Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie wsadziłem licznik od angola, z a6 srututu, odpalam obrotek leży i alladyn wypierd***, zmienilem kodowanie na 00140, zmieniło sie z mil na km, zmieniłem adaptację na 60 na 1024, 61 - 256, 62 - 1, i.... wszystko ożyło...:facepalm:

obrotomierz odpalił, alladyn zgasł...

a w moim niestety EU po zmienie tych wartości nic sie nie dzieje..

dodam że angol od 2,5 TDi z automata... :whistling: trafiłem na licznik chyba który nie zdejmie z siebie cana... o żesz k**wa.. :facepalm:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

hmm ciekawy przypadek

mam polifta z a6 ale dalej nie mialem kiedy zreanimowac mu pamieci lutownica wiec narazie nie pomoge :/

Opublikowano

no tak jak mówiłem. A może spróbuj zaaplikować wsad z tego licznika angola do tego swojego

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:44 ----------

Szyba ja bym zobaczyl odnosnie alladyna czujnik oleju jakikolwiek z miski 3 pinowy - dwa piny to zasilanie 3 to sygnal do licznika

a z obrotkiem to kombinowac z wsadami

Kaju nie ma czasem automata?:kwasny:

ciśnienie oleju nie ma nic z poziomem oleju. To sa dwa inne czujniki, dwa inne obwody. Ciśnienie oleju idzie przez ecu, tak samo jak obroty i prawdopodobnie kontrolka świec żarowych

Opublikowano
no tak jak mówiłem. A może spróbuj zaaplikować wsad z tego licznika angola do tego swojego

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:44 ----------

Szyba ja bym zobaczyl odnosnie alladyna czujnik oleju jakikolwiek z miski 3 pinowy - dwa piny to zasilanie 3 to sygnal do licznika

ciśnienie oleju nie ma nic z poziomem oleju. To sa dwa inne czujniki, dwa inne obwody. Ciśnienie oleju idzie przez ecu, tak samo jak obroty i prawdopodobnie kontrolka świec żarowych

no zgadza się właśnie, jedno jest niezależne od drugiego, no cóż, teraz musze wyjść, klient wzywa, ale po powrocie spróbuje jeszcze zgrać wsad z tego angola i rzucić na EU, może to pomoże choć wątpię już naprawdę... :facepalm: znów posiedze do wieczora może coś wykminię, tym czasem sie żegnam, do usłyszenia :hi:

Opublikowano
A za skur..NIE

Powiem Ci Kaju ze od niedzieli nie mialem czasu ale jutro musze sie zawziac ale jak sie za to wziasc

---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ----------

1 Klapa

2 Drzwi

3 ta temperatura mnie niepokoi

4 emulator

5 spalanie bo wedle mnie duuzo zaniza

Czy moze KAJU masz pomysl na te problemy lub koledzy

Oczywiscie jak to ogarne rowniez podziekuje i powtarzam ze jak do tej pory kilku stad mi pomoglo ale nie chwale dnia przed zachodem

Punkty 1 i 2 rozwiń. Temperatura oleju tak? No to czujnik w misce musisz mieć. Inaczej tego nie ruszysz. Punkt 4 - co a emulator? Do czego? Punkt 5 już odpowiedziałem kilka postów wcześniej - kanał 3 w adaptacji, wartość nominalna to 100. Zakres regulacji masz od 85 do 125.

KAJU Chodzi o emulator tej jeb.zoltej konewki . A z klapa nie wiem co zrobic jak Wy to macie licznik a6 wsad a4 wiec drzwi pojda czy nie ?

Opublikowano

zgadza sie od cisnienia jest czujnik w podstawie filtra - przynajmniej jak go rozpinalem u siebie to alladyna mialem

zmylil mnie ten filmik z testow bo tam ma "olej min"....

nie pozostaje nic innego jak kombinowac z wsadami

jak cos to mam jakies z a6 poliftowej

---------- Post dopisany at 18:15 ---------- Poprzedni post napisany at 18:13 ----------

KAJU Chodzi o emulator tej jeb.zoltej konewki . A z klapa nie wiem co zrobic jak Wy to macie licznik a6 wsad a4 wiec drzwi pojda czy nie ?

Drzwi nie pojda juz to 10 raz pisze ze a6 ma sterowanie po MODULE KOMFORTU i zadne wsady nie pomoga

Opublikowano

Wlasnie chodzilo mi czy wsad cos zmieni Drzwi kierowcy pokazuje, Czyli klapy tez nie da rady ogarnac?

Opublikowano

Jak wrzucalem szafe z a4 do a6 to pokazywalo mi klape i drzwi kierowcy tylko i za h... nic wiecej

Moze klape ogarniesz ale jak to nie wiem :kwasny:

Opublikowano

Ogolnie moje problemy View image: DSC01286 o i tyle

Temperature mam zrobiona ale sensor z michy wali wiec emula zmontuje ale glownie o ta jeb..klape mi chodzi

Po zdjeciu wtyczki z czujnika cisnienia 1 pinowy w podstawie filtra nic sie nie pokazuje to co ten czujnik tez nie dziala ?

Opublikowano

Temperature mam zrobiona ale sensor z michy wali wiec emula zmontuje ale glownie o ta jeb..klape mi chodzi

Po zdjeciu wtyczki z czujnika cisnienia 1 pinowy w podstawie filtra nic sie nie pokazuje to co ten czujnik tez nie dziala ?

pokazuje Ci temp oleju ? jak to ogarnołeś ?

Opublikowano

Ty masz pewnie czujnik temp oleju w podstawie filtra ( o ile CI temp oleju pokazuje) a cisnienie nie wiem gdzie masz...

Opublikowano

no pokazuje ale rozgrzewa sie jakos normalnie i na 120 125 pozniej pokazuje a jaka powinna byc w ahu to h ,,, wie bo jak czytam a ktos pisze ze ma nizsza od temp.wody to juz nawet nie pytam wiecej ciekawe kur,jak to mozliwe czyli wode olejem im chlodzi ?

A ogarnol mi vauxhall ale powiem Ci ze tu na forum jest napisane jak to zrobic

A moze Ty Arku mi powiesz ja to z ta klapa ?

Opublikowano
no pokazuje ale rozgrzewa sie jakos normalnie i na 120 125 pozniej pokazuje a jaka powinna byc w ahu to h ,,, wie bo jak czytam a ktos pisze ze ma nizsza od temp.wody to juz nawet nie pytam wiecej ciekawe kur,jak to mozliwe czyli wode olejem im chlodzi ?

A ogarnol mi vauxhall ale powiem Ci ze tu na forum jest napisane jak to zrobic

A moze Ty Arku mi powiesz ja to z ta klapa ?

Podaj jakieś szersze info co do temp oleju. Niestety co do liczników z a6 nie pomogę, bo nie miałem z nimi stycznosci. Ale myśle, że wsad za4 załatwił by sprawę.

Opublikowano

The a4 z klapa nie wiem niestety musial bym szara 32 pinowa wtyczke rozbroic i zlokalizowac czy sygnal z klapy idzie bezposrednio czy przez modul jak drzwi

Opublikowano

No wsad mam z a4 ale tu chyba sie nie da ale czy na 100 ?

WIECEJ INFO ? Arku gdzies do 140 strony ale nie pamitam zapytaj moze Ci vauxhall powie ja z checia ale nie pamietam a on mi robil bo jeszcze tarcze mial od eu i potencjometr podswietl.wiec ogarnol mi za pere gr.

---------- Post dopisany at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany at 19:47 ----------

CHŁOPAKI jedno znacznie wszyscy twierdzicie ze klapy tez nie ogarne?

Opublikowano

Arek, nie wiadomo, czy wsad z A4 nie załatwi sprawy z tymi drzwiami w licznikach A6. Ja mam wsad z A4 do licznika o tym samym numerze, teraz jak będę w PL to sobotę przeznaczam na samochód, nad ranem jadę do Kuby po klime, po południu wszystko montuje, wieczorem będę z kompem działał i będę wiedział wszystko co i jak wtedy. Wtedy też pozgrywam mój wsad na różnych kombinacjach z podświetleniem i innymi h*jami mujami dzikimi wężami. Maciek, wypierdol ten licznik na allegro i kupuj drugi. Mi brakuje pomysłów, poddaje się, może gdybym miał to u siebie w aucie to może coś bym popróbował swoimi pierdołami ale nie będziesz leciał do mnie prawie 500km w jedną strone.

---------- Post dopisany at 19:52 ---------- Poprzedni post napisany at 19:51 ----------

No wsad mam z a4 ale tu chyba sie nie da ale czy na 100 ?

WIECEJ INFO ? Arku gdzies do 140 strony ale nie pamitam zapytaj moze Ci vauxhall powie ja z checia ale nie pamietam a on mi robil bo jeszcze tarcze mial od eu i potencjometr podswietl.wiec ogarnol mi za pere gr.

---------- Post dopisany at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany at 19:47 ----------

CHŁOPAKI jedno znacznie wszyscy twierdzicie ze klapy tez nie ogarne?

Nie twierdzę tak. za***rdalaj do auta i rób zdjęcia wtyczek, żeby piny i kolory kabli były widoczne. Pokminimy.

Opublikowano

No dobra a zdradzicie wkońcu rąbka tajemnicy co trzeba zmodyfikować w wsadzie aby odpalić kanał 19 i mieć podświetlenie wskazówek ?

Karol, nic nie wiadomo. Nie oszukujmy się, montujemy czesci w naszych autach, które nie są do nich przeznaczone. Dlatego nie ma co pierdzieć w stołek tylko trzeba testować testować i jeszcze raz testować, gdybać można miesiacami i nic z tego nie będzie. Skoro szafy z a4 i a6 mają takie same numery, to po mojemu wsad ogarnie sprawę z drzwiami, wsaźnikiem paliwa i klapą bagażnika.

Opublikowano

Zgadza się w stu procentach. Według mnie, na przykładzie Maćka stwierdzam, że żeby zrobić z wersji Midline wersję Highline, to wystarczy wsad wrzucić od wersji Highline. Ale to dopiero przetarty szlak bez żadnego potwierdzenia. Tzn potwierdzenie jest, ale jak widać nadal mu funkcje nie żyją i h*j wie jak to ugryźć. Znając mnie to przyjebałbym kreske i siedział w aucie i grzebał, dopóki by to nie ruszyło, u Mefja o 3 po południu odpuściłem, a o 5 wróciłem do auta i siedziałem do godziny 10 na wieczór aż mu nie poskręcałem tego, co było zaplanowane.

Opublikowano

Karol mialem licznik z a4 w a6 i drzwi nie lataly- zrobilem tylko wyswietlenie autka - i wyswietlalo drzwi kierowcy i klape reszta nie latala

wiec na odwrot tez to banglac raczej nie bedzie wg mnie:kox:

Opublikowano

Prosze bardzo szara to manetka i zmasowane 14,15,16

http://s9.postimage.org/9d1ss5gxr/DSC01288.jpg ,,,,,z czego na 6 czerwony juz probowalem i z i bez to samo,

View image: DSC01289

View image: DSC01290

View image: DSC01291

View image: DSC01292 wedle takiej ,,,

Licznik a6 po 2000 r.

connector for basic functions, 32-pin, blue

1 -Terminal 15

2 -Wear of brake pads

3 -Speedometer output 1

4 -not used

5 -Fuel gauge sender

6 -Fuel gauge warning OBD 2

7 -Terminal 31 (sensor earth)

8 -Coolant temperature

9 -Terminal 31 (load earth)

10 -Oil pressure 2 (high)

11 -Engine-speed signal

12 -Air conditioner shutoff

13 -Electronic throttle/ pre-glow control

14 -Self-levelling suspension

15 -Terminal 58d

16 -Trailer turn signal

17 -Main beam

18 -Left turn signal

19 -not used

20 -Terminal 58s

21 -Door contact, driver's side

22 -Low coolant level

23 -Terminal 30

24 -Terminal 31 (load earth)

25 -Consumption signal

26 -Right parking light

27 -Left parking light

28 -Speedometer input

29 -Brake

30 -S-contact

31 -Speedometer output 2

32 -ESP/TCS

connector for additional functions, 32-pin, green

1 -Door contact (all doors)

2 -Transponder 1

3 -not used

4 -not used

5 -W wire

6 -Tailgate

7 -Right turn signal

8 -External buzzer

9 -External gong

10 -Airbag

11 -Service life output

12 -Terminal 61

13 -Parking brake

14 -CHECK

15 -Oil level / temperature

16 -not used

17 -Transponder 2

18 -CAN high speed (drive) (high +)

19 -CAN high speed (drive) (low -)

20 -CAN high speed (drive) (screen)

21 -ABS

22 -CAN low speed (Convenience) (high +)

23 -CAN low speed (Convenience) (low -)

24 -CAN low speed (Convenience) (screen)

25 -Bonnet

26 -not used

27 -Belt buckle

28 -K wire

29 -Ambient temperature input

30 -not used

31 -Selection range

32 -not used

connector for multifunction display, 32-pin, grey

1 -Switch menu guide (menu)

2 -Switch menu guide (out A)

3 -Switch menu guide (out B)