1.6 i nie tylko bo w 1.8 m.in. też
Opublikowano 23 Lipca 201115 l Rozumiem, ale nie musi całego kodowania zmieniać, tylko czwartą cyfrę wystarczy że zmieni, która jest odpowiedzialna za obroty.
Opublikowano 23 Lipca 201115 l witam dzięki za szybką odp licznik już przekodowałem zczytałem ze starego (bylo 142 tak jak pisaliście) i działa ok pozostało kupić wag tacho ,PS commander może być?? dzisiaj sprawdzałem fis działanie i nie wiem jak powinno być zdaje mi się że podświetlnie tych Czerwonych kresek fisa świecą słabiej (np jak robie test to komunikaty swiecą mocną a spalanie i temp słabiej ) także chyba fis zaczoł fiksować nieraz normalnie a nieraz słabiej podczas jazdy jaka może być przyczyna>? Dzięki za rady :)e
Opublikowano 23 Lipca 201115 l Kolego nie mam dla ciebie dobrej wiadomości założe sie ze jak zimno jest to świeci lepiej a jak ciepło i chodzi jakiś czas to gorzej niestety to wada wyświetlaczy FIS jakieś tam kryształki sie wypalają czy coś czytałem o tym bo sam mam do wymiany wyświetlacz jeżeli bedzie bardzo słabo swiecił to tylko wymiana na nowy. Ori zdaje sie że kosztuje 600 z wymiana a Chiński 300 - 350zł. Niestety tego sie nie da naprawić tylko wymiana.