Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ELSA - problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Zdobylem else 3.60 + update 3.61 + biny Audi... no i zainstalowałem wszystko... najbardziej interesują mnie schematy elektryczne.. ale przy wejściu w schematy... po wybraniu audi/model/rok.. wyświetla mi ciągle... "Wybór zablokowany. Najpierw wprowadź identyfikacje samochodu.." O co chodzi? Mam zainstalowany SVGView.exe, ponoć czasem jest tak, że jak nie ma polskich binów to nie chodzi... ale doinstalowałem DE i EN i tez d*pa :(

HELP

Opublikowano

Wybór zablokowany. Najpierw wprowadź identyfikacje samochodu..

Powinno wyskoczyć takie okno, w którym wybierasz m.in.: markę samochodu, model, rok produkcji, dokładne oznaczenie modelowe, oznaczenie silnika, skrzyni, etc. Nie wpisuj numeru VIN, ponieważ ELSA nie ma połączenia z internetem. Na końcu naciśnij na OK, otwiera się wtedy nowe zlecenie i wszystkie opcje się uaktywniają.

Opublikowano
  • Autor

No i tak robie :) Dziwi mnie ze nie ma wogle mojego silnika :/ Ale nawet jak wybiorę cokolwiek to jest lipa :( I wyświetla mi ciągle:

Wybór zablokowany. Najpierw wprowadź identyfikacje samochodu.."

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czytałem... instalowałem tak jak tam :( i d*pa :( [br]Dopisany: 28 Sierpień 2009, 01:39_________________________________________________Panowie jak by ktoś miał podobny problem...

Jeżeli zainstalowaliście tylko PL to po doinstalowaniu EN/UK lub DE trzeba jeszcze raz wsadzić płytę od audi i doinstalowuje pliki w jezykach w/w i teraz all śmiga :)

Pozdro!

• 1 rok później...
Opublikowano

pomocy ..

zaistalowano, zaktualizowane, języki US,EN,DE,PL i .... "Wybór zablokowany. Najpierw wprowadź identyfikacje samochodu" i to w każdym języku ....

Opublikowano

Ale kotlet :kox:

Opublikowano

Ale kotlet :kox:

Co niektórych to nie kumam :wallbash: chyba dużo lepiej dla Moderatorów i samego Forum, jak ktoś odświeży temat zamiast zakładać nowy i robić syf i powielanie.

Opublikowano

zgadzam sie z przedmówcą ... tym bardziej ze wielu "speców" na forum odsyła do "szukajki" a im wiecej dublujacych sie tematów tym mniej sie chce szukac i tym więcej kolejnych pytań o to samo ...

... a problem nadal nie jest rozwiązany :(

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

jest jakieś rozwiązanie na ELSĘ pod windows 7 :mysli: ?? Windows XP mode odpada bo mam Windowsa 7 Home Premium 64-bitowy :chytry:

Opublikowano

... Windows XP mode odpada bo mam Windowsa 7 Home Premium 64-bitowy :chytry:

Grzesiu odpada :disgust:

Opublikowano

Wirtualizacja.. VirtualBox, VMware Workstation. Instalujesz tam WinXP x86(32bit) i jedziesz :naughty:

Opublikowano

znalazłem jeszcze inne rozwiązanie: http://www.osinfo.pl/artykuly/windows-xp-mode-w-windows-7-home-premium :naughty:

jestem w trakcie, jak się uda to dam znać :wink4:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2011, 18:10_________________________________________________zrobione i działa :dance:

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam

Nie będę zakładać nowego tematu. Zainstalowałem sobie ELSAWIN 6 oraz baże z 01.2017. Jednak mam problem. Jak wejdę np w instrukcje napraw, instalacje elektryczne to mimo że podam wszystkie parametry auta nawet z numerem VIN to zawsze pokazuję mi się:

Wybór zablokowany. Najpierw wprowadź identyfikację samochodu...

Dane nie dostępne w programie ElsaWIn.

Robiłem reinstalację i to samo. Może ktoś wie co jest przyczyną ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, czy w ELSAWin są opisy poszczególnych kodów usterek? Jeśli tak to w którym dziale tego szukać?

Opublikowano

Mi się wydaje, ze gdzieś to widziałem, tylko teraz nie mogę skojarzyć. Poszukam i Ci wyślę:D

Opublikowano
3 godziny temu, Jakubor napisał:

Mi się wydaje, ze gdzieś to widziałem, tylko teraz nie mogę skojarzyć. Poszukam i Ci wyślę:D

Czekam z nadzieją:naughty:

Opublikowano

Szukaj jak coś w języku angielskim (united kingdom) albo niemieckim bo w PL mało info jest niestety, ogólnie do TDI ciężej o info z procedur diagnostycznych... Czasami więcej info znajduje np. do tego samego silnika ale w bazie Skody lub VW...