Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli ten czujnik u mnie w podstawie filtra to czujnik temperatury oleju??? nie ciśnienia???

musze wybadać jak przewód idzie... u mnie trochu ciężko będzie bo webasto obok filtra oleju siedzi...

cytuj normalnie bo kurde połapać sie nie idzie.. :facepalm::decayed:

bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... :whistling:

Wiec juz mowie mam emula sensoru i pokazuje mi temp.oleju jestem na etapie ustawienia testowania jedyny minus to brak powiadomienia o cisnieniu o i to tyle

jak bys przeczytal ten watek od poczatku to wiedzialbys ze da sie zmontowac temp.oleju w poliftowym blacie jest opisane na tym forum ale komu chce sie czytac ogolnie to tu jest od jakiegos czasu burdel i jak taki jak ja laik o cos pyta to mu sie nie odpowiada wiec zaczolem czytac od poczatku oooo i tyle

Pozdro

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no jest napisane i napisałem to trochę wyżej.. :whistling:

tu jest wszystko zgadza się i jest burdel jak cholera, jaki koszt był zrobienia takiego emulatora? korzystałes ze schematow z tego szwabskiego linka?

---------- Post dopisany at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany at 21:44 ----------

bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... :whistling:

ja poczekam aż Ty założysz... jak będzie GUT to też se sprawie.... przy misie alu to mus będzie spowrotem osłone pod silnik założyć...

blaszna się wniotła tu i uwdzie i problemu nie było... ciekawy czy alu też taka wytrzymała...

ta plastikowa osłona kija da, chyba że się zaloży z blachy, ta plastikowa osloni Ci tylko to żeby wtyczki od sensora nie urwać.. :grin:

Opublikowano

Koszt :mysli: bo ja wiem z 10 pln ?:slina:

Opublikowano
Koszt :mysli: bo ja wiem z 10 pln ?:slina:

masz jakieś zdjęcie takiego emulatora?? może opisz go tu łopatologicznie dla potomności..:whistling:

Opublikowano
http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/kasowanie-inspekcji-in1-in2-oil-2641/ :whistling:

---------- Post dopisany at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany at 16:27 ----------

licznik z 2000r założony do 96, jednak...

Miał ktoś może problem ze złym wskazaniem zewnętrznej temperatury powietrza, ale i na FISie i na klimatroniku kanał 55? Temperaturę pokazują tak samo. Po włączeniu zapłonu temperatura jest ileś tam na plusie i sobie powoli spada.

Jakieś rozwiązanie problemu?

a połączone to masz z kostką B klimatronika?? bo chłopaki włąsnie dziś to przerabiali stronę wcześniej... :whistling:

Z klimatronika kostka B pin 1 brałem właśnie sygnał i takie rzeczy się dzieją.

Opublikowano

Ma ktoś rozpiskę pinów do liczników, ale w wersji PL? Bo mam po angielsku, a przydało by się po polsku. Podrzućcie coś na maila [email protected] :decayed:

Opublikowano

Zaraz podesle

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Post dopisany at 23:57 ---------- Poprzedni post napisany at 23:54 ----------

poszło

Opublikowano

Ok mam już, to jest to :wink: Dzięki bardzo.

Powiedź mi cwiara czy ty też FISy wymieniasz czy w to się nie bawisz?

Opublikowano

Nie, fisow nie naprawiam.

Opublikowano

Jak wygląda sprawa z włożeniem licznika z polifta-elektroniczny zegarek do przedlifta, da się to zrobić we własnym zakresie?

Opublikowano

nie

Opublikowano

Jeśli ktoś ma furę poliftowa 99 r a licznik stary przedliftem zwykły z czerwonym podświetleniem to immo jest juz w liczniku czy jeszcze poza i domniemam ze sensora w misie brak wtedy mimo ze polift?

Opublikowano
Jeśli ktoś ma furę poliftowa 99 r a licznik stary przedliftem zwykły z czerwonym podświetleniem to immo jest juz w liczniku czy jeszcze poza i domniemam ze sensora w misie brak wtedy mimo ze polift?
:whistling:

trzeba organoleptycznie sprawdzic, immo w zegarach juz, a sensor, jedynie trzeba zobaczyc miske czy jest sensor czy go brak... :whistling:

Opublikowano

Wiem gdzie jest sensor i jak wyglada:decayed:

Tylko czy byłby sens jego obecności w przypadku licznika przed liftem który nie krzyczy sensora i oil min tylko to auto kumpla i nie mam jak zobaczyć teraz

Opublikowano

Chłopaki... jaki mam kabel kupić do wrzucania/ściągania wsadów do liczników??? oczywiście w rozsądnej cenie do użytku hobbystycznego nie zarobkowego..:wink:

Opublikowano

Vag commander 1.4 wystarczy do B5. Tylko uwazaj z tym wgrywaniem wsadow bo mozna licznik uwalic.

Opublikowano

Tak. Moze byc ten pierwszy. Po co sobie zycie utrudniac z programatorem? Jak da rade to przez zlacze latwiej.

Opublikowano

chyba że jak maciej uwali sie licznik.. :polew: wtedy żeby nie bawić się w wysyłki...

Opublikowano

dzięki chłopaki :decayed: wiedziałem że będziecie o mnie pamiętać i o moim uwaleniu licznika.. :whistling: Grzesiu doszedł już?

---------- Post dopisany at 19:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ----------

Grześ mi przesłał mój wsad... :whistling:

wsad.jpg

cytuję... : "ale żeś upierdolił pamięc, ja tak nie potrafie :grin:"

dziękuję, pozdrawiam :decayed: