Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A Karol to dostal po polsku :)

Bry.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Karol mialem licznik z a4 w a6 i drzwi nie lataly- zrobilem tylko wyswietlenie autka - i wyswietlalo drzwi kierowcy i klape reszta nie latala

wiec na odwrot tez to banglac raczej nie bedzie wg mnie:kox:

Areczku... Ja to rozumiem, ale u nas jest sprawa odwrotna i uwierz mi, że jeżeli dobijesz się do modułu komfortu, odłączysz kabel odpowiadający za sygnały z drzwi, a podepniesz się do szarej wtyczki z pinami ze switchów z drzwi, to nie ma h*ja we wsi, żeby Ci nie pokazało komunikatów na liczniku z a4 :decayed: wsad w liczniku z A6 załatwi sprawę i jestem tego w 99% pewien. Zobaczę jak przyjade :wink: Thea4, daj mi Twojego maila na PW prześlę Ci rozpiskę i kolory kabli w moich wtyczkach, porównasz sobie co i jak.

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ----------

Bry.

Skoro już tu jesteś... Wytłumasz mi sygnał W o h*j tu chodzi. Ładowanie?

Opublikowano
Karol mialem licznik z a4 w a6 i drzwi nie lataly- zrobilem tylko wyswietlenie autka - i wyswietlalo drzwi kierowcy i klape reszta nie latala

wiec na odwrot tez to banglac raczej nie bedzie wg mnie:kox:

Areczku... Ja to rozumiem, ale u nas jest sprawa odwrotna i uwierz mi, że jeżeli dobijesz się do modułu komfortu, odłączysz kabel odpowiadający za sygnały z drzwi, a podepniesz się do szarej wtyczki z pinami ze switchów z drzwi, to nie ma h*ja we wsi, żeby Ci nie pokazało komunikatów na liczniku z a4 :decayed: wsad w liczniku z A6 załatwi sprawę i jestem tego w 99% pewien. Zobaczę jak przyjade :wink: Thea4, daj mi Twojego maila na PW prześlę Ci rozpiskę i kolory kabli w moich wtyczkach, porównasz sobie co i jak.

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ----------

Bry.

Skoro już tu jesteś... Wytłumasz mi sygnał W o h*j tu chodzi. Ładowanie?

Na schemacie z A4 nie ma tego sygnału tzn. że w A4 nie jest wykorzystany. Jak znajde schemat z A6 to sprawdze. Kurde , dałeś mi zajęcie na wieczór.

A ładowanie to zacisk 61

Opublikowano

Grzes to pokaz ze masz po polskiemu chwalic sie to kazdy moze hihihihi

Jak mozesz to podrzuc mi na pw a jak nie to nie .

Chlopaki ja tu sledze od dluzszego czasu ten temat i wkoncu sie zabralem i wymienilem blat ale powiem tak ,,, jak zrobic temperatute ,emulator sensora i klape to gdzies tu jest bo czytalem i nie pamietam ale nie oszukujmy sie nikt teraz od poczatku calego nie przeczyta bo w polowie sie zgubi tu jest haoooos

2 sprawa jest na forum kilku rezaczy ktozy za darmo wielu naszych problemow nam nie wyjasnia ale co do wsadow to mysle ze da rade klape i drzwi ogarnac tylko k**wa jak pany czekam na emaila od ziomka z niemcowni mial mi cos podrzucic w temacie ale wlasnie ze za darmo to sie doprosic nie moge no i h...

Opublikowano

no dziś mi przyszedł ori pływak z a6 więc mój rzeźbiony mogę już wyrzucić:kox:

Opublikowano

chłopaki jak na dziennym pali się def, a fis czerwono pomarańczowy to uwaliłem wsad? :grin:

Opublikowano

Dziekuje

dolecialooooo ale ja widze ze to do 99 a ja tam wrzucalem od 00 ale dzieki tez sie przyda

Opublikowano

tam masz przed lift mini lift i polift. Zobacz do końca.

Opublikowano

Dziekuje koledzy 3m Cie sie

Opublikowano
chłopaki jak na dziennym pali się def, a fis czerwono pomarańczowy to uwaliłem wsad? :grin:
z tego jak gdzieś tu czytałem to tak:whistling:
Opublikowano

A masz racje Przepraszam Pana Grzesia wczesniej bralem otworz a teraz sciagnolem na pulpit nie wiem czemu tak odpalilo Sorry sorry,wiec jeszcze raz dzieki Grzes

Opublikowano

no dobra ale udało mi się z niego zczytać zły wsad i zastąpic poprzednim, ciekawe czy odżyje :grin:

Opublikowano

ja mialem inne oznaki uwalonej pamieci :decayed:

Opublikowano

Uwalona pamięć to error. Zła wartość kontrolna gdzieś była i dlatego def :wink:

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ----------

Arre, jakie miałes oznaki? Przecież przy def nie może być uwalony wsad, misiek też miał def jak grzebał we wsadzie, ale chyba wyszedł z tej walki 1:0 dla niego, jak to oznacza uj***ny wsad to chyba barana jebne ze śmiechu :nabijasie:

Opublikowano
Uwalona pamięć to error. Zła wartość kontrolna gdzieś była i dlatego def :wink:

Oj nie do końca. Error może być też jak jest błąd w komórkach pamięci odpowiedzialnych za przebieg. Jeśli da rade wgrać ponownie wsad to pamięć jest ok. Jeśli zrywa połączenie i nie można nic wgrać to do wymiany.

Opublikowano

Bede swoj reanimowal to czemu nie dwa :polew:

programator lezy i czeka na moje checi do wgrywania i lutowania

tylko tych checi i czasu brak :facepalm:

Opublikowano

Jaka jest roznica miedzy licznikami o oznaczeniu:8D0 919 033 P a 8D0 919 034 F .

Opublikowano

numerem, wsadami, może niczym i wszystkim :decayed:

Opublikowano

u mnie np. po zmianie z 8D0 919 034 B na 8D0 919 033 P działy się jaja bo nie zapalała się wogole kontrolka od airbaga w momencie jak sie zapala i gaśnie (test) przy załączeniu zapłonu do tego na klimatroniku mialem cały czas jakis błąd ( nie pamietam dokladnie jaki kiedys to opisalem nawet w tym temacie jest) po prostu jest inne sterowanie pewnymi rzeczami i stad to sie musiało brać a po zmianie na 8D0 919 034 F było jak w ori bez fisu czyli wszystko działa

Opublikowano
no sa zmiany są, no jak widać po moim przykladzie, zmieniając wsady ujepałem licznik :decayed: więc wszystko w jego elektronicznych bebechach musi być różne :decayed:

czyli oprócz kabla trza się też uzbroic w programator pamięci i parę nowych kostek.. jak sie chce dziergać z wsadami... :decayed:

ja zaraz odpalan hotaira i za wymiane wyswietlacza sie biore... :decayed: