Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:polew:

Karol masz ten plik?

Dostałem link, ale nie pobierałem, bo siedzę na starej stacjonarce u rodziców, daj mi maila na PW, to Ci wyślę pliki powrotne jak tylko będę w domu.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no to licznik prawie skonczony :banan:

zostal ostatni problem czyi sensor oleju.

ni hu.. nie wiem jak to najprosciej rozwiazac.

w a4 b6 niby idzie wylaczyc kodowaniem kanal 38 zmiana 1 na 0

ale u mnie ten kanal jest niedostepny .

---------- Post dopisany at 12:43 ---------- Poprzedni post napisany at 12:41 ----------

witac panów wiem juz jak rozwiązac problem immo co prawda dzisiaj bede wiedział czy to działa ale ponoc tak . Odrazu mówie ze mi nie zalezy na działaniu immo tylko zeby kontrolka sie zachowywała jak w orginale. Ja mam immo wyłączone symulatorem. Trzeba dostac sie do przewodów cewki indukcyjnej tej co idą do stacyjki podpiąc je do zielonej 2-17 i doprogramowac transponder do legarów. i powinna dioda zachowywac sie jak w orginale . Prosze o opinie fachowców :D

nie wiem czy dograsz transponder bo immo poza licznikiem to immo1 a w liczniku byly immo 2 i immo 3 .

ale moze pojdzie . ja mialem immo 2 u siebie a traspondery szlo zaprogramowac do immo 3

tkze probuj moze cos z tego wyjdzie :wink:

A sprobuj sie najpierw zalogowac pinem i wtedy sprawdz czy kanal 38 jest dostepny.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
A sprobuj sie najpierw zalogowac pinem i wtedy sprawdz czy kanal 38 jest dostepny.

Sugerujesz że część kanałów dostępna jest po zalogowaniu, oczywiście pomijając te od immo??

Opublikowano
Mój koleżka z roboty ostatnio, służba do 7 a on o 6.30 radiowozem fiatem ducato na orlen myk i do pełna

a bylo mniej niz rezerwa

ujechal może z 300 metrów, zgasl mu i pyta

To one nie są na benzynę :polew::facepalm:

I do 10 się przedłużyło z holowaniem :polew:

Ale straty nie były duże wbrew pozorom, policzyli chyba może 1500 PLN może mniej gdzie 400 zł było kosztów zle zalanego paliwa

ojojojjj...ja na korkach mam napisane dEpnymi literami w ałdi by5 "DIESEL QRVA" a w polo "TU PB" a jak jadę innym autem, to wolę powąchać:bag:

:decayed:

Opublikowano

Sugerujesz że część kanałów dostępna jest po zalogowaniu, oczywiście pomijając te od immo??

Oczywiście. Taką informacje wyczytalem w opcji "opis działania" w VAS-ie.

---------- Post dopisany at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany at 18:07 ----------

Panowie więc tak. zamieniłem bajty miejscami we wsadzie zaprogramowałem kość, wlutowałem i po podłączeniu zegarów, wyświetlacze dalej ciemne ale pod kątem widać napis FUSE tak jak u arre. Coś sie zmieniło ale nie na dobre.

Opublikowano
:shock3: powiem tak do około 200~210 strony jeszcze mogłem się udzielić jaki pin i sratata...ale teraz jak tu piszecie o wsadach o przekodowaniach itd, mogę tylko obserwować temat:facepalm::grin:
Opublikowano

Assist, odbierz maila. Grzesiek, a swapy robiłeś?

---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ----------

Zauważyłem, że od kilkunastu stron szyba nic nie pisze, chyba ma już dosyć tego licznika :dziura:

Opublikowano

Tak. robiłem swap bytes pod ten nr licznika. Ale wtedy program nie wykrywal we wsadzie stanu licznika i pinu. Teraz zrobiłem jeszcze jeden swap bytes pod dany nr immo i tam już pokazuje pin i km prawidlowo. Zaprogramowałem i ide lutować.

---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

On obserwuje albo już szuka sobie gałęzi :grin:

Opublikowano
Assist, odbierz maila. Grzesiek, a swapy robiłeś?

---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ----------

Zauważyłem, że od kilkunastu stron szyba nic nie pisze, chyba ma już dosyć tego licznika :dziura:

witam chłopaków tak sie dopominacie o mnie, a ja po prostu zacząłem pracować po tyg opier**lania się :wink:

co mam powiedzieć chłopaki... brakuje mi trochę sil już na to, podziawiam Grzesia i jestem mu niesamowicie wdzięczny za zaangażowanie i siedzenie każdego wieczora i walkę z tym... Wielu by juz dawno to pieprznęło i dało spokój.. :whistling:

co do wsadu aż mi sie nie chce wierzyć, że to crypto, bo ja przeciez Twój wsad Karol bez żadnego pierdolenia przerzucilem i dzialalo bez zastrzeżeń, dopiero ten angol wysrał pamięć.. fenomenalny przypadek, zmiana wsadu "crypto" na inny i to chodzilo, jak mialo miejsce w swapie naszch wsadów... :whistling:

siedzę, czekam na wieści z frontu, wertuje neta, druga ręką jem obiad i staram się coś wyszukac co może pomóc Grzesiowi.. jak wczoraj wieczorem fleszbek i Grzesiu a może on jest zabezpieczony, a Grześ na to - nie pier**l że crypto.. :grin:

Opublikowano

assist przedzwoń do mnie 884998276

Opublikowano

kaju nic na poczcie nie mam,

natomiast w pliku od arre jest robal,

ciekaw jestem czy tez go dostaliscie:grin:

---------- Post dopisany at 19:18 ---------- Poprzedni post napisany at 19:15 ----------

inaczej:

podlinkowany plik na serwerze jest z niespodzianką..

pzdr.

assist

Opublikowano

Każdy antywirus tego commandera widzi jako robala. To łap coś innego na maila :wink:

Opublikowano

panowie zapomniałem jak dopisac transponder do immo ;/ moze ktos powiedziec vag com

Opublikowano
panowie zapomniałem jak dopisac transponder do immo ;/ moze ktos powiedziec vag com

Wchodzisz w zegary, logujesz się pinem do licznika, potem adaptacja, kanał 21, wpisujesz wartość kluczyków, które chcesz dodać, dajesz wykonaj, potem po zgaśnięciu lampki immo wkładasz każdy kluczyk po kolei aż do ostatniego i dajesz zrobione, zależy, w jakim języku masz oprogramowanie. Łot cała historyja :whistling:

Opublikowano
Każdy antywirus tego commandera widzi jako robala. To łap coś innego na maila :wink:

jeden obraz tysiąc słów..

widzisz apostrof w nazwie pliku?

fiut.jpg

w moim sofcie ryzowym tego nie ma..

pzdr.

assist

Opublikowano

Karol dawa je mi na pw i to juz :decayed:

zaraz qrwicy dostane

podlaczylem szafe wg rad asista na stole

zreszta dalej podpieta jest

sytuacja ta sama co w szyby szafie

ciemnosc widze

pamiec bankowo zaprogramowana dobrze

a comander mi smieci zczytuje lo takie

wssad.jpg

jade po piwo bo na trzezwo tego nie ogarne :/

Opublikowano
Stary, zaraz sypie sobie kreske na długość stołu i siedzę do rana przy tych wsadach, ja jebie ile wsadów :banan:

zgaduje ze znalazle strone z wsadami u naszych wschodnich sąsiadów... ja tam nie mogłem sie zarejestrować za diabła...

CarDamp Base :: ???????

Nie zgadłeś :decayed:

---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

zaraz qrwicy dostane

ciemnosc widze

http://s7.postimage.org/lu6qwj1fb/wssad.jpg

Przepięknie rozsypany wsad :decayed:

Opublikowano
Stary, zaraz sypie sobie kreske na długość stołu i siedzę do rana przy tych wsadach, ja jebie ile wsadów :banan:

zgaduje ze znalazle strone z wsadami u naszych wschodnich sąsiadów... ja tam nie mogłem sie zarejestrować za diabła...

---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

zaraz qrwicy dostane

ciemnosc widze

jakies specyficzne te nasze liczniki, cos gdzies dalej siedzi niż w pamięci... :facepalm:

Opublikowano

najlepsze jest to ze pamiec przed wlutowaniem programowana ponyprogiem i sprawdzana 3 razy - rozlaczana podlaczana i odczytywana za akzdym razem ok

a tu licznik cos zle ja czyta w znaczeniu kosc

lub sama kosc jest zla dla licznika ze przeksztalca w takie bzdury ;P

Karol bede zaraz dzwonil do Ciebie sie posmiac zgadnij z kogo ;P

Opublikowano

zaraz qrwicy dostane

ciemnosc widze

Odlutuj pamięć to też będzie połączenie przez commanderem, i to jest najdziwniejsze.