Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam fisa od dłuższego czasu, ale flustruje mnie brak wyświetlania temperatury, mam klimatronic i czujnik przed chłodnicą, który ma dwie żyły, pod którą żyłę się nie podepne pokazuję np -18 - 30 gdzie temp na dworze jest dodadnia, dodam jeszcze, ze na klimatronicu pokazuje ok, ktoś miał z tym styczność?

Podłązam tylko jeden kabelek do wyjśia od czerwonej wtyczki

ja u siebie mam przedliftowego klimatronika podświetlanego diodowo i wkładałem licznik po II lifcie czyli kostki 3x32 pin..

kabel przeciągnąłem z kostki B z pinu 1 (kabel brązowo żółty) do licznika i działa bez problemu, ładnie pokazuje... właściwą temperaturę.

kabel dolutowałem bezpośrednio w obudowie kostki wchodzącej do klimatronika

możesz mnie tylko oświecić, która to jest kostka B i zaraz się za to zabieram :wink:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak wyciagniesz climatronic to zobaczysz kostki sa opisane od tylu

Opublikowano
Witam założyłem wczoraj licznik fis do przedlifta i wszystko hula ale nie moge skasować błędu poduszki i wyskakuje mi taki błąd

01025 - Trigger for On Board Diagnostic Lamp: Malfunction

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent. I co to oznacza i jak to naprawić??

pany nikt nie pomożę:cry:
Opublikowano
Witam założyłem wczoraj licznik fis do przedlifta i wszystko hula ale nie moge skasować błędu poduszki i wyskakuje mi taki błąd

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent. I co to oznacza i jak to naprawić??

pokazuje Ci błąd związany z kontrolną airbaga, pewnie miałeś airbag na osobnym kablu a teraz jest w płytce albo coś w ten deseń...

albo inaczej, miałeś żarówkę a pewnie teraz jest dioda i dlatego sieje.. masz pełnego polifta czy jakiś po pierwszym lifcie licznik?

Opublikowano

już ogarnąłem, dzięki bronson, wszystko hula :wink:

Opublikowano

spróbuj może masę dodać powinna się uspokoić... :whistling:

---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ----------

i co powodowało że inaczej było na fisie a inaczej na klimatroniku?? musiało być to powiązane ze sobą bo inaczej sieje?

Opublikowano

pokazuje Ci błąd związany z kontrolną airbaga, pewnie miałeś airbag na osobnym kablu a teraz jest w płytce albo coś w ten deseń...

albo inaczej, miałeś żarówkę a pewnie teraz jest dioda i dlatego sieje.. masz pełnego polifta czy jakiś po pierwszym lifcie licznik?

Nie miałem fis-u a teraz założyłem fis przedlift właśnie doczytałem że czeba mase podać na wolny pin (12) w kosce niebieskiej
Opublikowano
spróbuj może masę dodać powinna się uspokoić... :whistling:

---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ----------

i co powodowało że inaczej było na fisie a inaczej na klimatroniku?? musiało być to powiązane ze sobą bo inaczej sieje?

być może do klimatronica dochodzi sygnał po jakimś rezystorze albo coś, ja podawałem bezpośrednio z czujnika i świrowało, 1pin kostki B załatwił sprawe

Opublikowano

U mnie zamieniałem licznik VDO w przedlifcie na VDO po II lifcie... i ABS i AIRBAG poszedł bez bólu, można powiedzieć od pierwszego kopa...

może u ciebie był licznik nie VDO i jest inaczej sterowana kontrolka airbaga....

Macej okazało się jak wizje lokalną w komorze silnika robiłem że czójnik mam wkręcony w aluminiowej podstawie filtra (chłodnica oleju)... i kabel biegnie...

a przy liczniku zapiąłem kabel ze starej wtyczki co opisany był jako oil presure 1.8T do nowego licznika... więc ten problem z głowy...

a poziom i temp. oleju to mi krzyczy tylko w Vagu że odłączony czy zwarty do masy jakoś tak... a na zegarach cisza... jedynie zaraz po przekręceniu kluczyka wyświetla napis Service!

Opublikowano

U mnie zamieniałem licznik VDO w przedlifcie na VDO po II lifcie... i ABS i AIRBAG poszedł bez bólu, można powiedzieć od pierwszego kopa...

może u ciebie był licznik nie VDO i jest inaczej sterowana kontrolka airbaga....

Macej okazało się jak wizje lokalną w komorze silnika robiłem że czójnik mam wkręcony w aluminiowej podstawie filtra (chłodnica oleju)... i kabel biegnie...

a przy liczniku zapiąłem kabel ze starej wtyczki co opisany był jako oil presure 1.8T do nowego licznika... więc ten problem z głowy...

a poziom i temp. oleju to mi krzyczy tylko w Vagu że odłączony czy zwarty do masy jakoś tak... a na zegarach cisza... jedynie zaraz po przekręceniu kluczyka wyświetla napis Service!

to masz w ogóle dziwny licznik, z chłopakami przebany został temat sensora.. ten jednopinowy który Ty masz powinien siać w zegarach po II lifcie, co więcej nie powinien pokazywać temperatury oleju.. trzeba jakiś myk zastosować z przełożeniem przedliftowego silniczka by było ok.. :whistling:

co do AIRBAG`a.. widziałeś moje przeboje z airem? miałem air na żarowce jak to przedlift, teraz dioda w liczniku... i co? i sobie mrygała... nic nie szło zrobić więc wyrzuciłem, zastąpilem żarówką.. :whistling: Karol też jak chyba Mefju instalował FIS`a to miał jakis przebój... dziwne, że tak to wygląda u Ciebie, choć tylko sie cieszyć :decayed:

ciekawe jak sytuacja będzie wyglądała po zmianie licznika... :whistling:

a co do servisu, to sobie ustaw Vagiem i po problemie :wink:

Opublikowano

Nie trzeba vagiem service'u ściągać. Wystarczy guzikami na liczniku i kluczykiem, ale to muszę poszukać procedury, bo zapomniałem.

Opublikowano

licznik z 2000r założony do 96, jednak...

Miał ktoś może problem ze złym wskazaniem zewnętrznej temperatury powietrza, ale i na FISie i na klimatroniku kanał 55? Temperaturę pokazują tak samo. Po włączeniu zapłonu temperatura jest ileś tam na plusie i sobie powoli spada.

Jakieś rozwiązanie problemu?

Opublikowano

http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/kasowanie-inspekcji-in1-in2-oil-2641/ :whistling:

---------- Post dopisany at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany at 16:27 ----------

licznik z 2000r założony do 96, jednak...

Miał ktoś może problem ze złym wskazaniem zewnętrznej temperatury powietrza, ale i na FISie i na klimatroniku kanał 55? Temperaturę pokazują tak samo. Po włączeniu zapłonu temperatura jest ileś tam na plusie i sobie powoli spada.

Jakieś rozwiązanie problemu?

a połączone to masz z kostką B klimatronika?? bo chłopaki włąsnie dziś to przerabiali stronę wcześniej... :whistling:

Opublikowano

Ale u mnie nie wyświetla na wyświetlaczu od kilometrów tylko na wyświetlaczu FISa...

a Inspekcje pokasowałem VAGiem jak miałem podpięte, ale jeszcze sprawdze jak będzie mi się do garażu chciało iść... narazie lenia dostałem...

a czujnik w podstawie filtra to od ciśnienia oleju jest więc temperatury mi nie pokazuje... wskazówka lezy bezczynnie

Opublikowano

Ale u mnie nie wyświetla na wyświetlaczu od kilometrów tylko na wyświetlaczu FISa...

a Inspekcje pokasowałem VAGiem jak miałem podpięte, ale jeszcze sprawdze jak będzie mi się do garażu chciało iść... narazie lenia dostałem...

a czujnik w podstawie filtra to od ciśnienia oleju jest więc temperatury mi nie pokazuje... wskazówka lezy bezczynnie

no tak na fisie, więc ustaw servis na 15 000 km i po problemie, nie będzie się darł że masz servis robić, tylko bedzie Ci odliczał ile do kolejnego :wink:

olej wymien i ustaw sobie będzie najlepiej :decayed:

Opublikowano

no tak na fisie, więc ustaw servis na 15 000 km i po problemie, nie będzie się darł że masz servis robić, tylko bedzie Ci odliczał ile do kolejnego :wink:

Nie wiem właśnie jak to jest. Zczytywałem wsad, to miałem 3400 - tak się w sumie pokazało nawet Arkowi jak wrzucił do siebie. Przejechałem 700km spadło na 2700 - super, ekstra, ale przejechałem kolejne 400km nie oszczędzając jej, wręcz wstawiając ile wlezie (oczywiście na ciepłym) i patrze co mi pokazuje? 1300 :shock3: tylko proszę Was, nie próbujcie mi powiedzieć, że jest inteligentny system, jak stosują w mercedesach... :facepalm:

Opublikowano

Chlopaki wywalilo mi blad 00626 i nie moge skasowac zmienialem jezyk w adaptacjach i padla mi bateria w lapku moze to byc przez to co z tym zrobic? moglo sie cos w pamieci pojeb ale jezyka nie zmienilo

Opublikowano

Nie wiem właśnie jak to jest. Zczytywałem wsad, to miałem 3400 - tak się w sumie pokazało nawet Arkowi jak wrzucił do siebie. Przejechałem 700km spadło na 2700 - super, ekstra, ale przejechałem kolejne 400km nie oszczędzając jej, wręcz wstawiając ile wlezie (oczywiście na ciepłym) i patrze co mi pokazuje? 1300 :shock3: tylko proszę Was, nie próbujcie mi powiedzieć, że jest inteligentny system, jak stosują w mercedesach... :facepalm:

no u mnie też pokazywał 3400.. :whistling: wszystko możliwe z tymi inzynierami w ingolstadt :facepalm::grin:

Opublikowano

Wiem że niedziela ale musiałem luknąć do licznika i tak podałem mase na pin (12)kostka niebieska , miejsce było puste i kasuje błąd i wszystko gra i bucy:banan:

ino pytanie czy poduszka działa teraz prawidłowo? w razie dzwona odpali czy ja ją odpale jak wyje... głową

Opublikowano

odpali :decayed: to nie ma nic wspólnego z diodą w liczniku :wink: