Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Trzy piknięcia syreny alarmu po uruchomieniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie: kilka razy zdarzyło mi się,że po uruchomieniu silnika syrena alarmu(dźwięk z okolic bagażnika) trzy razy krótko piknęła. Dodam,że mam ori alarm. Proszę o wyjaśnienie co to może być.

Opublikowano

podepnij vaga i zobacz ,co slychac w modole komfortu,wklej bledy-zobaczymy co to takiego... :wink4:

Opublikowano

Akumulator podładować lub podmienić

Opublikowano

Zadne kontrolki się nie zapalają, aku raczej odpada bo kręci jak ta lala a dźwięk dochodzi z bagażnika a nie z deski rozdzielczej. poza tym dziwnym pikaniem po odpaleniu silnika i to niezbyt często (może raz w tygodniu) z autkiem wszystko wporządku :mysli: Zrobię faktycznie tak jak sugerujecie i w wolnej chwili podepnę vag-a i wtedy pokombinujemy.[br]Dopisany: 29 Sierpień 2009, 21:55_________________________________________________Vag powiedział o braku komunikacji z tylnymi prawymi drzwiami.Faktycznie nawet po ich otwarciu brak było sygnalizacji na fis-ie i nie świecia lampka. po oczyszczeniu styków kostki na słupku środkowym wszystko wróciło (jak narazie) do normy.Zobaczę teraz czy to pikanie się nie powtórzy. Dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

Mam to samo i u mnie to nie drzwi ... Z tego co ja zauważyłem to nie wiem czy to nie mam miejsca tylko wtedy gdy wbity jest wsteczny bieg. Zaobserwuj u siebie...Pozdro

Jeszcze cuś takiego znalazłem http://www.a4-klub.pl/smf/3_sygnaly_przy_zapaleniu_silnika_co_to_moze_byc-t3341.30.html

Opublikowano

Mam to samo i u mnie to nie drzwi ... Z tego co ja zauważyłem to nie wiem czy to nie mam miejsca tylko wtedy gdy wbity jest wsteczny bieg. Zaobserwuj u siebie...Pozdro

Jeszcze cuś takiego znalazłem http://www.a4-klub.pl/smf/3_sygnaly_przy_zapaleniu_silnika_co_to_moze_byc-t3341.30.html

Tak tylko to odnosi się do sygnałów z fis-a a u mnie to z bagażnika dochodzi(syrena alarmu) :kox:[br]Dopisany: 31 Sierpień 2009, 21:20_________________________________________________Na wstecznym nic sie nie dzieje,wogóle od ostatniego razu jakiś tydzień nic się nie dzieje.
Opublikowano

U mnie też z bagażnika ... I jest to rzadko, raz na miesiąc, nawet kwartał - żadnej reguły.... Tak na marginesie to nawet nie wiedziałem że syrena jest gdzieś w okolicy bagażnika zawsze myślałem że gdzieś pod maską :mysli: