Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Stuk w zawieszeniu przy puszczeniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko rozpedzam auto jest ok popuszczam lekko gaz az przestaje ciagnac i jest pukniecie z prawej str, za kazdym razem jak popuszczam gazu, obstawiam ktorys wahacz ale po nierownosciach nie puka i im cieplej tym mocniej i jest to raczej strzal a nie pukniecie a moze przegub ale na prostych kolach nie powinien pukac

Opublikowano

Któraś z poduszke skrzyni lub silnika?!

Opublikowano

to nie poducha napewno bo czasami sie zdazy ze puknie nawet na luzie jak podjerzdrzam pod kraweznik

Opublikowano

Kolego to któryś wahacz nawalił albo jakiś łącznik lub inny element, miałem tak samo tylko mi pukało jeszcze przy gwałtownym dodaniu gazu lub ostrym przychamowaniu. Jedz kolego na przegląd zawiechy jak nie dasz rady ocenic co jest nie tak

Opublikowano

ja miałem podobną sprawę, gdy przyspieszałem było ok, ale gdy puszczałem gaz to coś w kole pukało i co się okazało? wracam do mechanika (to sie stało po wizycie u niego) i mówie mu co sie dzieje, sprawdził i.. koło nie było dokręcone :shocked:

Opublikowano

to nie poducha napewno bo czasami sie zdazy ze puknie nawet na luzie jak podjerzdrzam pod kraweznik

Jeżeli jest to pojedyncze puknięcie to może być ciężko jednoznacznie zdiagnozować ale bez odkręcenia sworzni obu górnych i banana się nie obejdzie. Miałem podobne pukanie z lewej strony zwłaszcza gdy wjeżdżałem na chodnik na skręconych kołach i po odkręceniu sworznia dolnego wygiętego wahacza okazało się, że jest luźny i to on był powodem pukania.