Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chlopaki ja mam 98 licznik 12.12.00 z a6 z ta jak to wkoncu z tymi kosciami jest ? duzo trza rezac w kablach bo widze ze kaju to chyba ma dosc

A swoja droga gdzie jestes kaju w uk nadal?

W kraju jestem. Nie, że dość, ale na samej podmianie kości i licznika się nie kończy sprawa wymiany FISa przedlifta na polifta. Dochodzą inne rzeczy jeszcze, u mnie było łatwo, bo tylko kostka do dołożenia, manetka i immo z kluczykami, więc można powiedzieć bajka. U WhyMe było trochę też z kablami pomotane i trzeba było niektóre rzeczy dochodzić, z samym podświetleniem licznika walczyłem chyba 4 godziny, żeby to ruszyć i znalazłem dopiero w akcie totalnej desperacji jak to powinno tam być :facepalm: wiele rzeczy jeszcze jest u niego do ogarnięcia,żeby było tak, jak powinno.

---------- Post dopisany at 20:48 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

kaju, ty masz ori 200kkm, ale po pierwszym obrocie licznika już :kox:

HAH, ale mój okręcił się RAZ, a u Ciebie w golfie to z 15 :decayed::decayed::decayed:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chlopaki ja mam 98 licznik 12.12.00 z a6 z ta jak to wkoncu z tymi kosciami jest ? duzo trza rezac w kablach bo widze ze kaju to chyba ma dosc

A swoja droga gdzie jestes kaju w uk nadal?

kolego walkujesz to juz z 3 miesiace i z 3 razy CI ludzie odpowiadali a Ty dalej swoje... nie wiesz jak sie za to zabrac to poszukaj kogos kto wie...

Opublikowano

HAH, ale mój okręcił się RAZ, a u Ciebie w golfie to z 15 :decayed::decayed::decayed:

mam taką nadzieję :kox:

Opublikowano

a u mnie już jest tak pomotane że prawie bezprzewodową komunikację mam fisa z radiem.. :grin: chlopaki ogarniał kiedys ktoś czy jeden can wystarczy aby fis wyświetlał informacje z radia...? bo ja trochę zbaraniałem, dzwoniłem do Karola, on tez nie ogarnia tej kuwety ale u mnie na obojętnie jakim canie pojedyńczym wyświetla się komunikat na fisie... czy to can low czy hi osobno wszystko lata... troche to nienormalne.. :facepalm:

Opublikowano

Prawie jak fifirifi k**wa, totalnie nie ogarnąłem jak mi to powiedziałeś :polew: tego jeszcze nie grali. Spróbuj zrobić skrętke tak, jak Ci mówiłem i zobacz, czy Ci się wyłącza to radio dalej.

Opublikowano

jedno jest pewne, że can cos pier**li bo odpiąłem 2 cany i radio sobie gra i się nie wyłącza... czyli wina leży po stronie cana... ciekawe tylko co, zaraz bebesze deske na nowo i robie skrętkę...:facepalm:

Opublikowano
jedno jest pewne, że can cos pier**li bo odpiąłem 2 cany i radio sobie gra i się nie wyłącza... czyli wina leży po stronie cana... ciekawe tylko co, zaraz bebesze deske na nowo i robie skrętkę...:facepalm:

531_1_500_Ja-Pierdole.gif

Opublikowano
no ja też się troszkę bawię bo chcę przeskalować z mil na km wydaje mi się że coś znalazłem ale musze dziś wgrać wsad i zobaczę co będzie

Kodowanie zmieniasz jeśli chcesz zmienić wyświetlanie, no chyba, że angielski wsad chcesz przerobić na europejski, no to wtedy jest inna historia :wink:

Coś to kodowanie nie działa :kwasny:

Ja Ci zmieniłem wyświetlanie na wyświetlaczu żebyś miał w kilometrach i spalanie w litrach. Prędkościomierz powinien Ci pokazywać dobrze, ale musisz patrzeć na czerwone cyferki, bo białe to mile :decayed:

Chodzi o przebieg. Odpiąłem akumulator i jakoś nadal pokazuje te 227k :facepalm:

227k to przecież i tak mało?? :decayed: a co Ty chciałeś 110k i pewnie kobieta jeździła w niedzielę do kościoła i jeszcze nie paliła ? :grin::grin:

Nie o to chodzi. Tylko kaju mi zrobił taki przebieg jak miałem wcześniej 203k, a po odłączeniu akusia nie działa..

Opublikowano
A na jak długo miałeś odpięty?

---------- Post dopisany at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ----------

ja pier**le zaraz zobaczysz, za chwile wrzuce filmik jaki dopalacz dostaje radio jak podepniesz obojetnie jakiego cana... :facepalm:

Aż się boje.

cały czas gra...

---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:00 ----------

a tak się zachowuje moje radyjko na jednym canie... jednym i fis bangla... :decayed:

Opublikowano

Panowie prośba podłączyłem licznik 1/2 Fis 2000r po zmianie Pinów z licznika z analogowym zegarkiem 1999. Wtyczka do wyświetlacza temp zewn ma kostke 10 PIN w który PIN podłączyć PIN 29 Zielona wtyczka wejście temperatury zewnętrznej.

i jeszcze jedno który Pin odpowiada za obrotomierz bo martwy leży ???

Z góry dziekuje

Opublikowano

Wiesz co mi RNS też lepiej ożył na CANach, zastanawia mnie to wyłączanie się i włączanie po sekundzie i komunikacja po jednym CANie, tego jeszcze nie widziałem. Człowiek całe życie się uczy. Zrób tak, jak Ci mówiłem przez telefon, puść je w skrętce, może ten szczegół pomoże, jeśli nie, to spróbuj dorwać inne radyjko. Rozumiem, że starej komunikacji D/E/C nie masz pociągniętej do FISa?

Opublikowano
Panowie prośba podłączyłem licznik 1/2 Fis 2000r po zmianie Pinów z licznika z analogowym zegarkiem 1999. Wtyczka do wyświetlacza temp zewn ma kostke 10 PIN w który PIN podłączyć PIN 29 Zielona wtyczka wejście temperatury zewnętrznej.

Z góry dziekuje

zmień kodowanie a obrotomierz ożyje... wskażniki -> adaptacja -> kanał 60-> wartość 1025 zamień na 1024 :decayed:

Opublikowano

Z góry dziekuje

Obrotomierz zapraszam do adaptacji i w kanale 60 zmienić wartość 1025 na 1024. Stanie jak po prostamolu :wink: przerabiałem to wczoraj :decayed:

Opublikowano
Wiesz co mi RNS też lepiej ożył na CANach, zastanawia mnie to wyłączanie się i włączanie po sekundzie i komunikacja po jednym CANie, tego jeszcze nie widziałem. Człowiek całe życie się uczy. Zrób tak, jak Ci mówiłem przez telefon, puść je w skrętce, może ten szczegół pomoże, jeśli nie, to spróbuj dorwać inne radyjko. Rozumiem, że starej komunikacji D/E/C nie masz pociągniętej do FISa?

Karol ja nawet takiej kostki mini iso przy radiu nie mam żeby puscić D/E/C.. tylko na canach... walcze teraz ze skrętką... :facepalm:

Opublikowano

Karol ja nawet takiej kostki mini iso przy radiu nie mam żeby puscić D/E/C.. tylko na canach... walcze teraz ze skrętką... :facepalm:

Tylko też nie przesadź z tą skrętką, delikatnie skręć, byleby szły jeden przy drugim, nie za gęsto, nie za rzadko.

Opublikowano

Z góry dziekuje

Kolego wystarczy poszperać po forum wszystko jest opisane, podłącz pin 3 z 10 ponowej kostki do 25 i powinna temp ożyć, chyba że coś miałeś pomodzone to nie ruszy...

Opublikowano

Z góry dziekuje

elegancko dzieki a co z tą temp zewnętrzna w dziale jest napisane że niby w pin 3 ale nawet nie reaguje... Pomożecie

---------- Post dopisany at 22:50 ---------- Poprzedni post napisany at 22:48 ----------

Z góry dziekuje

Kolego wystarczy poszperać po forum wszystko jest opisane, podłącz pin 3 z 10 ponowej kostki do 25 i powinna temp ożyć, chyba że coś miałeś pomodzone to nie ruszy...

w kostce 2000 rok zielona to PIN 29 czemu piszesz ze 25 ??

Opublikowano

20 wsadow hybrydowych z mojego wsadu i Karola i d*pa :facepalm:

wskazowek po stacyjce podswietlonych nie mam dalej

a jakie sra... mialem jak wgrywalem Karola wsad do siebie :decayed: normalnie pikawa w gardle

jedno jest pewne nie dziala i ni hu... nie pasuje poliftowy wsad do minilifta :polew:

auto zyje odpala licznik tez :grin:

z zaobserwowanych ciekawostek wiem ktory wiersz odpowiada za wyswietlanie przy przekreceniu stacyjki ile kilometrow do serwisu :banan:

Mogles Karol powiedziec ze masz takie fajne info :kox:

Opublikowano

Z góry dziekuje

A nie do 29?

Opublikowano

jak już kombinujecie z wsadami to napiszcie coś, żeby przy przekręceniu stacyjki robił się "check" wskazówek, czyli że od 0 do pełnej skali i z powrotem się wskazówki "przeruszały" :decayed: