Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a nie lepiej zrobic ori odlutować noge diody i polaczyc z immo z jego roku.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a nie lepiej zrobic ori odlutować noge diody i polaczyc z immo z jego roku.

On ma immo poza licznikiem.

Opublikowano

Karol a na Twoim wsadzie to ile jest najechane 482kkm?

Opublikowano
Któryś miał tutaj sprawdzić kanał 19 w a4, u assista bodajże nieaktywny, kogoś jeszcze mamy z pełnym fisem z a4? Ja na battalionie zaraz rzucę temat, może coś z tego wyjdzie

ja moge sprawdzić ale dopiero jak do domu dojade... i auto rozładuje...

Opublikowano
Chyba żeby wsad podmienić :grin::grin:

nooo Karola wsad do mnie pasował, Kaju z jakiego roku masz licznik?? 03? bo mój tez jest 03, a z tego angola 01, uwalił pamięć.. :whistling:

może to jakaś zależność.. chyba że wiesz VAS`em można coś podziałać nawet bez wersji highline, trzeba by sprawdzić na jakimś dawcy..

A jaki wsad mam wgrać do Twojego licznika? Masz jakieś życzenia?

taaa no wrzuć Kaja wsad zobacz czy to ma ręce i nogi, a przebieg 283 Panie, bo taki powienien byc u mnie :decayed:

najważniejsze by Cana wyłączyć potem będziemy sie w przebiegi bawić :grin:

Oki. musze sobie przebieg zapisać na kartce bo za kilka dni go nie znajde :grin::grin:

Team byśmy stworzyli dobry, w międzyczasie jak tutaj guzdraliście, to ja Grześkowi przesłałem wsad i instrukcję na mailu :decayed:

---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

Aha, Grzesiek, zrób mu immo off, żeby mu nie migało :wink:

My to taki drimtim :grin: co by nas tylko moderator nie usadził jak Boeing DreamLinera :grin:

no jak nie trzeba diody wylutowywać, wole zrobić immo off, jak w przyszłości bym go gonił to bedzie w 100% wartościowy :decayed: a jak będzie wszystko banglać to ten potencjometr cwiara jak masz mi ogarniesz :decayed: to bierz kartkę zapisuj bo zapomnisz :grin:

---------- Post dopisany at 19:56 ---------- Poprzedni post napisany at 19:55 ----------

Karol a na Twoim wsadzie to ile jest najechane 482kkm?

Panie.... :polew::polew::polew::polew: 758 z hakiem :polew:

Opublikowano

Dokładnie, ponad 758kkm jest tam na tym wsadzie :wink: wy tu nie pitolcie głupot więcej, tylko na zlot płaćcie hajs, ja właśnie zaliczke posłałem i formularz na PW do jarko :decayed:

Opublikowano

Faktycznie, tylko końcówke ma inną. U mnie CAN wyłączyłeś? To jest licznik z allroada i tam nie ustawisz głównego kodowania na 00XXX, no chyba, że Twoimi programami pójdzie. Maciek, pisz dokładnie co chcesz mieć zrobione, nie będę ciągle za Ciebie myślał :decayed:

Opublikowano
musisz sprawdzić. Ja na xp smigam więc nie wiem. zaraz wysyłam.

---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

Poszlo. Gdzieś wyczytałem że działa nawet na zwykłym kkl, ale nie sprawdzałem. Ja go używam tylko do odczytu i ewentualnie do edycji wsadów.

---------- Post dopisany at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

strzeliłem w strone i znalazłem :grin: fart :decayed:

To w sumie numery licznika są takie same jak karola, tylko literka inna. U niego dało się can wyłączyć a u Ciebie nie. dziwne troche.

no własnie za***iście dziwne, po wrzuceniu wsadu od Karola też nie szło CANa wyłączyć... :whistling:

musi być różnica w tej jednej literce bo u mnie np. kanał 19 też był niedostępny...

Karol a co Grzesiowi już "kazałeś" zrobić? :decayed:

Opublikowano
A ja pamiętam co ja tam robiłem? :grin: Jak program daje rade?

Na 64 bitach coś tam się instaluje, ale nie idzie odpalić, ani nic, musiałbym wejść w 32 bity, to najwyżej jutro.

---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ----------

CAN out, korekta przebiegu, mój wsad, żebyś miał highline, sensor oleju out. Więcej grzechu nie pamiętam :decayed:

Opublikowano

Na 64 bitach coś tam się instaluje, ale nie idzie odpalić, ani nic, musiałbym wejść w 32 bity, to najwyżej jutro.

---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ----------

CAN out, korekta przebiegu, mój wsad, żebyś miał highline, sensor oleju out. Więcej grzechu nie pamiętam :decayed:

To masz screena co on pokazuje. Ten wsad to nie Twoj

vag_programmer.jpg

<br /><br />

Opublikowano

no jak bd miał highline to wskazówki sobie ustawię :grin:

no masz rację - CAN out, korekta, Twój wsad, sensor, immo off, potencjometr i to tyle w tym temacie..

tylko żeby potem była mozliwość włączenia sensora, bo planuję miske kiedys tam wrzucić z czujnikiem, a na razie mega mnie irytuje ten sensor... :whistling:

Opublikowano

tylko nie wiem czy immo off sie da zrobić. Z tego co pamiętam to się robiło w sterowniku silnika.

Opublikowano
tylko nie wiem czy immo off sie da zrobić. Z tego co pamiętam to się robiło w sterowniku silnika.

no to jak sie nie da wyłączyć, to mechanicznie diodę wyłącz :decayed: jeśli możesz oczywiście :decayed:

Opublikowano

Mi chodzi w liczniku wyłączyć immo, żeby mu nie migała kontrolka.

Opublikowano

no tak ale taka opcja była tylko w ecu silnika, w liczniku nie pamiętam żeby coś takiego można było ustawić.

---------- Post dopisany at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

A teraz was zaskocze. Przed chwilą w ETKE zaglądnąłem i licznik Maćka został w którymś tam roku wycofany z produkcji i w jego miejsce wszedł z końcówką G , czyli musi być to samo. No może oprócz kanału 19. Ale obrotomierz i inne wskaźniki powinny działać.

Opublikowano
no tak ale taka opcja była tylko w ecu silnika, w liczniku nie pamiętam żeby coś takiego można było ustawić.

---------- Post dopisany at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

A teraz was zaskocze. Przed chwilą w ETKE zaglądnąłem i licznik Maćka został w którymś tam roku wycofany z produkcji i w jego miejsce wszedł z końcówką G , czyli musi być to samo. No może oprócz kanału 19. Ale obrotomierz i inne wskaźniki powinny działać.

czyli musieli zobaczyć że cos jest nie tak i zmienili, bo teraz ja Cie zaskocze, mój i Karola licznik jest z 2003 roku... :whistling:

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

chyba że obudowa była zmieniona a płytka jest starsza... :whistling:

Opublikowano

No ale zanim wgrywałeś wsad od Karola to zapisywałeś kopie zapasową starego wsadu? Jeśli tak to można z wsadu odczytać nr licznika.

Opublikowano

no tak i załączyłem przecież numer licznika... z M na końcu.. :whistling:

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

Grzesiu daj maila podeślę Ci oryginalny wsad.. :whistling:

Opublikowano

Powinieneś mieć. Coś tam Ci kiedyś wysyłałem. [email protected]

Opublikowano

aaa faktycznie, sorki..

wsad już poszedł.. :whistling: