Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale u mnie nie wyświetla na wyświetlaczu od kilometrów tylko na wyświetlaczu FISa...

a Inspekcje pokasowałem VAGiem jak miałem podpięte, ale jeszcze sprawdze jak będzie mi się do garażu chciało iść... narazie lenia dostałem...

a czujnik w podstawie filtra to od ciśnienia oleju jest więc temperatury mi nie pokazuje... wskazówka lezy bezczynnie

no tak na fisie, więc ustaw servis na 15 000 km i po problemie, nie będzie się darł że masz servis robić, tylko bedzie Ci odliczał ile do kolejnego :wink:

olej wymien i ustaw sobie będzie najlepiej :decayed:

To ustalmy tak dla pewności... w misie powinien siedzieć czujnik poziomu i temperatury oleju???

a w podstawie filtra oleju - czujnik ciśnienia oleju??? czy odwrotnie..

w misie czujnik poziomu i ciśnienia oleju a w podstawie filtra czujnik temperatury???

logicznym by się mogło zdawać że ciśnienie lepiej badać w obiegu oleju a nie w misie

:kwasny:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale u mnie nie wyświetla na wyświetlaczu od kilometrów tylko na wyświetlaczu FISa...

a Inspekcje pokasowałem VAGiem jak miałem podpięte, ale jeszcze sprawdze jak będzie mi się do garażu chciało iść... narazie lenia dostałem...

a czujnik w podstawie filtra to od ciśnienia oleju jest więc temperatury mi nie pokazuje... wskazówka lezy bezczynnie

no tak na fisie, więc ustaw servis na 15 000 km i po problemie, nie będzie się darł że masz servis robić, tylko bedzie Ci odliczał ile do kolejnego :wink:

olej wymien i ustaw sobie będzie najlepiej :decayed:

To ustalmy tak dla pewności... w misie powinien siedzieć czujnik poziomu i temperatury oleju???

a w podstawie filtra oleju - czujnik ciśnienia oleju??? czy odwrotnie..

w misie czujnik poziomu i ciśnienia oleju a w podstawie filtra czujnik temperatury???

logicznym by się mogło zdawać że ciśnienie lepiej badać w obiegu oleju a nie w misie

:kwasny:

w misce jest sensor, i poziom i temperature bada.. w poliftach tak było, po pierwszym lifcie były czujniki tak jak u Ciebie.. :whistling:

Opublikowano

w misce jest sensor, i poziom i temperature bada.. w poliftach tak było, po pierwszym lifcie były czujniki tak jak u Ciebie.. :whistling:

czyli ten czujnik u mnie w podstawie filtra to czujnik temperatury oleju??? nie ciśnienia???

musze wybadać jak przewód idzie... u mnie trochu ciężko będzie bo webasto obok filtra oleju siedzi...

Opublikowano

czyli ten czujnik u mnie w podstawie filtra to czujnik temperatury oleju??? nie ciśnienia???

musze wybadać jak przewód idzie... u mnie trochu ciężko będzie bo webasto obok filtra oleju siedzi...

tak jak mówisz, powinna to być temperatura... pojedynczy kabel tam siedzi?

Opublikowano

My to My :decayed:

takie coś chce sobie zrobić:

zdj_cie.jpg

<br /><br />

Tylko ten jest do b6/b7

Opublikowano

to jest kabel do podłączenia licznika na stole. To nie są czincze tylko złącza zasilające do podłączenia do zasilacza.

Opublikowano

ja wykorzystałem wtyczki z frontpanela od PC,

te pojedyncze (hdd led reset power itd)

zdaje egzamin, chyba ze ktos hurtowo/zarobkowo ogarnia,

wtedy tylko ori wtyki..

zasilałem ze starego zasilacza atx - ruszy luzem po spięciu sterującego przewodu do masy;)

pzdr.

assist

Opublikowano

No ja RB4/RB8 troche robie dlatego zrobilem sobie taki kabelek. Teraz chce zrobić do B5 / A6 C5.

Opublikowano
to jest kabel do podłączenia licznika na stole. To nie są czincze tylko złącza zasilające do podłączenia do zasilacza.

no o to mi chodziło właśnie :decayed:

a że to czinczami nazwalem wybacz Panie... :yeee:

Opublikowano

To do Twojego licznika buduje taki kabelek więc bez smiechu mi tu:grin::grin:

Opublikowano

powinna to być temperatura... pojedynczy kabel tam siedzi?

z tego co udało mi się dojrzeć to tak jak mówisz... jeden przewód

Opublikowano

i bga w telefonach się lutowało. ale to już ręka musi być precyzyjna

Opublikowano
:wink:
Opublikowano

powinna to być temperatura... pojedynczy kabel tam siedzi?

z tego co udało mi się dojrzeć to tak jak mówisz... jeden przewód

no to temperatura najprawdopodobniej ale poszukaj potwierdzenia jeszcze u kogoś... :whistling:

ktoś pisal że te czujniki od temp są w podstawie filtra w przedliftach...

W podstawie filtra jest czujnik cisnienia 1 pin obok jest zaslepka na czujnik temperatury np taki View image: autowanda pl tez 1 pin jesli nie mjales fabrycznie

Ja zrobilem emulator i mi sensor sie nie drze nie wiem czemu kazdy z ta miska sie tak uparl za tyle kasy

Zrob sobie emula i po ptokach

Opublikowano

W podstawie filtra jest czujnik cisnienia 1 pin obok jest zaslepka na czujnik temperatury np taki View image: autowanda pl tez 1 pin jesli nie mjales fabrycznie

Ja zrobilem emulator i mi sensor sie nie drze nie wiem czemu kazdy z ta miska sie tak uparl za tyle kasy

Zrob sobie emula i po ptokach

Kiedy mi właśnie na ekranie się nie drze.... zrzuce jeszcze w wolnej chwili co tam sypie jak sie VAGiem zapnę...

Opublikowano

Jak chcesz temperature oliwy to tez da rade do polifta to na tym 1 pinowym ogarnac

Opublikowano

cytuj normalnie bo kurde połapać sie nie idzie.. :facepalm::decayed:

bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... :whistling:

Opublikowano

cytuj normalnie bo kurde połapać sie nie idzie.. :facepalm::decayed:

bo w koncu miska jest najlepszym rozwiązaniem, bo jakby cos sie działo to będziesz wiedzial, po za tym emulator nie pokazuje temp oliwy... a przy butowaniu sie przydaje... :whistling:

no...przydaje się, szczególnie jak się jedziesz 30km z butem w podłodze:whistling::decayed: i temp. oliwy ~125*C:whistling: a silnika 95*C
Opublikowano

ja poczekam aż Ty założysz... jak będzie GUT to też se sprawie.... przy misie alu to mus będzie spowrotem osłone pod silnik założyć...

blaszna się wniotła tu i uwdzie i problemu nie było... ciekawy czy alu też taka wytrzymała...