Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza sie.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

OK. Jutro działam.[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 19:19_________________________________________________Czy RDS jest wypluwany na FISie w górnej części? Jest to możliwe, że nie pokazuje mi info z radia dlatego, że wyrzuca mi BREMS LICHT, kontrolkę spalonej żarówki i niskiego poziomu płynu sprysków? Jak się pozbyć tych trzech rzeczy?

Opublikowano

OK. Jutro działam.[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 19:19_________________________________________________Czy RDS jest wypluwany na FISie w górnej części? Jest to możliwe, że nie pokazuje mi info z radia dlatego, że wyrzuca mi BREMS LICHT, kontrolkę spalonej żarówki i niskiego poziomu płynu sprysków? Jak się pozbyć tych trzech rzeczy?

Dokladnie. Dlatego nie pokazuje ci rdsa. Trzeba trzy piny w kostce od fisa zewrzec do masy. Jak szara kostka fisa to piny 14,15,16 do masy i te kontrolki znikna. Ewentulanie czujniki zzamontowacc i podlaczyc to :>

Opublikowano
:wallbash: po raz kolejny wyciąganie liczników :kox: love it!
Opublikowano

:wallbash: po raz kolejny wyciąganie liczników :kox: love it!

Ja to robie w kilka sekund. Nawet ich nie przykrecam bo ostatnio caly czas cos w nim robie. Teraz szukam schematow do podlaczenia kierownicy multifunkcyjnej. Wszystko skrece jak juz bedzie zrobione i przetestowane :naughty:

Opublikowano

Ja też nie mam przykręconych, bo nawet nie mam jak ich przykręcić - urwane uchwyty ;) więc tylko ten górny plastik od kolumny je trzyma ;) Ja też chcę multifunkcję, ale coś z kolegą z forum, który chce moją Ese nie możemy się zgrać co do spota w celu wymiany kierownic... Wracając do tematu... W licznikach zaadaptowałem navi, lecz w navi kanał 62 mam niedostępny. W licznikach dałem wartość 21, zobaczymy jak będzie po zewrzeniu tych 3 kabelków. Oby wyświetlało.

Opublikowano

Bo to w liczniku na kanale 62 ustawiasz 21 (lub 5) Ale co do navi to chyba jeszcze jakies kableki trzeba podlaczyc. Sprawdz rozpiske pinow w kostce fisa. Bo tam cos jest od nawigacji. Ale sam rds i radio powinno dzialas. Tak mi sie wydaje. Nie mam navi wiec nie wiem dokladnie :)

Opublikowano

Tylko RDS będzie mi działał, na pewno nie będzie pokazywała komunikatów na fisie z navi, bo do tego jest potrzebny tuner TMC. Ale z tym już nie mam zamiaru się bawić.

Opublikowano

jak zmienisz kodowanie licznika

??xxx

+16 - Navigation aktiv / Navigation active

jakie masz teraz kodowanie ?

2040

Opublikowano

jak zmienisz kodowanie licznika

??xxx

+16 - Navigation aktiv / Navigation active

jakie masz teraz kodowanie ?

2040

raczej powinno być 5 cyfr w kodzie licznika :mysli:

Opublikowano

Skoro masz 2040 to jest to 02040. Po dodaniu +16 da Ci wynik 18040.[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 07:10_________________________________________________moscic, 14, 15 i 16 pin szarej kostki mogę razem skręcić w kupę i do masy pociągnąć, żeby mi zniknęły komunikaty, o których pisałem wcześniej? Czy każdy muszę zwierać osobno?

Opublikowano

Skoro masz 2040 to jest to 02040. Po dodaniu +16 da Ci wynik 18040.[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 07:10_________________________________________________moscic, 14, 15 i 16 pin szarej kostki mogę razem skręcić w kupę i do masy pociągnąć, żeby mi zniknęły komunikaty, o których pisałem wcześniej? Czy każdy muszę zwierać osobno?

Ja wszystkie razem zlaczylem i do masy. Dziala i zadnych problemow. Nie chcialem sie bawic w jak najwieksza ilosc kabli.

18040. To by sie zgadzalo. Bo to dodajemy to pierwszych dwoch.

Opublikowano

A kodowanie u siebie jakie masz dwie początkowe cyfry? 16 czy 20?

Opublikowano

Ja nie mam navi. U mnie jest chyba 00. Zadnych opcji dodatkowych. Musialbym sprawdzic.

Opublikowano

Coś mi nie bangla. CAN podłączyłem, piny zwarłem do masy - znika tylko płyn sprysków. Brems licht i żarówka nadal świecą. Spróbowałem bezpośrednio z tych dwóch pinów do masy, czyli 14 i 16 - to samo. Coś nie halo u mnie...

Opublikowano

Coś mi nie bangla. CAN podłączyłem, piny zwarłem do masy - znika tylko płyn sprysków. Brems licht i żarówka nadal świecą. Spróbowałem bezpośrednio z tych dwóch pinów do masy, czyli 14 i 16 - to samo. Coś nie halo u mnie...

Hmm... U mnie zadzialo juz za pierwszym razem. Bez zadnego kombinowania.A sprobuj kazdy pojedynczo podlaczac i sprawdzac.

Opublikowano

Próbowałem, znika tylko płyn sprysków. Generalnie nie muszę go do masy zwierać - wystarczy jak zewrę z którymś z pozostałych dwóch pinów.

Opublikowano

A wiec w tym liczniku nie da sie zmienic kodowania,chyba navi nie pociagnie bo jest tak gad zaprogramowany,z tego co pamietam tylko zmienic mozna liczbe cylindrow i nic wiecej.Wiec niewiem czy Ci to zadziala.Co do zarowek to 14,15,16 pin do masy wszystkie razem i napewno dziala,ja tak mialem.Kodowaniem nie wylaczysz zarowek bremsa i spryskow.

Opublikowano

Vaux, kodowanie mogę zmienić, teraz mam nawet 20060, więc navi pójdzie w tych zegarach. Chodzi mi tylko o to, że nawet po bezpośrednim podłączeniu od pinów do masy znika tylko sprysk.

Opublikowano

no to niestety ale cos musiales zepsuc,bo ja mialem na mase dane tylko bremsa i zarowki(nie zdazylem zamontowac przekaznika spalonych swiatel),a czujnik od spryskow juz mialem zamontowany i juz nawet dzialal.[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 10:53_________________________________________________sprobuj na takim kodowaniu 04040,zewrzec do masy.