Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolejny licznik do mnie leci poliftowy z A4 - 8d0 920 931 - pełne EU i tarczek nie będę musiał zmieniaś ani wsadów wrzucać... jedynie se pewnie kopię zrzucę na wszelki wypadek...

Fis ma ponoć tylko jedą wypaloną linię która ginie po paru minutach świecenia.... - zobaczymy... jak będzie lipa to wytargam ten od Maćka z obecnych zegarów i przespawam... zółta folia jeszcze została...

Maciek pamiętasz o mnie i sygnalizacji przyczepy na zegarach??? bym ogarnął za jenym zamachem zmieniając licznik.

szukałem, nic nie znalazłem niestety :facepalm: ratuje Cię jedynie sprawdzenie, czy na zwykłej zarówce ruszy.. :whistling:

---------- Post dopisany at 18:19 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ----------

Dobra chlopaki wracajac do wskazowek oleju itd juz powtarzam :exclamation: NIE MOGE zrobic na tym wskazniku testu bo jest zewnetrznie wylaczony z plytki licznika:exclamation:

Mnie ratuje chyba tylko ....i tu pytanie do kumatych ,,,,, jak podepne pin od wody na ten od oleju to pokaze mi cos czy sygnal jest taki sam z tych czujnikow ? Czujnik 1 pinowy

wydaje mi się, że nie ruszy, bo sensor olejowy jest 3 pinowy - plus, masa i kabel sygnałowy..

co wiecej, sensor troche inaczej działa niż czujnik od wody... :whistling:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a któredy ida kable od manetki do szarek kostki??

Opublikowano

Oryginalnie? wzdłuż kolumny kierownicy i później pewnie gdzieś za licznikiem wiązki licznika i manetki łączą się i tam sobie zawija do licznika, ale to moje gdybanie ;)

Opublikowano
Dobra chlopaki wracajac do wskazowek oleju itd juz powtarzam :exclamation: NIE MOGE zrobic na tym wskazniku testu bo jest zewnetrznie wylaczony z plytki licznika:exclamation:

Mnie ratuje chyba tylko ....i tu pytanie do kumatych ,,,,, jak podepne pin od wody na ten od oleju to pokaze mi cos czy sygnal jest taki sam z tych czujnikow ? Czujnik 1 pinowy

tu masz zasadę działania emulatora, oszukującego sensor oleju - Kombiinstrument-Tausch, Vor-Facelift zu Facelift beim Audi S4 B5 [whoopsie's homepage] może to Ci pomoże w czymś, bo opisana jest zasada dzialania sensora.. :whistling:

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 18:38 ----------

Oryginalnie? wzdłuż kolumny kierownicy i później pewnie gdzieś za licznikiem wiązki licznika i manetki łączą się i tam sobie zawija do licznika, ale to moje gdybanie ;)

dobrze mówisz, tak jak kable do manetek dochodzą w tej obudowie potem idą za kolumną do środka auta i sru do góry do licznika :decayed:

Opublikowano

:facepalm:

Maciek przeciez pisze od poczatku ze mam porezany licznik i mam 1pinowy czujnik w filtrze i emulator sensoru i na samym koncu co nadrapalem w ostat.wierszu?

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ----------

:facepalm::facepalm::facepalm:Maciek udusze Cie moze zmniejsz dawke lub przestan:pali:

---------- Post dopisany at 18:52 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ----------

:git:View image: DSC01297

se zrobilem wiec wiem na jakiej zasadzie toto dziala

Opublikowano
:facepalm:

Maciek przeciez pisze od poczatku ze mam porezany licznik i mam 1pinowy czujnik w filtrze i emulator sensoru i na samym koncu co nadrapalem w ostat.wierszu?

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ----------

:facepalm::facepalm::facepalm:Maciek udusze Cie moze zmniejsz dawke lub przestan:pali:

---------- Post dopisany at 18:52 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ----------

:git:View image: DSC01297

se zrobilem wiec wiem na jakiej zasadzie toto dziala

tu już widzę wyższą elektronikę:shock3:

:grin:

Opublikowano

:hi:skąd Ty takie rezystory wyciągnąłeś?

pzdr.

assist

Opublikowano

View image: beztytuuyns

DZIEKI pro logic kilku radom udalo sie i dziala

w kazdym elektronicznym sa dostepne te czesci

Opublikowano

No i kolejne lamerskie pytanie

czy szyba z ringami z a6 c5 po lifcie pasuje do licznika a4 lift i czy tarczki też podejda?

Opublikowano

szyby powinny byc p&p z tarczkami nie wiem

ja szybe wymienialem z a6 minilift na a6 polift i jest identyczna...

Opublikowano

Przejdźmy do następnego pytania:kox:

Czy prawda jest ze w polifcie bzyna gdzie przepustnica sterowana jest elektrycznie żeby założyć tempomat wystarczy założyć manetke tylko tak jak w traktorze ?

Opublikowano

jeśli oba to VDO, oba maja cyfrowe zegarki i FIS to pasują bez problemu.

Pytanie... O co chodzi z tym mini liftem w A6, czym te liczniki się różnią?

---------- Post dopisany at 20:27 ---------- Poprzedni post napisany at 20:25 ----------

Czy prawda jest ze w polifcie bzyna gdzie przepustnica sterowana jest elektrycznie żeby założyć tempomat wystarczy założyć manetke tylko tak jak w traktorze ?

Do każdej A4 w której przepustnica jest sterowana elektronicznie założysz tempomat bez problemu.

Opublikowano
jeśli oba to VDO, oba maja cyfrowe zegarki i FIS to pasują bez problemu.

Pytanie... O co chodzi z tym mini liftem w A6, czym te liczniki się różnią?

---------- Post dopisany at 20:27 ---------- Poprzedni post napisany at 20:25 ----------

Do każdej A4 w której przepustnica jest sterowana elektronicznie założysz tempomat bez problemu.

komunikacja po CANie i wsadami to przede wszystkim, wizualnie - brak ringów, 2 zegarki cyfrowe, biale podświetlenie jest :decayed:

Opublikowano

Ja to pertole, chce ktoś licznik z A6 kupić? :decayed:

Opublikowano

mientka faja :decayed: nie no żartuję :decayed:

jaki masz ten licznik? 2 lift?, fis jak wygląda wypalone linie? ile chcesz?:decayed:

Opublikowano

kabelek dziś z Viakena doleciał... jutro spróbuje pierwszy wsad ściągnąć, i zmienić sobie przebieg... na właściwy..

Opublikowano
kabelek dziś z Viakena doleciał... jutro spróbuje pierwszy wsad ściągnąć, i zmienić sobie przebieg... na właściwy..

Chwal się ile tam masz realnie, bo u mnie aż przesadziłem, jest 680 z hakiem, a ustawiłem 758 :dziura:

Opublikowano

jaki masz ten licznik? 2 lift?, fis jak wygląda wypalone linie? ile chcesz?:decayed:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-a6-diesel-fis-polift-259163/

2 lift, linie powypalane ale czytelny, ja osobiście go nie sprawdzałem, ale kupiony od Krychy więc moge polecić :wink:

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/licznik-a6-diesel-fis-polift-259163/

2 lift, linie powypalane ale czytelny, ja osobiście go nie sprawdzałem, ale kupiony od Krychy więc moge polecić :wink:

Ty, potrzymaj mi go do 10, to go wezme :whistling:

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:19 ----------

Wezmę go chętnie do zabawy z wsadami, jak upierdole, to płakał nie będe, bo mam swój :hi:

Opublikowano

Jak coś Karol to kupilem więcej pamięci :decayed: